Újbudai közpénzek, na kinek is???
2014. február 01. írta: Szentimreváros

Újbudai közpénzek, na kinek is???

Senki sem fogja kitalálni, hogy Újbuda épülését hirdető, közpénzen kihelyezett plakátok kinek a helyein is láthatóak, vajon kinek a bankszámláját hizlalják...?

plakat_gomba.jpgEgyszer majd ilyen lesz, de már most köszönik

"Újbuda Veled épül. Köszönjük, hogy Önökkel megvalósíthatjuk" hirdetik hatalmas plakátokon a kerületben, Hoffmann Tamás és Simicskó István aláírásával, fittyet hányva a magázódás és a tegezés polgári körökben megszokott, szükségszerű összeegyeztetésére. Ennél nagyobb probléma, hogy kerületünk vezetői a ciklus negyedik évében sem tudtak valóságos, lefényképezhető eredményeket feltüntetni ezeken a plakátokon, így bizonyos szempontból megmosolyogtató a félkész Gombát vagy a még csupán látványterveken szereplő Bikás parki felújítást ábrázoló plakátkampány. Abban azért reménykedünk, hogy a harmadik típusú plakáton szereplő idős házaspár létező, nem számítógépen kreált néni-bácsi. Ahhoz túl kedvesek és élethűek...

plakat_bikas.jpgEz még el sem kezdődött, de már most köszönik

Az viszont már kevésbé mosolyogtató, hogy a milliós plakátkampányra az önkormányzat nem mással, mint a Simicska Lajos-Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Publimont Reklámügynökséggel kötött szerződést. A kerületet szintén beborító bohócos plakátok után már Újbudán is egyértelmű mindenkinek: a Fidesz gyáva ahhoz, hogy saját nevében kampányoljon, saját neve és logója alatt bírálja az ellenfeleit és kellően gátlástalan ahhoz, hogy közpénzeket is igénybe vegyen saját sikerpropagandájához vagy inkább újbudai sikertelenségének meghamisításához. Mert mi másnak lehet értelmezni egy olyan kampányt, ahol a valós eredmények híján, félkész építkezések vagy 2015-re beígért épületek és parkok látványterveivel tudnak csak kampányolni kerületünk vezetői? Ahol csak a plakátokon és rajzasztalokon fejlődik a kerület, ahol csak a szlogenekben idősbarát az önkormányzat, mert a szürke hétköznapokon csökkennek a szociális és időskori támogatások, segélyek. Ahol a polgármester hobbijára, a vízilabdára és a gebinbe kiadott uszodára ma már lassan több pénzt költ a kerület, mint a hátrányos helyzetűek megsegítésére. Ahol ilyen plakátokra és hazug kiadványokra költik el a közpénzt, miközben fizetőssé teszik a bölcsődéket, több pénzt kérnek a szociális étkeztetésért. Ez lenne Újbuda igazi arca, amit el kell takarni Hoffmann és Simicskó plakátjaival?

plakat_idos.jpgEz legalább nem látványterv. Itt csak a tegeződés nem stimmel

A sor még sorolható, de plakátokkal, üres és nyelvtanilag helytelen, buta jelszavakkal, az egykori pártpénztárnoknál és egyéb kommunikátoroknál elköltött milliókkal sem lehet elterelni a figyelmet arról, hogy a kerületben gyakorlatilag semmi nem történik évek óta. A politikusok magamutogatásán, a Fideszes és Fidelitasos klientúra, a "vízilabda  fellegvárának" százmilliókba kerülő építésén kívül valós eredményeket képtelen felmutatni Hoffmann Tamás, aki nem akarja vagy nem tudja megérteni, hogy szlogenekkel nem lehet egy kerületet felépíteni. Ráadásul az ilyen plakátokkal csak magukból csinálnak bohócot, akármennyi közpénzt költenek is el Simicskánál. De legalább tudjuk, hogy Újbuda valójában kinek és hogyan épül...

ujbuda_bohoc.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr935791541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.01. 19:57:21

A sunyi, aljas, simlis fideszes választási törvény!

A választási iroda nyilvánosságra hozta, hol lesznek a külföldi szavazóhelyek a 2014-es választásokon. Már most borítékolható, hogy botrányos lesz az április 6-i országgyűlési választás.
Olyan abszurd helyzetet kell elképzelni, hogy az egész Egyesült Királyságban, Észak-Írországtól Skócián át egészen Walesig és Angliáig egyetlen szavazóhely lesz, mégpedig Londonban. Több mint százezer potenciális választópolgárt nem fognak tudni kezelni (már négy éve is órákat kellett sorban állni), ráadásul sokaknak több száz kilométert kell saját költségükre utazniuk, ha élni akarnak alkotmányos jogukkal. Ez az eljárás súlyosan diszkriminatív és méltánytalan a külföldön élő magyarokkal szemben.

Nemcsak Nagy-Britanniában rossz a helyzet, hiszen Ausztriában és Franciaországban egy, Németországban pedig mindössze két konzulátus fog működni április 6-án.

RÖVIDLÁTÓ 2014.02.01. 19:57:38

Ha Újbuda, az utólsó plakátokon szereplőkkel (veled, helyett: veletek) épül, nagy fejlesztésekre nem számítok.

dr kíváncsivagyok 2014.02.01. 19:59:20

Mocskos tolvaj banda...
14 - ben lesz elszámolás ?

Bolsi Buster 2014.02.01. 20:36:45

Jó munkáért, jó fizetséget!

Eszter Anna Szabóné Katona 2014.02.01. 21:34:32

Az utolsó plakáton az idősek közül a hölgy egy híres amerikai pszichológusnő, de -mivel már hónapok óta lakhelyemnél van a plakát, ha agyonütnek sem tudom megmondani ki az, az arcmemóriám félelmetesen jó, de a név, megpróbálok utána járni -végül is Koncz Zsuzsa képével is reklámoztak, a művésznő engedélye nélkül!

magyar ember teli szájjal 2014.02.01. 23:38:27

Legalább megcsinálják a Gombát, ha már a demokrata erőknek húsz év alatt nem sikerült.

2014.02.02. 00:58:31

Hoffmann Tamás a megtestesült fideszes jogász-polgármester. Semmihez nem ért, üres lózungokat puffogtat, annyi köze van egy kerület üzemeltetéséhez, mint az egyszeri greenpeace-aktivistának egy atomerőműhöz. Hihetetlen, hogy olyan sötétek a választók, hogy képesek voltak ezt a manust párt alapon beszopni.

Újbudai polgár 2014.02.02. 02:08:57

Szégyen, hogy ezek vezetik ezt a kerületet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.02. 08:58:31

@felcsutisuttyo: Hagyd már ezt a fasságot! Normális ember nem akar maga körül vérengzést. Sőt mivel a fidesznek azért simán van párszázezer elvakult híve, saját magánhadserege, és iszonyatos pénztőke áll mögötte, ebből simán polgárháború lenne. Ezt akarod?

Szentimreváros 2014.02.02. 10:55:44

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy semmit nem moderálunk, de egy mai bejegyzés akasztós, leszámolós örültségeket tartalmazott, az ilyen bejegyzések ezen az oldalon nemkívánatosak ezért törlésre kerülnek. A szerkesztők.
süti beállítások módosítása