Újbudai megemlékezés. Ma van a körtéri Gomba átnemadásnak egy éves évfordulója
2014. július 28. írta: Szentimreváros

Újbudai megemlékezés. Ma van a körtéri Gomba átnemadásnak egy éves évfordulója

Újbudai találós kérdés: hogyan lehet egy épületet, két kampányban, kétszer úgy átadni, hogy az végig zárva marad?

korter_131127_01_2_3.jpg

Különös évfordulót ünnepelhetünk Újbudán. A kerületvezetés egyik nagy ígéret lufiját, a hányatott sorsú körtéri Gombát ma egy éve kellet volna átadni. A még magyar mércével is szégyenletesen lekésett határidőt hirdető táblát időközben eltávolították, sőt a tavaszi kampány hevében egy alibi átadási ünnepséget is szerveztek, ami feltehetően csak szemfényvesztés volt a "Kampányoljunk látványtervekkel" program keretében. A tavasszal szépen és drágán lefektetett gyepszőnyeg időközben kiszáradt, a hajléktalanok éjszakánként birtokba vették az üres belső udvart, a továbbra is zárva tartó, félkész épület még abban sem akadályozta meg a kerület Fideszes vezetését, hogy -az önkormányzati választások közeledtével- közpénzből óriásplakátkampányba kezdjen, és a mai napig csupán látványtervként szereplő Bikás parki felújítás mellett a Körtéri Gombát is önön fényes sikereihez és eredményeihez sorolja. A megújuló Körtéren ugyanis egyetlen dolgot kellett volna a kerületi önkormányzatnak megcsinálnia, minden más a főváros munkája és feladata volt, a villamosmegállótól a metrón át egészen a térfelújításig, parkosításig. Ezek több-kevesebb hibával és csúszással, de szépen elkészültek, az egyetlen befejezésre váró munka, a tér középpontja és ékköve valamiért leküzdhetetlen feladatot jelent Újbuda önkormányzatának és Hoffmann Tamás polgármesternek.

gomba_gigant1.jpgSzenvedélyük a nagyotmondás. Több éves semmittevés, félkész épület, de messziről már jól néz ki, lehet vele kampányolni

A Gomba ugyanis a mai napig nem készült el, ott se a beígért kávét nem tudjuk meginni, se BKV jegyet vagy bérletet nem tudunk venni, se a közösségi teret nem találjuk. Semmit sem találunk. A tavaszi, kampányátadásnak feltehetően az (is) lehetett az a célja, hogy az EU-s pénzek felhasználási határidejének lejártával, a munkát "alibiből" készre kellet jelenteni, hogy a brüsszeli százmilliókat le lehessen hívni. Merthogy szabadságharc ide, békemenet oda, ilyenkor jól jön a "modern kori gyarmatosítók" pénze. Kérdés, hogy a pénzek felhasználását ellenőrző gyarmatosító lesz-e olyan éber, mint a rendszer ellenségeit ellenőrző KEHI ellenőr és a több éves csúszás, teketóriázás, bénázás és kicsinyes seftelés súlyos tíz vagy százmilliókba fog-e kerülni a kerületnek?

plakat_gomba.jpgEgy másik óriásplakát a parlamenti választás kampányában, szintén közpénzből. Nem lenne egyszerűbb befejezni?

A lassan négy éves "botladozás" ellenére arra persze volt energiája a kerületvezetésnek, hogy gyakorlatilag még az első kapavágás előtt egyszereplős pályázat során megtalálják az új üzemeltetőt, majd a környékbeli üzlethelyiségeket is fura módon adják új bérlők kezébe, akik közül többen hirtelen jutányos áron lehettek tulajdonosok...

Felmerül a kérdés, hogy az önkormányzati választásokig vajon valóságosan átadják-e a Gombát vagy egy újabb kampányeseménnyel bolondítják tovább a kerület lakóit? A lenti fotókat elnézve és a kerületvezetés hozzáállását ismerve nem lepődnénk meg ez utóbbin. Sajnos továbbra is úgy áll a Gomba felújítása (a szó szoros értelmében), hogy kávézók, vagy legalább eszement tempóban, 24 órás műszakban dolgozó munkások helyett továbbra is a hajléktalanok használják a területet, akik leginkább a "kisebb és nagyobb" dolgok elintézésre használják a majdani kávézó területét.

Valamiért az az érzésünk, hogy szeptemberben valami fog történni a Gombában. És októberben is, amikor folytatódik a felújítási munka.

 gomba140727_2.jpg

gomba140727_1.jpgÍgy néz ki a Gomba egy évvel a hivatalos határidő és négy hónappal az állítólagos átadás után. Falbó kilógó vezetékek, üres helyiségek,  elzárt, majd a hajléktalanok örömére újra  megnyitott kút

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr306548815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyorgy Nagy 2014.07.28. 19:59:03

Mindent átadtak ami még else kèszült.Ez a Fidesz! Őszel le kell vàltani a hazudozókat.Elèg volt a volt vidèki KISZ titkárokból!

Újbudai polgár 2014.07.28. 20:58:47

Honnan tudod, hogy KISZ titkár volt? Merthogy az volt, de ez valamiért kimaradt az életrajzból, valaki betehetné, akár ezen a blogon is.

Gyorgy Nagy 2014.07.28. 21:23:16

Újbudai polgár! Nézd meg a Wikipèdiában.A you tuben meg meghalgathatod hogy évente vèlemènyét változtatja.Ezt az alcsutdobozi paraszt gyereket már senkisem veszi komolyan.Kell ez nekünk?

Újbudai polgár 2014.07.28. 21:49:49

Nem az Orbánra gondoltam, hanem a kerületi helytartójára, az ugyanis tényleg KISZ titkár volt. Az Orbán KISZ titkársága szerintem inkább városi legenda, mint az ausztriai dilidoki vagy a III/3-as beszervezése.

Kandabula 2014.07.28. 22:26:43

Azt gondolom, most már mindegy. Adják át, zárják be, Aztán megint elölről. Hazug világot építünk. A "Gomba" csak egy pattanás a beteg testen.

lavór 2014.07.29. 07:53:39

Csöviknek épül, szépül Budapest. Lassan minden padosított, parkosított területet birtokba vesznek. Egy ilyen széltől óvott, ivóvízzel ellátott hely pedig luxusszálló nekik. Lehetne esetleg termálvizet odavezetni, hogy télen se fagyjanak meg.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.07.29. 09:06:51

Egy baj van ezzel a bloggal is. Hogy egy olyan kiesett ex szoclib csóka csinálja, akinek hudenagy az arca, mióta a pálya szélén sunyít. Bezzeg amikor tennie lehett volna a sorra megposztolt - de már évtizede létező - szarságok ellen, akkor lapított, hárított, menekült.

Globetrotter2014 2014.07.29. 10:43:45

@lavór: a válaszod eléggé agyszint-mélypont...

Inkább dózerljuk le az egészet, minek itt bármit is építeni...

Petri István 2014.07.29. 11:04:36

Valóban, nem az a baj, hogy építenek, hanem ahogy építenek és mik a prioritások. Ebben az országban minden, mindig valahogy kampányban készül el (vagy nem, de nem baj, akkor is átadjuk) és minden a haveroknál köt ki. Pártoktól és kormányoktól függetlenül, persze. A fenti eset mindennek és a butaságnak, tehetségtelenségnek és kisstilűségnek az állatorvosi lova. Már régen kész kellene lennie, ez egy felújítás, ennyi idő alatt Orbbán atomerőművet akar építeni...
süti beállítások módosítása