Újbudán landolt Bróker Marcsika pénze?
2016. december 19. írta: Szentimreváros

Újbudán landolt Bróker Marcsika pénze?

Avagy kinek a kottájából játszott Fásy Ádám és Zsülike?

Néhány nappal ezelőtt Ferihegyen landolt az a repülőgép, melynek fedélzetén -rendőri kíséret mellett- hazatért a "Bróker Marcsika" néven elhíresült szélhámos hölgy, aki a Kun-Mediator Kft-n keresztül több milliárd forinttal károsított meg közel ezer embert. Több se kellett a Fidesz-KDNP "szimpatikus és tehetséges" szóvívőjének, Hollik Istvánnak, hogy egyből a Gyurcsány-MSZP-Jobbik nemzetrontó bünbandát szólítsa fel magyarázkodásra. Tehette volna mondjuk ugyanezt Fazekas Sándorral vagy Varga Mihály miniszterekkel, akik nélkül Karcagon a fű sem nő és talán Bróker Marcsika sem lett volna Fidesz delegált az önkormányzat Pénzügyi Bizottságában, de valamiért egyszerűbb volt a "kedves és megnyerő" Vadai Ágikát hírbe hozni, mert rendezvényt tartott abban a karcagi szállodában, aminek a tulajdonosa Hollik szerint erősen kötődik a mi Marcsikánkhoz.

holliktajekoztat.jpg

Hollik István sajtótájékoztatót tart, "TÖBB fényt" hirdeti a felirat a megmondó ember mögött. Ebben kivételesen igaza van...

Nem akarjuk Hollik Istvánt nehéz helyzetbe hozni, se esetleges nehéz gyermekkorára hivatkozni, de ez alapján a gondolatmenet alapján könnyen eljutunk oda, hogy a Fideszt Leisztinger Tamás támogatja, elvégre volt már (nem is egyszer) Fidesz frakcióülés Leisztinger szállodájában, ahol a hollik-i logika szerint minden bizonnyal „sok prominens személy megfordult, nem utolsósorban Orbán Viktor és Kövér László Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes” (idézet Hollik Istvántól, aktualizált nevekkel)

orban_leisztinger.jpgNem elég hogy megfordult, még barátkoznak is.
Orbán vagy tisztázza magát, vagy beszéljen Hollikkal!

De félre a tréfát, Hollik zagyvaságainál van ebben a történetben érdekesebb dolog is. A szóvivő úr szerint a Kun-Mediátor egyenesen az ÉPKAR érdekeltségébe tartozik, bár mindezt sok mindennel nem támasztotta alá. Mi viszont utánanéztünk ennek a kapcsolatnak és érdekes dolgokat találtunk. A szállodatulajdonos Szeivolt másik cége, nemcsak közeli kapcsolatban állt Marcsikával, de az egyik telephelyére van/volt bejegyezve az a Kun-Mediator Kft., aminek néhány milliárdja hogy-hogy nem elszivárgott. Ez a közös cím, már nem az ifjú és tehetséges szóvivő agyából pattant ki, hanem az opten cégnyilvántartás adataiból:

epkar_kunmed_cim.jpg

A történet itt kezd érdekes lenni Újbuda és a Fidesz szempontjából; ennek a cégnek ugyanis van a politikával annál érdekesebb kapcsolata is, minthogy egy kisváros talán egyetlen rendezvénytermében kampánygyűlést tartott egy párt. Miután 2010-ben Hoffmann Tamás és FIDESZ megnyerte Újbudát, a választások után az első dolguk volt, hogy lecseréljék az önkormányzati cégek vezetőit, többek közt az önkormányzati intézmények (iskolák, óvodák, bölcsődék, közösségi házak) felújítását bonyolító Újbudai GAMESZ élén is vezetőváltás történt.

 

Egressy út 28-30. Nem hatalmas irodaház, ahol véletlenül összekerül két cég

A rapid váltás után ezeket a felújításokat hirtelen egy, a kerületben eddig ismeretlen cég kezdte elnyerni, történetesen a Szeivolt Istvánhoz köthető ÉPKAR Zrt. Az cég amely Hollik szerint érintett a brókerbotrányában, sőt az ő érdekeltségébe tartozik Marcsika cége. A cég legutóbb 2016 nyarán jutott százmilliós megrendeléshez Újbudán. A "közbeszerzési eljárásokban" érdekes momentum, hogy az ÉPKAR Zrt. többnyire egyedül nyújtott be a pályázatot vagy meghívásos közbeszerzésen nyert el közel egy milliárd Forintot, így a valódi verseny eléggé megkérdőjelezhetővé válik, a baráti szál viszont érthetővé…

epkar_kozbeszert_egyeduli.jpgA Közbeszerzési Értesítő szerint néhány kivételtől eltekintve egyedüli indulóként/meghívottként nyert nagyértékű megbízásokat

ujbuda1416_hoffmann.jpgHoffmann Tamás (b2) megtekinti a milliárdokat eltüntető Marcsikával összefonódó cég által felújított iskolát

Hogy Hollik Istvánnak is világos legyen: Újbudán az a cég nyeri el az iskolák, óvodák, bölcsődék sok száz milliós, milliárdos megrendeléseit, amelynek Hollik szerint "érdekeltségébe tartozott" a Kun-Mediátor Kft., Marcsika zűrös cége! Ebben az esetben felmerül néhány kérdés, amit Hollik István talán feltehetett volna ahelyett, hogy tahó módon az újságírók öltözetén, frizuráján és szagán fintorogjon:

  • Hogyan került képbe az ÉPKAR az újbudai felújítások kapcsán 2010 után? Ki ajánlotta a korábban semmilyen kerületi munkát nem végző céget?
  • Újbuda polgármesterének, Hoffmann Tamásnak milyen szerepe, érdekeltsége fűződik az Épkarhoz és Bróker Marcsikához? Milyen kapcsolatban állt Bróker Marcsival illetve az általa működtetett Kun-Mediátor Kft-vel? (Hollik után szabadon)
  • Támogatta-e ez a vállalkozói kör Hoffmann Tamás választási kampányát? Vagy Hollik szavaival élve: kapott-e anyagi segítséget attól a cégcsoporttól, amelynek tagja volt a Kun-Mediátor Kft. is. Ezzel kapcsolatban felszólítjuk a Fideszt, hogy számoljon be, milyen támogatást kaptak Bróker Marcsitól!
  • Ha kaptak támogatást, akkor a sok milliós (köz)pénzen is lefolytatott újbudai FIDESZ kampány mekkora része származik ettől a körtől?
  • Fásy Ádám, Zsülike, Kis Grófó vagy Zámbó Árpi vajon tudták-e hogy Újbudán esetleg Bróker Marcsika kottájából játszhattak a 2014-es Hoffmann kampány színvonalas rendezvényein?
  • Hollik István ezek után Hoffman Tamást is elszámoltatná? A Békés megyei után egy újabb FIDESZ-KDNP belső harcról lenne szó? Vagy csak színtiszta hülyeségről, bazi nagy öngólról?

Fásy vajon tudta mihez adja a nevét?
A képre kattintva galéria nyílik!
A rendezvényről itt feleleveníthetünk egy kis összefoglalót (választástörténeti gyöngyszem).

Mindezek után kíváncsian várjuk Hollik és Hoffmann reagálását, ugyanis Hoffmannak ezek után vagy az ÉPKAR-tól vagy Holliktól kell elhatárolódnia! Mert -ismét Hollik után szabadon - Hoffmann Tamásnak és a Fidesznek tisztázniuk kell magukat, hogy milyen viszonyban álltak Bróker Marcsival és üzleti kapcsolatrendszerével. Ne másra mutogassanak, hanem álljanak az emberek elé világos válaszokkal

fas_kun_hoffmann_2.jpgÍgy lenne teljes a kép?

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr1312054769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása