Más tollával ékeskedni?
2013. február 13. írta: Szentimreváros

Más tollával ékeskedni?

Molnár Gyula házi kedvencével reklámozzák az Orbán kormány fejlesztéseit

Érdekes hirdetésre bukkantunk a minap. A Nemzeti Fejlesztési ügynökség a Hadik Kávéházzal reklámozza a hazai fejlesztéseket, Magyarország megújulását. A dologgal nem is lenne semmi gond, a Hadik Kávéház és az előtte lévő tér valóban Újbuda, Budapest egyik gyöngyszeme.

Persze nem volt ez mindig így, néhány éve még a kerületi Fidesz prominensei próbálták fúrni a megnyitást. Hetente tartottak a helyszínen sajtótájékoztatókat, persze feljelentést is tettek az ügyben, de a százmilliós vagyonvesztés a végén már arra szelídült, hogy a társasház túl drágán újította fel az épületet. Persze az átadás sem volt zökkenőmentes, Molnár Gyula a kampányban többször is átadta, biztos ami biztos. A kerületi kurzusváltás után pedig az új vezetés mindent elkövetett, hogy a korábban megkötött szerződéseket felbontsák és saját ízlésük szerint újrakössék. Persze se a feljelentésből, se a szerződés felmondásából nem lett semmi, a sokat támadott opciós szerződésen sem vesztett a kerület, de a lényeg az itt lakóknak mégsem ez. A legfontosabb, hogy ezen a kultikus helyen már nem Humanic cipőbolt üzemel, hanem a kultúra egy kis szigete, ahol úgy tűnik Molnár Gyulától egészen Hoffmann Tamásig mindenki jól érzi magát...

Bár a politika megpróbált beleszólni az egykor nagyhírű kávéház újranyitásába és működésébe, a lényeg szerencsére mégsem ez. Karinthy és Kosztolányi törzshelye ma a kerület egyik büszkesége, a mellette megnyílt Szatyor bárban pedig a minden este tapasztalható teltház jelzi, hogy valami jó dolog született.

hadik nfu.jpg

Ami pedig a hirdetést illeti, kifejezetten bájos színfoltja a politikai pofátlanságnak, hogy az egykor támadott, feljelentett és ellehetetleníteni próbált helyet ma úgy állítják be, mint amikor az "Új Széchényi terv keretében megvalósult fejlesztések mindannyiunk életét jobbá teszik" Bár a kerület életét tényleg jobbá és színesebbé tette (igaz nem most, hanem 3 éve, de fenébe a részletekkel), bár talán nem azoknak kellene mindezzel büszkélkedni, akik politikai céljaik érdekében mindent elkövettek, hogy ez a színfolt ne jöhessen létre.

Most már tényleg csak az hiányzik, hogy Hoffmann Tamás és Orbán Viktor együtt hirdesse a Kopaszi-gát megújulását, mint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legújabb sikerét. Bár láttunk már karón varjút...

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr605051729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása