Fideszesek, akik még Orbán Viktorral is szembeszállnak
2013. január 28. írta: Szentimreváros

Fideszesek, akik még Orbán Viktorral is szembeszállnak

Mottó: „Ha az ország GDP-je csökken, akkor az állami szektorban nem jár jutalom, márpedig 2012-ben nem volt gazdasági növekedés Magyarországon” Orbán Viktor

UPDATE:

Az önkormányzat honlapján, a Blikk cikke kapcsán sajtóközlemény jelent meg, melyet szerkesztőségünk is megkapott. A sajtófőnök közleményét itt olvashatja, néhány gondolatot azonban mi is hozzátennénk a kialakult vitához.

Véleményünk szerint a kerületi vezetés nem a cikk igazi témájával, hanem technikai kérdésekkel foglalkozik. A Blikk és a későbbiekben az ő cikkük alapján más sajtóorgánumok, köztük mi is azt tekintettük a fő problémának, hogy Fideszes kötődésű cégvezetők milyen mértékben kaptak többletkifizetést a tavalyi év során. A mi megítélésünk szerint másodlagos, hogy az alapbéren felül fizetett egyéb pénzbeli juttatást jutalomnak vagy prémiumnak hívják, és másodlagos az is, hogy bruttó helyett (valóban tévesen, azóta javítottuk) nettó összeget tüntettünk fel. Az önkormányzat sajtóközleménye diszkréten elhallgatja a -szerintünk- valódi problémát, a cégvezetők pártkötődését.

Megítélésünk szerint morálisan megkérdőjelezhető, hogy a kerületi Fidelitas alelnöke és az egyik volt Fideszes képviselőjelölt prémiuma járulékokkal együtt több mint 11 millió forintjába került a kerületi adófizetőknek, még akkor is, ha mindez jogos és törvényes.

Bár a sajtófőnök levelében nem kért helyreigazítást, a fentieket ettől függetlenül fontosnak tartottuk megírni.

Innentől az eredeti cikket olvashatja!

Alig telt el egy hét és újra a címlapokra került Újbuda. Először a kiugróan magas polgármesteri és alpolgármesteri jutalmakkal foglalkozott a fél magyar média, most pedig  a kerületi cégeknél elhelyezett pártemberek jól megérdemelt (vagy inkább kiérdemelt) jutalma keltette fel az újságírók figyelmét.

blikk_kocsis.jpg

Korábban már írtunk arról, hogy a kerületi cégeknél, polgármesteri kabinetben, közel 20 egykori vagy mostani pártvezető, funkcionárius vagy más kerület önkormányzati képviselője kapott jól fizető állást, ami a legszerényebb számítások szerint is százmillió forintjába kerül a kerületi adófizetőknek évente. De úgy látszik mindez nem elég, mert év végi jutalomként jó néhányan több milliós jutalmakat vettek fel, a jól elvégzett munkájuk elismeréseként.

LG.jpgA kerületi fidelitas alelnöke szociális cég vezetője bruttó öt és fél milliót kapott

De nézzük, melyik pártember járt jól az osztozkodásnál? A legszembetűnőbb és talán legpofátlanabb jutalom Lőrincz Gergelynek „járt”, ő nem kevesebbet, mint bruttó 5.5 millió Forintot kapott. Róla tudni kell, hogy nemcsak a Fidelitas kerületi alelnöke, de egyben Hoffmann Tamás egykori cégtársa is, így hűsége megkérdőjelezhetetlen. Az ő jutalma azért is felháborító, mert egy olyan céget vezet, amelyik a megváltozott munkaképességű, egészségkárosodott, illetve fogyatékkal élő személyek foglalkozási rehabilitációjával foglalkozik. Vajon azok az emberek, akik nála dolgoznak azért a bizonyos 47.000 Forintért, mennyi jutalmat kaptak az év végén? Mert pénz van az Újbuda Prizmánál, az biztos. Itt foglalkoztatják például Vincze Ágnes mátyásföldi önkormányzati képviselőt (ő vajon mennyi jutalmat kaphatott Karácsonyra?) vagy szintén itt kapott állást korábban Bata Ferencné budafoki önkormányzati képviselő.

A másik káder jutalma sem kevésbé érdekes. Kocsis Sándor 2010-ben még Fideszes képviselőjelölt volt, ma már az Újbuda Sportjáért Kft. vezetője. Ez a cég korábban nem is létezett, de mára több százmilliós önkormányzati támogatások landolnak itt, miközben máshol lényegesen szerényebb és persze csökkenő költségvetésekkel találkozhatunk. Persze ha valaki ennyire szívén viseli a polgármester hobbiját, mint ő, akkor semmilyen pénz nem lehet elegendő a sikerhez.

sport+informatika2.jpgJanurik még nem, Kocsis már kapott jutalmat

Végezetül, semmiképpen se feledkezzünk meg a kerületi informatikai cég vezetőjéről, Janurik Lajosról sem. Róla már több cikkben is megemlékeztünk, mint aki nem csak a saját gondolataival, eredményeivel szeretne sikeres lenni. Úgy tűnik ő valamiért kimaradt az év végi pénzosztásból, pedig párt és kampánybéli tevékenysége alapján sem ezt érdemelte volna. Információink szerint azonban ez csupán technikai probléma, feltehetően ő is megkapja a kiérdemelt jutalmát, mihelyst sikerül a cég könyvvizsgálójának aláírását megszerezni. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Kíváncsiak lennénk arra is, hogy Vincze Ágnes, Veres László, Szepesfalvy Ágnes, más kerületek Újbudán foglalkoztatott önkormányzati képviselői, kaptak-e jutalmat Újbudán? Mint ahogy kíváncsian várjuk azt is, hogy a fenti urak eleget tesznek-e pártelnökük kérésének és ők is visszafizetik-e ezeket a pénzeket? Főnökeik megtették, ki önként, ki egy kicsit savanykás orcával, de végül mindenki eleget tett a pártelnök kérésének.

Vagy ha pénzükről van szó, akkor még Orbán Viktor szava sem szent?

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr215047962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása