H. Hoffmann
2014. május 12. írta: Szentimreváros

H. Hoffmann

Moldova György egyik legjobb karraktere  elevenedik meg Újbudán. H. (Hazudós) Kovács Géza Jenő, akiről köztudomású, hogy akkor szokott elpirulni, ha véletlenül igazat mond, kísérteties hasonlóságot mutat a kerület polgármesterével. Bár ez utóbbi kevésbé vicces és szórakoztató, könyveket sem írnak majd róla, és feltehetően a hálátlan utókor sem fog rá emlékezni, mint a felejthetetlen H. Kovácsra.

Persze nem akkora baj, ha egy politikus hazudik, ezt megszokhattuk már az elmúlt ezer évben. Viccek tömkelege született a hazudós politikusokról, sőt még olyan tréfás vezetője is volt/van ennek az országnak, aki a legnagyobb hazugsággal próbálta megnevettetni népét, amikor azt állította, hogy ő még sohasem hazudott!

Újbudán azonban a hazugság sajnos hülyeséggel is párosul. Az előző bejegyzésünkben foglalkoztunk a kerületi választókerületek önkényes és durva átrajzolásával, ami jelentős előnyhöz juttatta a Fideszt az őszi választásokra. Cikkünk kapcsán megszólaltak az ellenzéki pártok, az RTL-től az indexen át az origo-ig az összes magyar hírszerkesztőségben téma volt kerületi térképrajzoló mutatvány, számos újság és honlap hivatkozott blogunkra, mint hírforrásra, így több százezer ember láthatta és olvashatta a kerületi Fideszesek sunyi ügyeskedéseit. Hoffmann Tamás polgármester és a kerületi Fidesz ezután kénytelen volt közleményt kiadni, amiben nagyon határozottan és vehemensen védi a mundér (nem létező) becsületét. A közlemény kikerült a kerületi honlapra is, bár a független és tárgyilagos média arról korábban valamiért elfelejtett beszámolni, hogy mit is csináltak a körzetekkel és mindennek mi is lesz majd a hatása a választásokon. A közlemény arra a logikai és politikai bukfencre sem  veszteget sok energiát, hogy miért is a polgármester védi meg az állítólagosan független jegyzői hatáskörben hozott döntést? A legnagyobb baj azonban mégis az, hogy Újbuda polgármestere minden várakozást alulmúlt, amikor azt állította, hogy:

a körzethatárok jó része a módosítás után is ugyanaz maradt, mint 2010-ben volt.

Ez pedig már nem csúsztatás, hanem orbitális hazugság. A 17 önkormányzati körzetből ugyanis 16 határa változott meg, ebből 14 körzeté drasztikusan, még a körzetek számozása is megváltozott. Egyetlen körzet maradt változatlan, a polgármester szerint ez az egyetlen lenne a körzetek „jó része”.

2010_vs_2014_onkokorzetek_small.jpgA régi és az új körzetek. 17-ből 16 megváltozott, 14 drasztikusan. Egyetlen maradt érintetlen.

A kerületi vezetés tehát azután, hogy napvilágot látott a jogi köntösbe bújtatott választási trükközésük és beteges hatalomféltésük, valóságos érvek és válaszok helyett buta és ügyetlen hazudozással próbálja menteni a menthetőt, tisztára mosni a szennyest. Úgy látszik, hogy ez a kurzus nemcsak a városvezetés területén rendelkezik korlátozott képességekkel, de más területen sem állnak a helyzet magaslatán.

Nagy valószínűséggel tehát H.Hoffmann mégsem lesz napjaink H. Kovácsa, és a ferencvárosi koktélt sem váltja fel az újbudai koktél, mert H. Hoffmann még hazudni sem tud rendesen. Az ő pártjában pedig ez alapfeltétel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr246153701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása