Plágium 3.
2012. október 16. írta: imre a szent

Plágium 3.

Úgy látszik Újbuda Fideszes vezetése valamiért vonzódik a mások által megfogalmazott anyagok átvételéhez, saját szellemi termékükként való beállításához. Hogy ez lustaság vagy a képességek hiánya, (esetleg mindkettő) arra nem nekünk kell megadnunk a választ. Mindenesetre volt már másolt tanulmány 3 millió Forintért, tegnapi cikkünkben pedig egy testületi előterjesztést mutattunk be, amelyik kísértetiesen hasonlít egy másik kerület, másik pártja által készített előterjesztéséhez, és most egy újabb, kis színesre bukkantunk.

Dicséretes hagyomány alakult ki az elmúlt években Újbudán: minden tavasszal és ősszel az önkormányzat és az Újbuda Prizma nagytakarítási akciót szervez. A kezdeményezés a lakosság körében is nagy sikert arat, a hivatásos takarítók és a környéken élők közösen teszik rendbe utcájukat, portájukat. Az akcióra minden alkalommal felhívják a lakosság figyelmét, kérve őket a közreműködésre, segítségre. Nem volt ez máshogy idén ősszel sem, Hoffmann Tamás polgármester az Újbuda újságban és a kerületi honlapon kérte a kerületieket, hogy vegyenek részt a soron következő nagytakarításban.

Polgármesterünk a következőket kérte, amúgy nagyon helyesen: "Kérem Önöket, használják ki a lehetőséget, hogy mindannyian tisztább, és egészségesebb környezetben élhessünk". Szép és jó hívószavak, de valahonnan ismerősek. A kisebb baj az, hogy ugyanezt a hirdetést már negyedszer használják, a nagyobb baj az, hogy szó szerint átveszik a korábbi polgármester felhívását, bár a lehetőségek idővel lehetőséggé csökkentek, a jóég tudja miért.

oszi_nagytakaritas_2012_kicsi_1.jpg

Persze önmagában még ez sem lenne nagy baj, van annál fontosabb dolog is mint hirdetésekkel bajlódni. De pont a mumus, az ősellenség, Molnár Gyula felhívását használni, az már több mint sok, gondolhatják a kerületi Fideszben néhányan. Ráadásul a felhívás többi része is szinte szó szerint megegyezik a korábbi felhívással. Nem most először, véletlenül, hanem két éve már sokadszor.

2010_takaritas.jpg

A dolgot persze a helyén kell kezelni, nem nagy ügy, csak egy kis baki. Azonban felmerül bennünk néhány kérdés.

Mire foglalkoztatnak a polgármesteri kabinetben és a Média11 Kft.-ben egy rakás sajtóst, médiást, PR és kommunikációs szakembert? Mi a dolguk ezeknek a jelentős részben Fideszes holdudvarból jövő munkatársnak?
Mivel foglalkozik az Újbuda Prizma vezetője, Lőrincz Gergő, aki a kerületi Fidelitas alelnöke, Hoffmann Tamás egykori cégtársa? Mivel foglalkozik a másik korábbi cégtárs, Deák András, a Prizma másik vezetője? Mivel foglalkozik a Prizmánál az a sok újonnan felvett ember? Miért kellett kirúgni szinte mindenkit a cég vezetéséből, a nem fizikai dolgozók közül?

Mindezekre a kérdésekre megpróbálunk választ adni. A közeljövőben külön cikkekben foglalkozunk a polgármesteri kabinetben és az önkormányzati cégeknél dolgozó pártkatonákkal, az Újbudán kialakuló urambátyám világgal. Az Újbuda Prizmánál kialakult helyzetről is egyre több érdekes információval rendelkezünk, hamarosan ezeket is szeretnénk megosztani olvasóinkkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr204848408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása