Újbuda titokban új alpolgármestert választott?
2013. január 07. írta: Szentimreváros

Újbuda titokban új alpolgármestert választott?

Érdekes hír jelent meg az ujbuda.hu-n vasárnap, "Hajléktalanok és rengeteg szemét lepte el a területet" címmel. A cím alapján sok újbudai területre, parkra, köz és magánterületre is gondolhatnánk, mert hiába a sikerpropaganda, azért a közbiztonság és tisztaság egyre inkább a béka feneke alatt, közterületeink egyre elhanyagoltabbak és ezen már nem segít a néhány látványos "seprűt fogott Hoffmann Tamás polgármester" PR akció sem.

És igen, egyre több a hajléktalan a kerületben, nemcsak Kamaraerdőn és környékén. A szerencsétlen sorsú embereket kiüldözték a belvárosból, az aluljárókból, Rogán Tóni megint villoghat a Blikkben, viszont a "probléma" ezzel csak átlökdösve lett egy másik, külső kerületbe, de ilyen apróságok a 2/3-ad siker kommunikációját sosem zavarták. Mint ahogy a kerületi vezetést sem zavarja az Újbudát ellepő egyre több hajléktalan, akik egyre nagyobb számban jelennek meg már a lakóházak környékén, sokszor már a lakóházak alagsoraiban is... A sikerpropaganda erről mélyen hallgat, ez valamiért nem fér bele abba a rózsaszín világba, amit szeretnének láttatni magukról. De nemcsak, hogy buta strucc módjára nem beszélnek róla, nem is tesznek semmit, hogy legalább a lehetőségeikhez mérten segítsenek ezeken az embereken és közben megőrizzék a közterületek rendjét és állapotát. Pont az említett környéken lassan egy esztendeje látványos bejáráson "mérték fel a problémát" és ígértek fűt, fát, bogarat, meg térfigyelő kamerát és fokozott ellenőrzést. Még cselekvési terv is készült, tiltott-tűrt-támogatott zónákkal, de az eredmény elmaradt. Ami persze nem meglepetés, mert az önkormányzat a nagy spórolási kényszerében nemcsak a szociális terület kiadásait nyeste meg drasztikusan, de a hajléktalankérdés orvoslásáról is letett.

Az elmúlt időszakban gyakorlatilag semmilyen lépés nem történt ebben a kérdésben, hacsak nem tekintjük annak azt az üres és minden következmény nélküli fórumsorozatot, ahol a polgármester városrészenként ígérte meg, hogy most már aztán tényleg rend lesz Újbudán, irgumburgum! Hát nem lett, és hajléktalanból is egyre több van a kerületben, még az általuk "tiltott zónának" kijelölt helyeken is. Tudjuk, ezt a kérdést egyedül a kerületi önkormányzat nem képes megoldani, de saját eszközei is vannak, illetve a többi kerülettel, fővárossal, illetve az állammal együtt pedig javítható lenne valamelyest a helyzet. Az mindenesetre nem viszi előre a helyzet javulását, ha szétverik a polgárőrséget, ha a kerületben gyakorlatilag már csak az egyházi szervezetektől, civilektől vagy esetleg külföldről kaphatnak segítséget a rászoruló otthontalanok, miközben a kerület fórumokat, bejárásokat tart és cselekvési terveket ír az íróasztalfióknak meg az iktatónak...

De térjünk vissza az idézett cikkre: a gyanútlan olvasó arra a következtetésre juthat, hogy a Tétényi fennsíkot ellepték a hajléktalanok meg a szemét és Karsay Ferenc, a "XI. kerületi önkormányzat alpolgármestere" már tud a problémáról.

tetenyi2_ujbudahu.jpgforrás: ujbuda.hu (nagyobb méretért kattints a képre!)

Azt már megszokhattuk, hogy a Hoffmann által fémjelzett kerületei Fideszes vezetés úgy szokott testületi üléseket összehívni, hogy arról csak az előző napon értesíti az ellenzéki képviselőket de most még ezt sem tette meg. A titkos ülésen új alpolgármestert választottak és a kerülethez csatolták az eddig a XXII. kerülethez tartozó Tétényi fennsíkot?

De lehet hogy más történt?

Korábban már beszámoltunk arról hogy kirúgták a plagizáló újbudai főszerkesztőt és helyére Hoffmann eddigi sajtófőnöke került. Úgy látszik mégsem a plagizálással volt a gond, hisz a másik milliókért plagizáló cégvezető is a helyén van még, és ebből a cikkből is ordít a CTRL+C CTRL+V ész nélküli használata. Az eredeti cikket a Hír TV jegyzi (a korábbi gyakorlattól eltérően, itt már legalább feltüntetik a forrást), ahol a tényekkel nem mindig akarják összezavarni a "tisztánlátást" de nekik még csak-csak megbocsájtható hogy a szilveszteri bólé mámor után nem igazán tudták, hogy két szomszédos kerület melyik városrészében jártak, de az újbudai kommunikációért felelős médiumtól ez már több mint határeset. Persze tudjuk mi, hogy amit a Hír TV lehoz az szentírás a párthoz és kormányhoz hűséges szerkesztőknek, de azért mielőtt Pali bácsi kedvenc billentyű kombinációját használnák legalább olvassák el a cikket. Még az is lehet, hogy érdekes, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr485002508

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megsajnáltam Rogánt 2013.01.07. 17:41:30

Esküszöm, én megsajnáltam Rogán Antalt. A Fidesz vezérkara már másodjára húzatja le vele a klotyón az időt és pénzt nem kímélve felépített politikai karrierjét.  Vajon milyen érzés lehet az, amikor a főnök azt mondja pénteken, hogy menj be, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ujbudablog 2013.01.08. 09:56:26

Havi nyóccázzé nehogy már írni is kelljen valamit. Jó lesz az innen-onnan kopizás... Hoffmann megint a megfelelő embert rakta megfelelő helyre. Hoffmann bábsága azért elég szar a kerület számára, az összes idióta pártfunkcit aki máshol nem kell itt kell etetni...
süti beállítások módosítása