Fejetlenség a Ménesi úton
2017. március 01. írta: Szentimreváros

Fejetlenség a Ménesi úton

Ma reggel nem kis meglepetésben volt részük a Ménesi úton autózóknak. Néhány hónapja megkezdték a Bibó kollégium felújítását ami nem kis bosszúságot  okozott eddig is az itt élőknek és erre közlekedőknek.

Az már eddig is megszokott volt, hogy sokszor hosszú percig nem lehetett elhaladni az építkezés előtt a munkagépek miatt, de ma reggel teljes szélességében, egész napra lezárták az utcát az átmenő forgalom elől.

Építkezéseknél persze előfordulhat, hogy ideiglenesen korlátozni kell a forgalmat, de itt előbb lezárták az utat majd csak később kezdték le kirakni a a megfelelő közlekedési táblákat, jelen esetben a zsákutcát és szembejő forgalmat jelző táblákat, ezzel csapdába csalva sok gyanútlan autóst. menesi_05_blog.jpgA keskeny utcában megfordulni sem volt egyszerű a szembejövő autók miatt pedig csak nehézkesen lehetett elhagyni az utcát.

menesi_02_blog.jpg

Az utca elején egyébként ott a letakart zsákutca tábla, csak arra nem vette senki a fáradságot, hogy ezt időben, az utca lezárása előtt levegyék.

menesi_04_blog.jpg

Ha betartanánk a KRESZ szabályait akkor itt ragadhatnánk az utcában. Ezt a táblát vajon letakarják a zárás idejére?

menesi_01_blog.jpg

Az időközben, az utcában ragadt autósoknak kiosztott tájékoztató szerint mindez a BKK és Újbuda Önkormányzatának engedélyével folyik.

Felmerül a kérdés, hogy vajon ki viseli kárt abban az esetben, ha az utcában baleset történik (koccanás, tükörletörés, fényezés sérülés stb.) Korábban, amikor a jeget kellet volna eltakarítani Hoffmann Tamás azt mondta, hogy akinek valamije eltört azt az Önkormányzat kárpótolja. Most is ilyen nagylelkű lesz az adófizetők pénzéből?

Tudjuk, hogy a Bibó kollégium felújítása kiemelt kormányzati beruházás lett, a vizes vb költségeibe csempészve csinosítják a FIDESZ korábbi bölcsőjét, de ez talán nem jogosítja fel kivitelezőket arra, hogy az alapvető szabályokat semmibe vegyék. Hoffmann Tamásnak, Újbuda polgármesterének pedig nem szolgai módon kellene minden felülről jövő utasítást teljesíteni, hanem talán figyelembe kéne venni az itt élők érdekét is. Az építkezés egyre több közterületet használ, folyamatos a por a kosz és a sár. Vajon mekkora közterület használati díjat fizetnek a beruházok/kivitelezők az önkormányzatnak. A közterület-felügyelők itt is olyan éberek a kivitelező gépkocsik sokszor szabálytalan parkolásával kapcsolatban, mint a kerület többi részén. Vagy a kiemelt beruházás Újbudán azt jelenti hogy nekik mindent szabad másoknak pedig kuss?

menesi_markolo.jpgfotó: Facebook

Ezt a markológépet korábban a Balogh lejtő felől akarta behozni a Ménesi úton egy hatalmas tréler, a művelet ebből az irányból persze nem sikerült, volt is jókora dugó. Ekkora járművek a kerület ezen részére csak külön engedéllyel hajthatnak be. Nem volt senki Hoffmann Tamás hivatalában aki azt merte volna mondani, hogy ez így nem lesz jó? Vagy egyszerűen még engedélyt sem kértek erre?

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr5612304171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása