Rózsaszín felhők és újabb informatikai lufik Újbudán
2013. október 21. írta: Szentimreváros

Rózsaszín felhők és újabb informatikai lufik Újbudán

Az újbudai városházán valakik nagyon beleszerelmesedhettek az informatika óriásba, a Google-ba. Először az önkormányzat anyagait vitték át nagy víz túloldalára, nyáron pedig "soha nem látott" google alapú térképes rendszert ígért Hoffmann Tamás polgármester.

"Az önkormányzat honlapja alatt elérhető rendszer béta változatát dr. Hoffmann Tamás polgármester mutatta be. A rendszer végleges formájában augusztus 20-tól lesz elérhető az érdeklődők számára az újbudai Önkormányzat portálján keresztül."

Már októbert írunk, több mint két hónappal vagyunk az ígért határidő után de se béta változat se végleges forma nem látszik az önkormányzat portálján, helyette csak újabb ígéreteket kapunk.

ujbudauterkep131005.jpg

Az önkormányzat informatikai cégéről már többször is írtunk, itt valószínű, hogy nem működött a vezetés hagyományos "PlagiPali" eljárása, valamit tényleg alkotni kellett, összedobtak valami demót a sajtó számára ezután már a jól megérdemelt jutalmat is fel lehetett venni. A népnek meg maradhattak az ígéretek, hisz igazán csak az szegény aki már ígérni sem tud. Márpedig Újbuda fura urai az ígérgetésben igencsak erősek, a megvalósításban, munkában már gyengébbek, hogy finoman fogalmazzunk... Hoffmann Tamás 2010-es ígéreteit böngészve igencsak szolid eredményekről lehet beszámolni, még akkor is, ha az utolsó évben néhány látszatberuházással szeretnének visszaszerezni az elveszett bizalomból valamicskét, meg talán az így elkölthető néhány százmillió Forintból is lehet némi aranytartalékot képezni a szűkösebb időkre. De polgármesterünk és csapata nemcsak a választási ígéreteit nem tartja be, de az azóta beígért dolgok jelentős rész is a feledés homályába veszik, mintha csak egy egy sajtómegjelenés többet érne a hitelességnél, komolyságnál. Úgy látszik ezek a dolgok háttérbe szorulnak Újbudán.

Mert miért is kellett a nyári uborkaszezont kihasználva Hoffmann Tamásnak telekürtölnie a sajtót amikor a fejlesztés még sehol nem tart? A fenti kép szerint a projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg. Csak a nem a projekt elszámolás miatt kellett valamit villantani? Woody Allen klasszikusa, a "Fogd a pénzt és fuss" jut az eszünkbe.

Az újbudai vezetés már korábban szövetséget kötött a Googl-al. Az előző év végén szintén nagy sajtókampánnyal hirdették, hogy "A Google felhőjébe költözik Újbuda önkormányzata". Információink szerint a fideszes vezetésnek nem ez az első ilyen próbálkozása Újbudán. Még 2002-ben, a fideszes Juhos Katalin polgármestersége alatt 80 millió forintért vettek egy képviselő testületi ülés támogató rendszert, de rendszert se bevezetni se működtetni nem sikerült annak ellenére, hogy a vételárat teljes egészében átutalták az akkori, ma már nem létező szállítónak. Hoffmann Tamás jelenlegi polgármester ebben az időben a vagyongazdálkodási bizottság elnökeként -mint ahogy a példa is mutatja- "óvta" a kerület vagyonát.

Információink szerint a jelenlegi rendszer bevezetése sem volt zökkenőmentes, bizottsági ülések maradtak el rendszer használhatatlansága, lassúsága miatt és ezek a problémák még a mai napig sem oldódtak meg teljes mértékben, az üléséken sokszor a fejetlenség az úr.

Szakmai oldalról is kapott hideget meleget a rendszer. Elsősorban a személyes adatok ilyesfajta kezelését kifogásolták az informatikai joghoz értő szakemberek.

Hoffmannék persze gyorsan hozták a frappáns, kincstári választ:

"A XI. kerületi Önkormányzatnál bevezetett fejlesztések nem érintik az állampolgárok személyes adatait. A felhőben kizárólag a testületi ülések dokumentációi, rendeletek és határozatok adatai vannak elhelyezve. Ezek az adatok a honlapról ma is letölthetők, nyilvánosak, bárki számára hozzáférhetőek."

A választ olvasva máris megnyugodhatnánk, csak egy a baj: hazudtak megint. Nem kicsit, nagyon. Ugyanis a rendszerben nem csak a nyílt ülések anyagai, hanem a zárt anyagok is szerepelnek. Itt pedig bőven találnánk személyes adatokat a szociális fellebbezésektől kezdve a bizalmasan kezelendő intézményvezetői felmentésekig, nem beszélve a gazdasági kapcsolatokról, szerződésekről, közbeszerzésekről.

Úgy látszik Újbudán informatika területén továbbra is káosz uralkodik és a jelek szerint a jelenlegi vezetés nem is kíván ez ellen semmit tenni, jól el vannak így is, lehet a zavarosban "halászgatni".

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr95552347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazsag11 2013.10.21. 18:50:50

Miért nincs idő teljesíteni és miért maradnak csalók ígéreteke...Kérem szépen hát mi el nem tudjuk képzelni mekkora munka az, hogy folyamatosan az előző vezetés után kutakodjunk, áskálódjunk...emellett nincs idő produkálni...a 2010es választások előtt kirobbantották a balhét, majd felmentették a "nagy ellenfelet", dehát ugye 1 év múlva jönnek újra a választások, a "nagy ellenfél" újra meg akart mérettetni,ezért lépni kellett...
őszintén hiszek a magyar igazságszolgáltatásban, hiszek abban, hogy az elsőfokú bíróság volt olyan elvtelen, hogy a most hirtelen semmiből felbukkant "koronatanút" nem volt hajlandó meghallgatni, kézzel lábbal ellenkezett egy jobbos kormány ideje alatt, hogy a bemártott baloldali politikusra még véletlenül se tehessen terhelő vallomást egy szent szoborként ott álló becsület bajnoka...bezzeg most, most amint ismét nyílt lehetne a játék, láss csodát, a tisztelt bíróság kitárta szívét és beengedi a régóta vallomástételért harcoló tisztalelkű, jószándékú, elvhű emberünket.
Azért ez is megérne egy vizsgálatot...
De azon sem ártana elgondolkozni, hogy miért az ellenfél a fontos Tisztelt Hoffmann Úr, és miért nem az, hogy Maga és a kompániája produktumot tegyen le az asztalra. Szép példa, olyan férfias...
Én azért nem élek rózsaszín ködben és feltételezem nem állok messze a valóságtól, ha arra tippelek, hogy ebben a nulla produktumban is jópár csontváz kiesne a szekrényből, ha azt megfelelően kinyitná valaki.
És kívánom Önnek, hogy ez meg is történjen és nem azért, mert Ön vagy Molnár Gyula - nem ez a kérdés. Hanem az,hogy egyik oldal sem jobb a másiknál, mégis így tenni...minek a képmutatás. Elegáns viselkedés, gratulálok. Szép példa.

igazsag11 2013.10.21. 18:52:37

na a "miért maradnak csak az ígéretek helyett" sikerült egy katyvaszt elküldeni...amolyan freudi stílusban..
süti beállítások módosítása