Újbudán sem megy a heJesírás
2019. március 07. írta: Szentimreváros

Újbudán sem megy a heJesírás

Habony embere adja a PR tanácsokat

Az elmúlt napokban bejárta sajtót néhány ellenzéki politikus esete a helyesírással. Hol a J és LY betűket nem sikerült leírniuk hol egy betű maradt ki. Aztán persze lehet, hogy a képviselő asszonyok köztársasági elnöki címre pályáznak, mert hát ugye volt olyan "áLamfőnk" aki vagy másolta a szövegeket vagy amit maga írt az nem felelt meg a helyesírás alapvető szabályainak sem

Újbudán a Tétényi úton kiszórtak néhány kiló fűmagot, és kitettek néhány padot, amit persze máris óriásplakáton kellett hirdetni, hátha magától nem veszi észre a polgár a változást.

tetenyi_zolfelulet_2.jpg

Amint látható az óriásplakáton kimaradt a D betű a címből így lett a zöldfelületből zölfelület. Ezt a plakátot valaki megrendelte, megtervezte, ellenőrizte, kinyomatta, kiragasztotta és nem utolsósorban kifizette, majd hónapokig nézték a művüket. Senkinek nem tűnt fel a hiba? A FIDESZ egyébként nem hagyta magára Újbudát városmarketing tekintetében. Habony Árpád emberét, dr. Maurer Szemerét küldték az Újbudai Önkormányzatba, hogy ellássa a "Városmarketing és az ehhez kapcsolódó PR feladatokat". Maurer Szemere, a Fidelitas egykori külügyi kabinetvezetője, most a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági tagja, választási szakértője, korábban Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó titkára persze nem ingyen adja a tanácsait, hanem az ujbuda.hu oldal üvegzseb adatai közt tallózva kiderül, hogy mindez 7.3 millió forintjába kerül az adófizető állampolgároknak. 

maurer-habony.jpg

Maurer Szemere és Habony Árpád

A dolog szépsége még, hogy a tábla alatt sokszor napokig gyűlt az utcai szemetesekből összegyűjtött de szervezetlenség, tehetetlenség miatt el nem szállított szemét.

tetenyi_zolfelulet_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr9614675013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gacsajpesta 2019.03.08. 11:24:06

Az egészen más, amikor a sokakra jellemszó szókép-olvasás miatt nem veszünk észre egy hiányzó betűt, mint amikor valaki képtelen megtanulni a magyar helyesírást!

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.08. 12:07:46

Nem felel meg a plakát szövege helyesírás alapvető szabályainak ?

No de kérem bloggerkém ( ha kém )! Már miért ne felelne meg, hiszen ez a kormány és ökle, meg a hátsó része az unortodox kormányzás híve. Ugyé a hejessírás is ortodox volt valaha, most meg unortodox. Csak amikor a Pali bá művelte, erre még nem jöttek rá, pedig kézenfekvő volt már akkor is. Most az ellenzék gondolta, csatlakozik az unortodox módszerekhez felirat és plakátügyileg.

A blogban jelölt plakátért meg az a felelős, aki átvette és kirakatta. Mert szar munkáért nem kellett volna fizetni. Vagy a magyar embereknek ez is jó?

lenörd hofstadter 2019.03.08. 13:28:05

Bloggerkém, ahelyett, hogy bebizonyítod, hogy buta vagy inkább húzzál vissza a padok közé és fejezd be az általános iskolát.

Ha nem érted a nyomdahiba és a helyesírási hiba közti különbséget, csak magadból csinálsz hülyét.

nemecsekerno_007 2019.03.08. 13:49:16

Jól elvagytok. Közben a patásnak érik az újabb 2/3-d v. 3/4-d.

ételizésítő 2019.03.08. 14:19:10

Nem tudom hol laksz, te szerencsétlen pöcs, de neked sem megy.
Ezt a pár sort sem tudtad helyesírási hiba nélkül leírni.

ételizésítő 2019.03.08. 14:20:44

Anna G. Strahl:
Lektor fordításnál van.
Gondolod, hogy ezt valamilyen nyelvből fordították?

A nyomdának meg nem dolga, hogy javítgasson, ők kinyomtatják a nekik leadott anyagot. Úgy, ahogy megkapják.

errrrrrrrrr 2019.03.08. 15:23:12

Anna G. Strahl: a nyomda a nevéből adódóan nyomtat és nem lektorál. nyomdai leadás előtt kell mondania áment az egészre a megrendelőnek vagy megbízottjának, aki átnézte és ellenőrizte az egészet. nem lektor kell amúgy, hanem az első 4 osztály az általános sulihoz.

errrrrrrrrr 2019.03.08. 15:24:43

@lenörd hofstadter: ez mióta nyomdahiba? szarul lett leadva.

Újbudai mindenttudó 2019.03.08. 15:47:28

@lenörd hofstadter: A tipikus nyomdahiba már múlté. Akkor a nyomdászok szedték a szöveget és kerülhetett a nyomdába is hiba a szövegbe. Ezért nézték át még a kefelenyomatot is. Manapság a digitális nyomtatás terjedt el, amit a nyomda megkap az lesz kinyomtatva. Itt valaki nem nézte át anyagot rendesen...

Kunhalmi Nelymar 2019.03.08. 17:27:26

Ez a stréberkedő kis poszt szerintem nagyon ciki.

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.08. 19:42:48

@Kunhalmi Nelymar:

No és akkor hol hagyod a nagy magyarkodást? Mert ugyé a magyar nyelv is megérdemelné a védelmet. Ha nem is a kormánytól, médiától, akkor legalább az emberektől. Mert állítólag magyarok. Akiket a kormány amúgy megvéd. Gondolom nyelvük nélkül.

2019.03.10. 07:38:06

@Újbudai mindenttudó: szerintem a csodálkozás tárgya az volt, hogy sok emberen átmegy egy ilyen plakát és senki nem vette a fáradtságot hogy szóvátegye a hibát. Nyilván a nyomdának nem kötelessége, de ha a nyomtatás előtt ránéz valaki a nagybetüs címre és szól a főnökének akkor lehetett volna javítani előtte. Szerintem az általános és mindentleszaró közöny van a dolog mögött és ez itt a csodálkozás tárgya.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.08. 20:44:12

@nemecsekerno_007: "Közben a patásnak érik az újabb 2/3-d v. 3/4-d."

Ámen. Bejött.
süti beállítások módosítása