Megkezdődött a kampány Újbudán
2014. február 18. írta: Szentimreváros

Megkezdődött a kampány Újbudán

A kerületi média a Hazafias Népfront kiadványaként számol be a rezsicsökkentésről és a Fidesz jelöltjeinek minden lépéséről. A Népfront jelöltjein kívül más vagy nem indul vagy nem tudósítanak róla.

Olvasóink talán még emlékeznek arra, hogy a rendszerváltás előtt a „választások” alkalmával választani lehetett a Hazafias Népfront és a Hazafias Népfront jelöltjei között, az állam által felügyelt sajtóorgánumok pedig teljes komolysággal számoltak be az éles választási küzdelmekről és a jelöltek csatájáról. Ennél persze ma egy fokkal jobb a helyzet, de ha megnézzük a pártatlan és közszolgálati Újbuda újság legfrissebb számát, másfél hónappal a választások előtt, akkor sokunknak eszébe juthat Kádár (Rákosi?) rendszere és sajtószabadsága. A szerkesztőknek és felügyelőiknek ugyanis elfelejtettek szólni, hogy ezek a rendszerek véget értek és legalább a látszatra érdemes figyelni. Az újság legújabb számában, követve az elődök hagyományait, nem kevesebbszer, mint tizenkétszer szerepel Simicskó István és Szabolcs Attila Fideszes képviselőjelölt fényképe, utóbbi egyébként budafoki polgármester, úgyhogy újbudai szereplése sok mindennel magyarázható, de leginkább a kampánnyal… A képek mellett persze tucatnyi egyéb helyen olvashatjuk nevüket és jó cselekedeteiket, amiért olvasóink nevében mi is köszönetünket fejezzük ki.

simicskomatyas.jpgErős a rács, jól terem a búza. Politikusok akkor és most. (forrás: Újbuda, Szabad Nép)

Simicskó István, aki előszeretettel pózol és nyilatkozik bármi előtt, ami csak egy kicsit is hasonlít egy kamerára, legyen az a köztévé vagy az Újbuda újság, ebben a lapszámban gyereket simogat, átad, hegesztőüzemet szemlél, felköszönt, előad, elmélkedik, és ami a legkedvesebb figyelmesség: külön rovata van a kerületi újságban, saját designnal.

Az újság és a kerületi honlap persze vezető hírként közli a Fidesz rezsicsökkentő fórumát és minden egyéb olyan eseményt, ami Aliyev Azerbajdzsánját vagy a Honecker Német Demokratikus Köztársaságát leszámítva egyetlen normális, demokratikus országban sem lehetne egy közszolgálati médium híre. Valószínűleg nem olvassák a Fehér Házban az Újbuda újságot, mint ahogy a Kínai Kommunista Párt vezetői sem ezzel tölthetik idejüket, de -ha kicsiben is- az ilyen esetek kapcsán válik világossá, hogy miért Pekingbe vagy Moszkvába jár a Fidesz vezérkar és miért nem Washingtonba, Bécsbe vagy Berlinbe.

rezsiharc_1.jpegBelváros polgármestere, újbudai pártrendezvényen, helyi újság vezető híreként (ujbuda.hu)

Biztos, ami biztos, más párt vagy szervezet rendezvényeit, jelöltjeit még alibiből sem szerepeltetik az újságban, nehogy összezavarják a választópolgárokat. Budafoki polgármester dögivel, de a kerületben induló Józsa István MSZP-s, vagy Novák Előd JOBBIK-os jelöltek mintha nem is léteznének a NER újbudai hírmondójában, a kevésbé ismert LMP-s jelöltekről vagy egyéb világmegváltókról már ne is beszéljünk.

csakafika.jpg2010-ben megígérték, ezt az egyet betartották

Persze nem volt ez mindig így, még Fidesz időkben sem. A kerületben jó másfél évtizede működik a pártok között egy megállapodás, amit még az első Fideszes polgármester Juhos Katalin idejében dolgoztak ki és a 2010-es választásokig gyakorlatilag érvényben volt. Ennek megfelelően a pártok minden választás előtt megállapodást kötöttek egymással és a helyi médiával, hogy a kampányok alatt kiegyensúlyozott és korrekt tájékoztatást kapjanak a kerületi lakosok. A rendszer működött, egészen a mostani kurzusig, amikor is nyilvánvaló lett, hogy ez a Fidesz már nem a régi Fidesz, itt már nincs esélyegyenlőség, pluralizmus, közszolgálatiság, egyedül ők vannak, senki és semmi más nincs rajtuk kívül.

Szabolcs.jpegBudafok polgármestere, újbudai Fidesz jelöltként, újbudai iskolások között kampányol (ujbuda.hu)

Egy valamit felejtenek el azonban Aliyev és Honecker újbudai utódai és követői: egy közpénzből fenntartott újságot pártlappá silányítani nemcsak törvénytelen és etikátlan (ha valaki nem érti ezeket a szavakat, érdemes a wikipédián utána olvasni), de butaság is. Ma már épeszű ember nem olvas Újbuda újságot, csak és kizárólag Fidesz rajongók vagy azok akiknek élvezetet jelent egy újságban tucatszor megnézni magabiztos, szereplési kényszerben szenvedő államtitkárt vagy éppen a szereplés közben kínosan feszengő polgármestert. Ha egy csöpp eszük és médiaismeretük lenne, akkor nem a buldózeres letámadást választanák, hanem a finomabb, igényesebb kommunikációt, amivel elérhető és megnyerhető a középen álló, előszeretettel "bizonytalannak" nevezett választópolgár. Ha valaki komolyan gondolja, hogy egy ilyen agresszív nyomulás többlet szavazatokat generál, az vagy a médiát nem ismeri vagy a magyar embereket. Vagy Fideszes. Szóval kellene szólni az önkormányzati közpénzből fizetett pártalkalmazottaknak, hogy nemcsak az alapvető etikai és demokratikus normákat tiporják sárba, de bohócot csinálnak saját főnökükből és jelöltjükből is.

Kedves olvasóinknak, akik nem érzik elég elszántnak magukat, hogy végiglapozzanak ilyen pártlapokat, elkészítettünk egy összeállítást az Újbuda újság legutóbbi négy számából, ahol pártunk és kormányunk újbudai jelöltje elvegyül a nép és a választópolgárok között.

simicsko_mozaik2.jpgNagyításhoz kattints a képre!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr215816106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása