A plagizálós újbudai cégvezető is annyi jutalmat kapott mint a pedagógusok
2013. június 09. írta: Szentimreváros

A plagizálós újbudai cégvezető is annyi jutalmat kapott mint a pedagógusok

Pedagógusnap környéken országunk vezetői úgy gondolták, hogy a mindennapos oktató-nevelő munkát végző tanárok munkáját egy kis jutalommal köszönik meg. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke gyorsan döntött és bruttó 3333 forintnyi pedagógusnapi jutalomról határozott. Nem, nem elírás bruttó HÁROMEZERHÁROMSZÁZHARMINCHÁROM forint. Mire ez a zsebekbe kerül kb. kétezer forint körüli összeg marad belőle. Országunk vezetői ennyire értékelik a jövő nemzedékét felnevelőket. Ez a pénz még arra sem elég, hogy felüljenek egy körre Rogán Tóni új attrakciójára, a belvárosi óriáskerékre. Kenyeret és cirkuszt, mondja a régi mondás. Kenyérre egyre kevésbé futja és a cirkuszt is csak kívülről csodálhatjuk.

Na, de térjünk vissza Újbudára. Tavaly is volt jutalom osztás. Lett egy kis országos visszhangja a sajtóban, mi is írtunk róla, talán azt hihettük, hogy tanultak belőle. De nem.

Korábbi posztunkban már írtunk miként osztották a cégvezetői helyeket a hűséges pártkatonáknak. Az önkormányzat honlapján elérhető a cégvezetők juttatásait tartalmazó táblázat, de valószínű már Hoffmanéknak is ciki a helyzet és nem nagyon frissítik, mert ott még ma már nem létező cégek és már leváltott cégvezetők is szerepelnek, valamint a juttatások sem teljes egészében fedik a valóságot.

Információink szerint Hoffmann polgármester megint bőkezű volt hű pártkatonáihoz, volt cégtársaihoz. A cégvezetők fejenként annyi jutalmat kaptak mint a kerületi pedagógusok. Na ne a megalázó 3333 forintra gondoljuk, hanem fejenként annyit mint a kerület pedagógusi (1500-2000 fő) összesen.

Péntek este Hoffmanék követve a Molnár Gyula példáját, pedagógus estet rendeztek. Az eddigi rendezvényeken a kerületi pedagógusokat terített asztallal és svédasztalos vendéglátással fogadták kerületünk vezetői. Egy évben egyszer a nemzet napszámosai is úgy érezhették jól magukat, hogy nem kellett minden egyes fasírtgolyó vagy üdítő után arra gondolniuk, hogy egyre laposodó pénztárcájukból ezt hogyan fizessék ki. Hoffmann Tamás és csapata idén úgy döntött megelőzi a vendégek gyomorrontását, jegyrendszert vezetett be. A szűken porciózott adagokat szigorúan kimérve osztották és az éjfélig hirdetett rendezvényen ezt egy pohár (szintén szigorúan csak jegyre osztott) üdítővel öblíthették le. Persze volt a helyszínen vállalkozó, ahol jó pénzért ki lehetett egészíteni a szegényes hoffmani vendéglátást. A VIP asztalnál ülő méltóságoknak ezek az apróságok már lehet fel sem tűnnek, tisztánlátásukat már régóta narancsos köd akadályozza.

Szűkebb időkben persze érthető a spórolás, de érdekes módon a haveroknak megint bőven jutott.

Emlékeszünk még a plagizálós cégvezetőre? Janurik Lajos, az Önkormányzat Informatikai Kft-jének vezetője több mint 5.6 milliót, Lőrincz Gergely aki korábban Hoffmann Tamás cégtársa volt közel 5.5 milliót, Kocsis Sándor volt Fideszes képviselőjelölt, jelenleg a kerületi Sport Kft vezetője 3,7 milliót vihetett haza. Ebből már futja kenyérre és cirkuszra is.

sport+informatika_1.jpgJanurik Lajos és Kocsis Sándor a két hűséges pártkatona. Jutalmuk több mint 12 millió forintjába került a kerületnek.

Összességen a kerületi cégvezetők jutalmazása (járulékokkal) több mint 40 millió forintjába került az adófizető állampolgároknak. Reméljük a cégvezetők azért néha gondolnak a pedagógusokra is, mert ők ezek után valószínű gyakran fogják emlegetni őket. Meg a felmenőiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr15343510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymus54 2013.06.12. 01:18:40

Szükségesnek tartok néhány - tudatlanságból vagy rosszindulatból fakadó - pedagógusokhoz kapcsolódó ferdítéshez hozzászólni.
1/ A pedagógus napi jutalom a tavalyi - még az önkormányzattól kapott - cafeteria juttatás 8/12 része. Ez igaz.
A 3333 Ft-os nettó jutalom a sajtóban megjelent PÉLDA arra, hogy tavaly a Pest megyei középiskolai tanárok karácsonyra kaptak egy 5000 Ft-os Erzsébet-utalványt, akkor most 3333 Ft-ot fognak kapni. Kár, hogy a blogoló ezt általánosítja országos szintre.
Kár, hogy nem szerepel a bejegyzésben, miszerint Újbuda Önkormányzata (követve a korábbi hagyományokat), mindig is tisztelettel tekintett a pedagógusokra, így a tavalyi több mint 150.000 Ft-os cafeteria 2/3 részét, azaz több mint 100.000 Ft-ot kapnak az ÚJBUDAI pedagógusok.
2/ Az újbudai pedagógus est szervezője NEM az Önkormányzat, hanem (korábban) az Önkormányzat által fenntartott Újbudai Pedagógiai Intézet, természetesen EGYÜTTMŰKÖDVE az Önkormányzattal és a többi támogatóval. Bár a pedagógiai intézet fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett, ennek ellenére az idei évben folytatódott a hagyomány, és az ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSNAK köszönhetően megrendezésre került a közel 600 főt megmozgató rendezvény. Ezen a rendezvényen PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜL részt vettek országgyűlési és önkormányzati képviselők, a Polgármesteri Hivatal dolgozói és egyéb, az estet támogató vendégek, akiknek EGY KÖZÖS CÉLJUK volt: megköszönni a pedagógusok egész évi áldozatos munkáját. A pedagógus estnek mindig is ez volt a célja, nem pedig a vég nélküli eszem-iszom - kár, hogy a blogoló ez utóbbira hegyezte ki az Önkormányzat savazását.
A jó hangulatnak nem feltétele a korlátlan italfogyasztás, elrontója lehet viszont a rosszindulatból fakadó csúsztatás.
Valóban voltak étel és italjegyek. Ez igaz.
Azonban NEM csak jegyre kapható ital és étel volt az asztalokon. Az érkező vendégeket welcome drink fogadta, a polgármesteri köszöntőhöz pezsgőt szolgáltak fel, vajon tudja-e a blog írója, hogy ezt miből finanszírozták?
A fogyasztáshoz kapott jegyek csupán praktikussági szempontból kellettek a minden korábbi évet meghaladó nagy számú résztvevő miatt: aki utoljára került sorra, annak is jutott mindenből.
Amúgy vitatkozni csak a tényekkel lehet, a féligazságokkal nem. A pedagógus esttel kapcsolatban leírtak fele sem igaz. Akkor vajon a többi?...

igazsag11 2013.08.18. 10:52:34

Szuper jó, hogy a kép alá oda lett írva,hogy "hűséges pártkatonák",így nem másnak kell kimondani.
Mint gyermekét Újbudán ( én bolond) sportoltatni kívánó szülő kérdezem: A Fidesz mint a sportot támogató párt a megválasztása után a legfontosabb feladatnak tartotta az egyetlen helyi sportegyesület szétverését - indok egyedül az volt, hogy az előző vezetés hozta létre és biztos pénzt vettek ki onnan ( Istenem ezt az álszent viselkedést, mintha ők nem tennének ilyet....). Ezzel rengeteg gyerek sportolásának irányát verték szét, köszönjük!!!
Itt van ez Kocsi úr...biztos tapasztalt sportoló már úgy ránézésre is , de kérdezem én, MIÉRT kap többmilliós jutalmat? Mert elvégzi a munkáját??? Tessék??? ELég felmenni a kerületi SPort "nonprofit" oldalra...majd most biztos gyorsan pótolják a jelentéseket, de már elnézést abban a nagy üvegzseb programban utoljára egy azaz EGY éve töltöttek fel szerződési jelentést... és sok mást.
Semmi másról nem szól az egész csak a csiliviliségről, a kifelé prezentálásról, tesséklássék programokat csinálnak hébehóba, a kerületi gyerekek akik korábban azt érezték, tartoznak valahova,eljártak a sportegyesület korábbi más sportágainak szurkolni, összetartottak, közösségben érezték magukat,alóluk kihúzták a talajt, csak mert majd ők megmutatják!!! Remélem gratulálnak Önöknek a Fidesz felsőbb vezetői!!! Semmi másról nem szólt az egész mint az óvodás szintű adok-kapokról az előző vezetés irányába,és lett helyette egy koncepció nélküli, összetákolt, innenonnan ellesett ötlekkel teli "rendszer" - persze amiből a haverok jól megélnek!!
Hát bízom benne, hogy a hozzám hasonló szülők ezt nem felejtik el 2014-ben.
SZégyen
süti beállítások módosítása