Hoffmann és Simicskó az árvíz idején hátat fordított a bajba jutottaknak?
2013. június 14. írta: Szentimreváros

Hoffmann és Simicskó az árvíz idején hátat fordított a bajba jutottaknak?

Nem!

De, ha az ő logikájuk szerint gondolkozunk, akkor igen. De normális ember feltehetően nehezebben tud az ő fejükkel és logikájukkal gondolkozni, úgyhogy egy kis magyarázkodással kell kezdenünk: posztunk címét és következtetéseit félig plagizáltuk Kocsis Mátétól. (Ha valakiben bizonytalanság keletkezne cikkünk olvasása közben, előre szeretnénk jelezni, hogy a végén mindenre magyarázattal szolgálunk...)

Kocsis: Bajnai az árvíz idején hátat fordított a bajba jutottaknak

A Fidesz székház "ostromakor" sütit osztogató józsefvárosi polgármester, országgyűlési képviselő Kocsis Máté a minap szinte már-már sírásra görbülő szájjal a következőket mondta országunk nagy házában, leginkább persze a kameráknak: 

"Bajnai Gordon az árvíz idején hátat fordított a bajba jutottaknak, és sokadszorra bizonyítja, hogy érzéketlen az ország problémáira - így reagált a Civil Összefogás Fórum az Együtt 2014 rendezvényére. Kocsis Máté a parlamentben arról beszélt: Bajnai Gordon volt az egyetlen ember, aki a Duna tetőzése idején nem a nemzeti összefogással foglalatoskodott. A Fideszes politikus azt mondta: Bajnai Gordon és maroknyi csapata pártnapot tartott egy plázában, miközben az ország küzdött az árral."

De mi legkevésbé sem Bajnaival szeretnék foglalkozni a következőkben, inkább nézzük mi történt eközben Újbudán.

A Duna eddig sosem látott vízmagassággal ostromolja Újbuda partjait, az újbudai gátakra rabokat vezényelnek ki, az ipari területekre néhol már betört a víz. Eközben néhány méterre a hatalmasra duzzadt Keserű-ér pataktól Hoffmann Tamás és csapata  Fidesz kampány rendezvényt családi napot tart a Nyéki Imre uszodában. Az kampányról eseményről természetesen nem maradhat le polgármesterünk tartótisztje -örökös társa a kerületi rendezvényeken, ha így szalonképesebb- Simicskó István államtitkár, országgyűlési képviselő sem. A szervezők még arra az apró részletre is odafigyeltek, hogy minden zászló, molinó, lufi narancssárga legyen, az eredetileg tervezett kék helyett...

lufi_uszoda.jpgHogy tudjuk milyen rendezvényen járunk, már a kapuban narancssárga lufik fogadnak
forrás: ujbuda.hu

 Míg az emberek többsége a vízzel küzd, kerületünk vezetői a vízzel játszanak. De játszanak még sok mindennel, mert a kerületnek amúgy is nagy árat kell fizetni Hoffmann Tamás kedvenc sportja, a vízilabda miatt.

hofi_simicsko_uszoda.jpgMások a Duna partjain, Simicskó és Hoffmann a medence parton
forrás: ujbuda.hu

 

Miután az uszoda vezetését átjátszotta egy haver, volt fideszes önkormányzati képviselőjelölt által vezetett cégbe, a kerületi polgárok egyre inkább szorulnak ki a medencéből. Az uszoda és a reménybeli vízilabda fellegvár költségvetésének nagy részét, több százmillió forintot egy ismeretlen hátterű, III. kerületi alapítványon futtatnak át, a sok millió forintba kerülő mobil elválasztó működésképtelen, a fejlesztések leálltak, az öltöző és egyéb mellékhelyiségek katasztrofális állapotban vannak. Érdemes lenne polgármesterünknek egyszer inkognitóban beülni a szaunába, cifrákat hallhatna... De cikkünk nem a polgármester hobbijáról, a vízilabdás barátokról és milliókról szól, azokról minden bizonnyal sokan és sokat fognak még Újbudán és talán máshol is foglalkozni.

narancslufi_uszoda_facebookrol.jpgÖnkormányzati rendezvény, közpénzből,  narancssárga díszletek között
forrás: facebook.com

Szóval, hiába a magas vízállás, ahhoz, hogy meg tudják rendezni a vízben fejelő bajnokságot le kellett engedni az egyik medence vizének felét -amit később majd drága pénzből kell pótolni- és ezt a vizet a már amúgy is csordultig telt Dunába engedték. Na ennyit vezetőink felelősségtudatáról.

narancspolo_uszoda_facebookrol.jpg
Minden narancssárga. Köszönjük a pártnak.
forrás: facebook.com

 Mert kerületünk nagyjai hátat fordítottak a nemzeti összefogásnak és úri huncutsággal töltötték a hétvégét. Hoffmann valami rejtélyes okból kifolyólag Óbudán szemlélte meg a gátakat, annak ellenére, hogy Újbudának van az egyik leghosszabb Duna partja, de Simicskó Istvánnak még ez sem volt elég: nemtörődömségét azzal tetézte, hogy védekezés helyett a Latin-Amerikai Szalon vendéglátását élvezte.

 
De félre a tréfával! Ha valaki a fentieket komolyan vette, szeretnénk jelezni, hogy nem gondoltuk komolyan, ha bárkit megbántottunk volna, előre is elnézést kérünk. Egy percig sem gondoljuk, hogy a politikusoknak versenyt futva kell a gátra rohanni és fotóztatni magukat, hogy mekkora hősök. Azt sem gondoljuk, hogy egy politikus rossz közszerelő lenne, ha nem dolgozik, fényképezkedik a gátakon, sőt! Attól még Hoffmann Tamás lehet(ne) jó polgármester, mert nincs a gátakon. Az viszont visszatetsző, ha az egyik politikust hazaárulónak tekintjük, ha homokzsáktöltés után elmegy egy rendezvényre, a másiknál viszont teljesen normális, ha sportrendezvényen a kedvenc hobbijának szenteli a hétvégét.
A kettős mércére olyannyira érzékeny Fideszes politikusok igazságérzete ilyenkor vajon mit mondhat?
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr565358590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása