Újbuda: szenvedélyünk a nagyotmondás
2014. augusztus 18. írta: Szentimreváros

Újbuda: szenvedélyünk a nagyotmondás

Megkezdődött a kampány Újbudán. Közpénzből, így egy kicsit olcsóbb

Ha valakinek egy szemernyi kétsége is volt afelől, hogy a választásokra a Fidesz minden létező és rendelkezésére álló eszközt bevet, még olyanokat is, amit tőlünk nyugatabbra és lassan már keletebbre és délebbre sem igen szokás, akkor ezeknek a naiv vagy tájékozatlan olvasóinknak különösen ajánljuk, hogy menjenek el a XI. kerületbe, csodákat fog látni. Nem is egyet, ráadásul az egyik ”jobb”, mint a másik. De menjünk sorjában.

sz_eu_egyben.jpgAz senkit nem zavar, hogy az épület még nem is a kerületé és egy kapavágás sem történt, zárva van. Kampányolni viszont már lehet vele, van helye a sikeralbumban is

Az első és a legfeltűnőbb jelenség az a plakáttenger, ami elborította Újbuda útjait és tereit. Az óriásplakátokon, buszmegállóplakátokon nem mást tudat velünk a kerületi önkormányzat, minthogy éjt nappallá téve dolgozik a polgármester a mi boldogulásunkért, lakóhelyünk sikereiért. Ezért a szenvedélyért mi természetesen nem győzünk elég hálásnak lenni, csak abban nem vagyunk biztosak, hogy mindezt sok millió forintért kell-e nekünk elmondani, nem vagyunk-e elég érettek ahhoz, hogy magunktól eldöntsük, hogy jó-e nekünk vagy sem? Ha a bölcs vezetőink mégsem így gondolják, és még azon is túltesszük magunkat, hogy egy polgármesternek valamiért pont a választások előtt pár héttel kell minket, a mi pénzünkből, erről az új szenvedélyéről meggyőzni, akkor már csak azt nem értjük – de azt nagyon nem -, hogy mi a tarka malac kurta farkáért nem valóságos és tényleges eredményekkel akarnak bennünket meggyőzni. Vajon mit csinált ez az önkormányzat négy évig, ha látványterveken kívül mással nem tudja teleplakátolni a kerületet? Merthogy ezeken a plakátokon egyetlen fénykép sincs, újra csak látványterveket és grafikákat láthatunk. Ráadásul zömmel el sem kezdődött beruházásokról, kínosan félbehagyott és bebukott projektekről vagy éppen az építkezés kellős közepén lévő medencéről, mint fényes sikerről. Úgy tűnik tehát, hogy Újbuda vezetése közpénzből a semmit népszerűsíti az utolsó hetekben, ami finoman szólva is kínos négy év után.

sz_korter_egyben.jpgEgyszer már átadták az előző kampányban, aztán újra bezárták. Hónapok óta senki nem nyúl hozzá, üresen kong a félkész Gomba a következő kampányátadásig. Utána talán befejezik és kinyithat

De polgármesterünk semmit sem bíz a véletlenre, a minap megérkezett a postaládákba az első színes tájékoztató kiadvány is, amiből megtudhatjuk, hogy Újbuda a sport fellegvára, annyi fejlesztés és siker volt ezen a területen az elmúlt négy évben, mint még soha, sőt még egy kicsit annál is több. Az elmaradhatatlan polgármesteri beharangozó  és propagandaszövegek között azonban néhány valóban jó kezdeményezést is olvashatunk, de örömünk nem tart sokáig, egészen pontosan addig, amíg eljutunk a polgármester hobbijához, a vízilabdához. Ez a sportág nem csupán hobbija a kerület első emberének, de egyben tagja is a Vízilabda szövetség elnökségének, úgyhogy joggal várhatnánk el, hogy ne csak felületesen ismerje ezt a sportágat. Nehéz másként értelmezni ugyanis azt a mondatot, hogy „Újbuda lehet a vízilabda fővárosi fellegvára, hiszen nincs más élvonalbeli csapat a Budapesten” Eltekintve a nyelvhelyességi problémáktól, mindez vagy égbekiáltó tájékozatlanság vagy kicsinyes és fölösleges hazudozás. Az az érzése az embernek, hogy mindenáron valami nagyot kell mondani, saját magunk nagyságának igazolására, akár mások lekicsinylése árán is. Szeretnénk javasolni a vízilabda szövetség elnökségi tagjának, tájékozódjon az aktuális helyzetről, és legyen szíves a Honvéd, a Vasas, a Zugló vagy a Fradi vízilabdacsapatát is budapestinek és élvonalbelinek tekinteni, különös tekintettel arra a nem elhanyagolható körülményre, hogy ezek a csapatok jócskán megelőzték a legutóbbi bajnokságban Újbuda csapatát. Ami ettől még nagyszerű csapat, nem szükséges politikai blődségekkel rontani a jó hírüket és tekintélyüket.

sportkiadvany_hofi.jpgBüszkén hirdetik az elnökségi tagságot a milliós kiadványban. A csapatokat viszont nem ismeri

Visszatérve a szép kiadványhoz, információink szerint nyolcvanezer háztartásba küldték el, és további témák és sikerek feldolgozása várható a kampány során, természetesen az önkormányzat pénzéből. Szerény becslések szerint is egy ilyen jó minőségű 20 oldalas füzet nyomdai költsége, szerkesztése és terjesztése elérheti a tízmillió forintot, ami a plakátokkal együtt már szép summát tesz ki, mint Hoffmann Tamás kampánytámogatása. Talán kevesen emlékeznek már a 2010-es szlogenre, ami mintha feledésbe merült volna: Törvényes rendet Újbudán. Több tízmillió forint elköltése pártcélokra törvényesnek nehezen mondható.

sz_kondorosi_egyben.jpgEgy félsiker. A medence már kész, átadva még nincs, a környék még romokban. A plakáton viszont már jól néz ki.

De ne legyünk igazságtalanok, polgármesterünk nemcsak szórja a közpénzt, hanem azt is kihasználja és magáénak érzi, ami ingyen van. Az Újbuda újság Molnár Gyula idejében is sokaknál kiverte a biztosítékot, annyiszor szerepelt benne az ellenfelei által „médiadisznónak” is nevezett ex polgármester. A 2010 után meghonosodott gyakorlatot azonban nemcsak Molnárt múlja felül sokszorosan, de talán még az észak-koreai vezér hívei is megrökönyödnének, annyiszor láthatóak benne a Fideszes vezetőink. Ha pedig valaki azt hinné, hogy legalább az önkormányzati kampányra, a látszat kedvéért visszafognák magukat, akkor vagy nem olvasták el elég figyelmesen a korábbi sorainkat, vagy megint valami gyógyíthatatlan naivitással állunk szemben. De beszéljenek a számok, nézzük meg az utolsó három lapszámot (14, 15, 16), amiben nem kevesebb, mint tizenkét képen, tucatnyi cikkben láthatjuk és olvashatjuk polgármesterünket, és számos továbbiban a kormánypárti politikusokat. Volt olyan kép -a polgármester festés közben megtekint egy tantermet- amit a szerkesztők annyira ütősnek érezhettek, hogy kétszer is szerepeltették ugyanabban a számban, miközben az ellenzék, más jelöltek még hírmondónak, viccből sincsenek „beengedve” a lapba. 

ujbuda1416_hoffmann.jpgA polgármestert "megtekintés" közben ábrázoló kép annyira bejött az Újbuda szerkesztőinek, hogy kétszer is szerepel ugyanabban a számban (forrás: ujbuda.hu)

A hatalom nem vicces dolog, az elvesztése még kevésbé, gondolhatják az újbudai Fideszben, úgyhogy talán nem is volt olyan elrugaszkodott a koreai hasonlat, ott sem bíbelődik senki az ellenzékkel, elég csak az egyetlen vezető, milyen szép képeket lehet róla megjelentetni. Mindezek után érthető az a friss hír, hogy a polgármester és a kerületi Fidesz nem akar választási megállapodást és etikai kódexet kötni a kerületi pártokkal, ahogy az Újbudán másfél évtizede hagyomány és jól működő gyakorlat, amit egyébként pont az első Fideszes polgármester, Juhos Katalin honosított meg… Változnak az idők, minek is bajlódni mindenféle demokratikus és etikai normákkal, ha mindent lehet és semminek nincs következménye, legalábbis rövidtávon.

A plakátokat, kiadványokat elnézve viszont felvetődik a kérdés: ha már egypártrendszeresdit, aggipproposztályosat játszanak Újbudán, akkor nem lett volna egyszerűbb valóságos eredményeket produkálni ebben a négy évben, és akkor nem kellene az utolsó pillanatban látszateredményeket népszerűsíteni, látványterveket valóságnak álcázni tízmilliókért? Négy év után, néhány látványtervért, jövőbeli ötletért mégiscsak sok az a pénz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr556571243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2014.08.18. 17:18:30

Viszont szép narancsszínű lett az Újbuda újság. :-)

És végre a kerület belekezdett a növénytermesztésbe is, íme egy tegnapi fotó a Villányi--Fadrusz sarkáról:
www.facebook.com/photo.php?fbid=797880086930498&l=0e244d4e56

bölcsbagoly 2014.08.18. 17:46:26

Persze libsikomcsikák, Molnár elvtársatok alatt mennyire sok minden épült! Látom vastag a b őr a pofátokon, űrhajó borításnak is elmenne.

DezInf 2014.08.18. 19:14:44

@bölcsbagoly:

Akkor meséjj te csajágaröcsögi fidexjobbiknácik szegduggasz, mit is teremtett a hufi-pufi az elmúlt négy évben ! Olyasmiket sorojjál ám, amiket nem a főváros finyanycírozott.
Várjuk magasröptű eszmefuttatásod kis tollas vakond:)))

... hisz olyan bölcs vagyol ... még a hátad is tollas ....

hoviraeg 2014.08.18. 19:20:20

@bölcsbagoly: Drága embör kérlek tájékoztass már arról, mi az a libsikomcsi... mert nekem azt nyem tanyították a fősulin pedig nem baloldali beállítottságú tanárunk volt, sőt ...

vicces népek vannak :)

A másik vicc a biotó és a játszóterek... valamint az állítólagos intézményfelújítás... de ha van ilyen, nekünk miért mondták a tanárom két éve, hogy menjünk segíteni, mert ha nem lesz rendben a terem, őket veszik elő? Rövid volt a határidő, de megoldottuk, egy apukával kettesben gletteltünk, miközben a 2 hós, a 2 éves és a leendő másodikos "segített"...

bölcsbagoly 2014.08.18. 19:24:58

@DezInf: @hoviraeg: kuss mocsok banda! Vastag a bőr a pofátokon, de majd lehervad a vigyor a képetekről októberben! S 2019-ig nyalogathatjátok a sebeiteket! Lumpenproli panellakók..

DezInf 2014.08.18. 19:54:56

@bölcsbagoly:

Melyik albániai bunkerból nyomod a tutit?
Olyan bírcaszagú vagy, ha érted mire gombolok:))))

Az ilyen fidexjobbiknácikok nem is valók emberek közé!

Mikor jártál a utoljára fővárosban, 44-ben?????

Azóta igen sokat változott ám, csak te nem láthatod :)))))

... bölcs bunkerlakó .....

bölcsbagoly 2014.08.18. 20:05:45

@DezInf: ezek érvek te idióta? Azt sorold, hogy mit tettek a kerületért a lopós/csalós védenceid! Nagy a pofátok, de majd befagy októberben.

DezInf 2014.08.18. 20:14:19

@bölcsbagoly:

Én kérdeztelek.
Gőzöd sincs arról, hogy mit válaszolj. Ezért megpróbálsz visszakérdezni.
Szóval, hufi-pufi mit is alkotott?

Nem azt kérdeztem mit bundáztak meg, mit loptak el, mit osztottak ki okosban a haveroknak. Tudod az a zülések jkv-eiből kiderül.

Böfögésen kívűl van érdemi hozzászólásod?

... inkább bírcamenetejj ...... bölcsen :))))))

Válasz a kérdésre??????

DezInf 2014.08.18. 20:31:33

@bölcsbagoly:

Látom a fidexjobbikmockosnácikok egyetlen érve a kuss :)))

Kigondoltam neked egy mentőkérdést.
Mikor építették ki a Feneketlen-tó környékét, tudod járda, korlát, pad ... ?

A Bartók felőli oldalon van egy táblicsku, az segít a kérdésre választ adni, ha két kétjegyű számot képes vagy összeadni.

Bölcs is vagy, poliészter is, már szinte majdnem polivynil szintű, mint a haverod :)))

Tessék, bizonyítsd be, hogy tudod mihez büfiztél hozzá, ismered a kerület múltját, jelenét, a gondjait, örömteli hétköznapjait ... stb.....

Petri István 2014.08.18. 21:45:25

Nem túl épületes vita, a kuss pedig nem egy összetett érvrendszer, de ha ennyi jön ki belőlük, azzal nehéz mit kezdeni.
Az igazi baj tényleg az, hogy ebben a kerületben mintha megállt volna az idő, szinte semmi sem történik, de azt úgy próbálják a mi pénzünkön eladni, nekünk, minta valami világrengető siker lenne. Igazi Fideszes propagandamódszer, sokszor kell mondani, sulykolni, előbb utóbb csak megragad az emberek fejében. De azért a semmit még Hoffmannéknak is nehéz lesz eladni, pláne úgy hogy az utolsó két hónapban akarják elhitetni velünk, hogy milyen hatalmas fejlődés volt itt éveken át. Nem fog menni, ennyire nem vagyunk hülyék, itt a XI-ben.

Újbudai polgár 2014.08.18. 22:07:47

Ha nem kell kussolnom és elmondhatom a véleményemet, akkor az a szomorú hírem van, hogy az elmúlt években tényleg nem sok minden történt a kerületben, miközben lépten-nyomon ezzel a buta propagandával tömik a fejünket, mint valami hülyegyereknek, akinek bele kell verni a fejébe a leckét. Az pedig elképesztő, hogy milliókat költenek erre a mi pénzünkből, menne ez magunktól is, ha látnánk, hogy dolgoznak az urak, de így nevetséges és szánalmas.

2014.08.18. 22:17:33

Pedig jobb neked, ha kussolsz. Szavazz a gülüszemű kopaszra!

zsoci 2014.08.18. 23:00:35

A legnegyobb baj, hogy közben ami már egyszer elkészült azt hagyják széjjel rohadni. Nézzetek körül a Kopaszi gáton. A WC egy okádék, a csapok nem működnek, már csak minden 2.-3. lámpa világít, a futópálya szétrohadt. Miért kell ezt?

Közben az egész kerület közlekedését tönkretesik, hülyébnél, hülyébb korlátozásokkal.

jet set 2014.08.18. 23:57:29

Az mszp idejében mi szép történt?

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.08.19. 01:10:59

@jet set:
Az, hogy az egyik szar volt, nem igazán érv az ellen, hogy a mostani is szar.
Nem várom el, hogy felfogd.

Szigeti György 2014.08.19. 06:47:59

Lehet nem szeretni a Molnárt, de azt állítani hogy alatta semmi sem történt, az azért túlzás. Hogy mi annak az "elmúlt nyolc évnek" és ennek a négy évnek a megítélése, azt majd októberben eldöntik a bölcs választók, nem nekünk kell és nem is ebben a stílusban. Személy szerint én azt gondolom, hogy az MSZP kormányzás országosan - finoman szólva is - necces volt, viszont Molnár Gyula a kerületben sok mindent jó dolgot csinált, fejlődött a kerület és persze sok minden olyan dolog is történt, amiről lehet és kell is vitatkozni. Viszont a mostaniakról még vitázni sem lehet, mert nem csinálnak semmit, saját maguk öntömjénezésén kívül.

hoviraeg 2014.08.19. 08:26:56

Kedves bölcsbagoly kérlek mielőtt nyilatkozol, járj utána :) soha nem laktam panelben :)

Probléma van nem kevés... a kérdés inkább az, hogy ki az, aki nem csak ígérget, hanem tesz is azért, hogy ezek a problémák eltűnjenek...

dodici 2014.08.24. 23:35:56

@Szigeti György:

Sajnos csatlakoznom kell Szigeti Györgyhöz és Zsocihoz. Kedves jet set! lehet, hogy Molnárék idejében nem sok minden dolog történt, de azt befejezték és fenntartották, amire sajnos nem képes a jelenlegi vezetés. A játszóterekről eltűntek a wc-ék, ezért egyre undorítóbbak a játszók, különösen a lomtalanítás után. Nézd meg a kispesti vagy a XIII. kerületi új építésű játszókat, ahol rendes angol wc-t telepítettek (!), és nézd meg a cerkafirkát a gellért hegyen, vagy a közlekedési parkkal kibővített játszót albertfalván! és nézz be ezeken a helyeken a bokrok mögé, nem lesz szép látvány!
Starsport Akadémia "oktat" a kondorosiban, a vízilabda propaganda szárnyal, miközben húgyszagú a gyerek wc, rendszeresen lecsapja a biztosítékot a hajszárító, és az akadálymentesítés kamu.

És mindezeket - szerintem szégyenfoltokat - a mi pénzünkön óriásplakátokon dicsőítik? Ha jól működne, talán a reklám is felesleges lenne...

jet set 2014.08.26. 15:13:28

@Szigeti György: Én a sok szép jót egyáltalán nem tapasztaltam. Azzal egyetértek, hogy a mostani társaság még rosszabb. De ez nem azt jelenti, hogy ezeknek kellene maradniuk, vagy az előzőnek visszajönni.
süti beállítások módosítása