Okos ember más kárából tanul, a hülye a sajátjából sem
2014. augusztus 12. írta: Szentimreváros

Okos ember más kárából tanul, a hülye a sajátjából sem

"Amit raktak délig, leomlott estére,
Amit estig raktak, leomlott reggelre"
Amit raktak tavaszig, összegányolták nyárra

Már korábban is foglalkoztunk a Bikás park felújításával, ahol megint úgy tűnik, hogy valamilyen rejtélyes sorrendben kerülnek elő a kivitelezési terv egyes lapjai (már ha egyáltalán van ilyen), hisz újra feltúrták a tavaszi kampány idején -többször- átadott, frissen elkészült parkot. Erős a gyanúnk, hogy a kivitelezés úgy lett időzítve, hogy ne csak a parlamenti választási kampányban, de az önkormányzati választásra is át lehessen adni valamit, még akkor is, ha ez tízmilliókkal kerülhet többe az önkormányzatnak. Tekintettel arra, hogy minden munka idén, az idei költségvetés tervére készül el, logikus lett volna, hogy egyben végezzék el, még akkor is ha a tavaszi választásokon Simicskó István esetleg eggyel kevesebb rendezvényen népszerűsíti magát közpénzből és minden dicsőség Hoffmann Tamás polgármestert illeti.

Rá is fért volna az elismerés, mert a jelenlegi vezetés nem sok valós eredményt tud felmutatni Újbudán, a Bikás park fejlesztése és a Körtéri Gomba felújítása viszont ezek közé tartozik, még akkor is ha mindkettő komoly hiányosságokkal küzd, akár még a szent és egyetlen cél, a választási átadás is veszélybe kerülhet... A Gombát át is adták tavasszal, majd rögtön be is zárták, négy év múltán is kisértetházként éketlenkedik a kerület közepén, bár egyes hírek szerint ez sem lesz az akadálya a kampányban történő újabb (ideiglenes) átadásnak.

xbikas_009.JPGVajon a közel negyed milliárdos összegben benne vannak a felesleges munkák költségei?

Ami pedig a Bikás parkot illeti, már korábban is nagy felháborodást keltett, hogy a frissen átadott futókört lezárták, egy részét pedig a munkagépek tették tönkre, aminek kijavítása nem kis összegbe került az önkormányzatnak. Úgy tűnik azonban, hogy a hibájukból nem tanulva most ugyanazt az ostobaságot követték el Újbuda vezetői. A nemrég felújított zöldfelületeket, a frissen vetett füvet, a sétányokat valamint a nagy népszerűségnek örvendő - amúgy a mostani kerületvezetés által átadott- futókört ismét munkagépek lepték el és tették tönkre. Nem tudjuk megítélni, hogy dilettantizmus vagy szándékosság (több felesleges munka, több pénz a kivitelezőnek?) vezérelte-e a beruházás ilyen módon való ütemezését. Miközben végre valami jó dolog épül a kerületben, még a nyilvánvaló  kampányidőzítés ellenére is örülnünk kellene az új tavacskának, nyilvános wc-nek és az egyéb új létesítményeknek a parkban, de az örömbe sajnos üröm is vegyül. Vajon miért nem lehet mindezt normálisan megcsinálni, miért nem lehet egy egyszerű menetrendet felállítani, miért ír felül minden magyarországi beruházást a politikai érdek és időzítés, persze pártoktól és kormányoktól függetlenül. Mikor lesz végre egy olyan városvezető ebben az országban, aki inkább vállalja, hogy a választás után készül el valami, csak készüljön el rendesen és az eredeti keretből? Költői és naiv a kérdés, nem is feszegetjük tovább... (a helyes válasz egyébként a soha)

xbikas_053.JPGLátják a nemrég felújított futókört? Mi sem, pedig ott van a mocsok alatt.
Nagyításhoz kattints a képre!

De talán akkor sem lett volna "ördögtől való dolog" a nagyobb földmunkákkal járó munkafolyamatokat elsőre, egyszerre, még sétányok és a zöldfelületek megépítése előtt elvégezni, még azon az áron is ha néhány kampány megnyitóval kevesebb jutott volna a Simicskó-Hoffmann párosnak. Viszont több maradt volna a kasszában, mégha ez nem is olyan fontos mindenkinek Újbudán.

A jelenlegi állapotot nehéz lenne körülírni, nézzék meg galériánkat.

A galéria megnyitásához kattints a képre!

Ps: Könnyen lehet hogy Újbuda polgármestere Demszki Gábor példáját követi: minden választás előtt szét volt túrva a város, ennek ellenére is nyerni tudott oly sokáig a tehetséggel és városvezetői képességekkel szolidan ellátott egykori főpolgármester. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e ez a bravúr Hoffmann Tamásnak is októberben?

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr296576603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása