Megkezdődött a menekülés a sülyedő hajóról?
2013. február 06. írta: Szentimreváros

Megkezdődött a menekülés a sülyedő hajóról?

Kabinetfőnök nélkül maradt Hoffmann Tamás. Információink szerint nem a legbékésebb körülmények között mondott egymásnak búcsút a polgármester és kabinetfőnöke, Nagy Tamás. Ráadásul mindez az adófizetőknek több millió forintjába kerül.

Önmagában az a tény, hogy egy ilyen gyenge teljesítményű csapat vezetés nélkül marad, nem okozna különösebb törést kerületünk életében, de a kabinetfőnök távozása több kérdést is felvet.

Milyen logika alapján válik meg pont az ősfideszes Nagytól a polgármester, attól a hithű pártkádertől, aki budaörsi frakcióvezetőként megvívta a „budaörsi csatát” az SZDSZ-es polgármesterrel? Milyen logika az, hogy két itt maradó helyettese közül az egyik egy korábbi MSZP-s polgármester-jelölt, Kerékgyártó Gábor pedig egy közismerten baloldali gyökerekkel rendelkező figura? Mi lehet az oka annak, hogy a könnyeben alkalmazkodó és simulékonyabb munkatársakat kedveli a polgármester?

atv_130116_nagytamas.jpgNéhány hete még Hoffmann bizonyítványát magyarázta

Mi lehet a magyarázata annak, hogy a polgármester, aki nemrég még egy radírszámlát sem mert egyedül aláírni, most nyíltan szembefordul pártbéli ellenfeleivel és szakít korábbi bizalmasával, akit ráadásul ugyanaz a hatalmasság támogat, aki korábban polgármesternek ajánlotta? Rossz nyelvek szerint ez a gazdasági lobbi, amelyik egy másodvonalbeli, könnyen irányítható és befolyásolható politikusból polgármestert csinált, mára már nem képes kordában tartani Hoffmannt. A polgármester önjáró lett, korábbi szövetségeseit ellenségnek tekinti, megpróbál a maradék másfél évben a saját útján járni, gyakorlatilag még saját patrónusai által is kezelhetetlen lett. Hogy ez milyen előnyökkel jár, vagy nem jár a kerületre és a közpénzekre nézve, azt csak sejteni merjük, de sok illúziónk nincs.

Tényleg az volt a fő bűne a kabinetfőnöknek, hogy Hoffmann helyetteséhez, a barátból és patrónusból lett riválishoz, Jelen Tamáshoz lett hűséges, a már csak legszűkebb és egyre fogyatkozó vazallusai által támogatott polgármester helyett? Ha mindez igaz, akkor megerősíti a szerényebb képességű polgármester és a rendszereket működtetni és átlátni képes helyettese közötti rivalizálásról szóló híreket.

Vagy esetleg igazak a pletykák a polgármester környezetéből, amelyek a kabinetfőnök és a keresztény erkölcsiség konfrontációjáról szólnak? Ha igen, akkor mire jár a több milliós lelépési pénz vagy végkielégítés? Vagy mindezek csupán kitalációk, és a fenti indokok elfedésére szolgálnak?

De az is lehet, hogy alaptalan minden házbéli pletyka és szóbeszéd, gyártott vagy valós elmélet, egyszerűen csak arról van szó, hogy az egykori budaörsi frakcióvezető, bükfürdői polgármester-jelölt, újbudai városüzemeltetési igazgató, majd kabinetfőnök, látja a borús jövőt és veszi a kalapját, amíg nem késő. Egy ilyen csapatot elnézve, talán ő teszi jól, ha így gondolkozik.

Bármelyik verzió is valóságos, belegondolni is szörnyű, hogy milyen belső harcokkal, kicsinyes és álságos pártbéli csatározásokkal múlatják ezek az urak az idejüket, miközben a kerület gyakorlatilag a csőd közelébe került, leálltak a kerületi fejlesztések, drasztikus megszorítások léptek életbe, recseg-ropog az egész rendszer. Miközben ezek az uraságok egyetlen valamirevaló eredményt, sikert nem tudnak felmutatni, miközben egymással csatároznak, addig jól fizető állásokat és jutalmakat is osztogatnak egymásnak, ami a kerületnek százmilliós nagyságrendű kiadást jelent.

A konfliktusok és belső csatározások immár 10 éve jellemzik a kerületi Fideszt. Ellenzékben ez Kövér Lászlót és Orbán Viktort leszámítva senkit nem érdekelt, mára viszont 130.000 ember és évi 25 milliárd Forint a tét. Alig másfél év és újra pályázni kell minderre. Ugye nem ez a magyarázata mindennek...?

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr175064923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása