Újbudán megint a gombhoz varrják a kabátot
2013. szeptember 19. írta: Szentimreváros

Újbudán megint a gombhoz varrják a kabátot

Korábbi cikkünkben, ahol a körtéri Gombával foglalkoztunk, már írtunk arról, hogy a kerület nem egyeztetett a beruházással kapcsolatban a fővárossal, így előbb lesz kész a Körtér új díszburkolata, mint ahogy befejeződne a középen lévő épület felújítása. Úgy tűnik azonban, hogy a tanulj tinó ökör lesz belőled közmondásnak nem sok foganatja volt: az egyeztetés Újbudán nemcsak másokkal okoz problémát, de az önkormányzat önmagával sem képes koordinálni egy kivitelezést. Valamiért rejtélyes okból kifolyólag néhányan kényszerűen keresik a "kihívásokat", hogy saját maguk számára is megnehezítsék és nem utolsó sorban megdrágítsák az egyes beruházások kivitelezését.

bik006_1.jpgA hülyeség nem ismer határokat

Tavaly májusban nagy csinnadrattával felavatták a Bikás Parki futókört. A beruházás egyébként nagyon jó ötlet, ráadásul a kivitelezés is jól sikerült, azóta is sokan használják sportolni vágyók közül. Talán azért is fújta fel ennyire a kerületi média az eseményt mert ez volt az egyetlen saját ötlete a jelenlegi kerület vezetésnek amit sikerült is megcsinálnia. Nem sokkal később aztán azt is beharangozták, hogy a park további fejlesztése várható.

bik005.jpg

Az elmúlt hetekben az ígéreteket tettek követték, munkagépek vonultak fel a parkban. Rövid idő alatt több ezer köbméter sittet termeltek ki és halmoztak fel, na hol is? A új futókör által körbevett terület kellős közepén. A munkaterületet elhatároló kerítések pedig nemes egyszerűséggel belelógnak a futópályába. Mintha rossz oldalon nyitották volna ki a kivitelezési tervdokumentációt, vagy csak gyorsan kellett valami eredményt felmutatni, mindenesetre úgy tűnik, mintha a gombhoz varrnák volna a kabátot.

bik002.jpg

Nem tudjuk megmondani mennyivel drágítja meg illetve lassítja le mindez a kivitelezést, de a megoldás mindenképpen átgondolatlanságra, a  felelősök dilettantizmusára utal. Érthető ha a Fideszes vezetés ebben az erősen baloldali körzetben fel akar mutatni valami eredményt, de ez a kapkodás és felelőtlen ígérgetés könnyen a viszályára sülhet el.

bik007.jpg

A környéken lakókkal egyetemben ugyanis izgatottan és kíváncsian várjuk, hogy a látványos videón szereplő fejlesztések közül mi valósul meg a következő egy évben a Bikás parkban és mi az amiről csak beszélni fognak? Most ugyanis csak a járdafelületeket és gyalogosutakat újítják fel, de az ígéretek tavakról, gyermekházról, tóról, gördeszkapályáról és sok más fejlesztésről szólnak, ezeknek azonban információink szerint az elmúlt hetekben  még se forrása, se kiviteli tervei nem voltak. Beszélni és ígérgetni azonban lehet. Főleg a következő ciklusokra...

Egyszer majd így fog kinézni. De mikor?

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr895519359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KergeK@csa 2013.09.19. 23:31:41

A poszt jó, de azért ennél a résznél felhúztam a szemöldököm: "erősen baloldali körzet".
Amióta csak élek a 11. kerület erősen jobboldali, így ez az információ nem tudom honnan jött.

Ettől független hülye egy kivitelezési módszer láthatunk.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.19. 23:49:28

@KergeK@csa: három körzet van, legalább egy balos, molnár gyula kétszer nyert polgármester választást, józsa is innen jutott be legalább egyszer.

a poszthoz: nem tudom kinek a felelőssége, de a bocskai út az elmúlt években már vagy háromszor fel lett túrva az önkormányzat előtti részen. most is dolgoznak ott, nem tudjátok mi zajlik? a dugó állandó, a munka érthetetlen. hoffmann meg minősíthetetlenül rossz és jellemtelen polgármester, tipikus semmittevő fideszes jogász

lobster thermidor 2013.09.20. 06:19:34

Molnár Gyulát csak nehezen, és a legkülönbözőbb trükkök bevetésével, tudta a fidesz megbuktatni a kerületben.
Hogy felidézzem a történteket, néhány nappal a választás előtt kürtölte tele a világot a sajtó azzal, hogy Molnárt megvádolta, és kihallgatta az ügyészség egy fidesz által kreált korrupciós ügyben. A vádról azóta kiderült, hogy megalapozatlan volt,ahogy az ilyen feljelentéseknél ez szokott lenni a bíróságon elbukott a vád, az ügy első fokon a polgármester felmentésével végződött. Szintén a kerületben történt meg az az egyszerűen botrányosnak is nevezhető eset, ami egyébként kimeríti a választási csalás fogalmát is, hogy a nagy számú, nem a lakóhelye szerinti, hanem az ide toborzott, más választókörzetben szavazni akaró miatt a fidesz nyomására a V.B. felülírva a választási törvényt, hajnalig nyitva tartott egy választókörzetet. Az itt leadott, nem kerületben lakók szavazata döntő volt az eredmény végkimenetele szempontjából, ugyanis a volt polgármester igen kis különbséggel elvesztette a választást.
Ha a posztján maradt volna Molnár Gyula, akkor a Bikásról már rég nem kellene beszélnünk, mert a beruházás elkészült volna. Így élvezhetjük a jelenlegi semmitmondó, és tehetetlen vezetés "áldásos" munkájának az eredményeit, mint például a megnövelt területű szombati piacra rátelepülő minősíthetetlen zsibvásárt.

rágógumó 2013.09.20. 06:21:08

A baloldaliak másképpen futnak mint a jobboldaliak? Azta!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 07:57:19

A másik feltűnő történés kimaradt, a kerületi vezetés verőemberekkel foglaltatta el a sportcentrumot, így ott augusztus közepe óta nem lehet sportolni, a teniszpályák zárva vannak.
Az üzemeltető nem tudta fizetni a banktól felvett svájcifrank-alapú hiotel részleteit annak ellenére, hogy a sportközpont magas kihasználtsággal működött. Az előző önkormi vezetés garanciát vállalt a banknál a beruházásra, ezt a mostaniak arra használták fel, hogy "kreatív" megoldással (az üzemeletető cég háta mögött megegyeztek a bankkal) rátegyék a kezüket a sportközpontra. A dolog eredménye egyelőre annyi, hogy nem lehet sportolni, mivel a jogi helyzet vélhetően annyira nem egyszerű, mint a vadnyugati megoldást vélhetően kitaláló polgármester ezt gondolta.
Így aztán szegény sportolók, akik a bérleti díjat egész szezonra előre kifizetik, már egy hónapja nem tudnak élni a kifizetett szolgáltatással, egyesek az öltözőkben elhelyezett tulajdonukhoz se férnek hozzá, valamint különféle cégek bizományos konstrukcióban ott lévő árui és tárgyai (sportszerek, stb.) is vesztegzár alatt vannak, ami nehezen elképzelhető, hogy ne lenne ellentétes a joggal...

bunbenfoganthoffmann 2013.09.20. 07:59:21

Kezd összeállni a kép, hogy miért kellett visszafoglalni a Újbudai Sportcentrumot a Bikás parkban. Hoffmnann vízilabdás haverja lett a Sport kft. vezetője, szemet vetettek erre is.

Néhány hete Hoffmannék verőlegényekkel foglalták el a devizahiteli miatt bajba került vállalkozó által felépített és üzemeltetett épületet. Tegnap magashomlokú Tomi szörnyűséges eljárásnak nevezte a 93 éves néni kilakoltatását (ebben talán igaza is volt).
Belső információk szerint a polgármesteri hivatalban elkezdték leszerelni a tükröket. Így legalább nem kell belenézni. Azért felfelé még lehet köpni, majd aláállni... :)

Girhes macska 2013.09.20. 08:06:05

Ez vajon mit jelenthet: "könnyen a viszályára sülhet el"?

Circus 2013.09.20. 08:14:55

@Girhes macska: viszonylag egyszerűen elmehet a veszekedésére (bármely ímnemű puska).

Amúgy illeszekedik a miért kell hipergyorsan elkezdeni, aztán rétestészta hosszúságúra nyújtani az építkezést/felújítást/közművesítést főbb helyszíneken. Nyilván, itt nem az esetleges tüntetések megakadályozása a cél, mint a Kossuth téren és az Erzsébet hídnál.

Újbudai polgár 2013.09.20. 08:15:21

Köpködni talán nem kell, de szégyenkezni azt erősen. Egész kerületi teljesítmény, de Bikás ügyben is. Csináltak egy jó dolgot (futókör), aztán csak beszélnek a hatalmas fejlesztésekről. Most is csak a járdát csinálják, minden másról csak duma-duma, majd a választások után, ezt maga a polgármester mondta... A sortcentrum hetek óta zárva, át akarják játszani egy havernak, erre kell egy kis idő. Az egykori MDF piac úgy néz ki mint valami dél-balkáni vagy inkább közép-szibériai ócskapiac, szörnyű végigmenni az ócskapiacos részen.
A terv egyébként jó is lenne, megnéztem a videót, bár egy lakótelep kellős közepére gördeszkapályát tervezni, az igazi zsenire vall... Így tényleg baloldali marad ez a környék . (utánanéztem, tényleg az volt mindig, bár nem egyértelmű amit a cikk állít, merthogy az önkormányzati körzetet vitte mindig a maszop, Pont azt a pasast verte meg, akit Hoffmannék a Sport Kft élére raktak aztán jutalmul, ők menedzselik most a sportpálya "átvételét", ha jól tudom... Kicsinyes bosszúnak tűnik a dolog.

subidubidu 2013.09.20. 08:23:20

Gazdagréten felújítják az egyik játszóteret és épül egy futópálya (ez mind szép és jó, bár egyeztetés, igényfelmérés tudtommal nem történt, így azt kapjuk, amit ott fönt valaki jónak lát).
Kiírva csak a munkálatok 2. hetében lett, mi folyik. A lakók közül senki nem tudta, a munkásokat kérdezgették.
Közben megrendeztek egy bulit is. Előtte kiásták a futópálya nyomvonalát, aztán betemették, majd újra kiásták.
Van még hova fejlődni.

Úró Rudi 2013.09.20. 09:02:42

Mi a fenét művel ez a dilettáns banda a bikással? Egyáltalán, mit képzeltek akkor, amikor 40 őrző-védő gibbonnal fogták és kivágták a jogszerű bérlőt(Uniker-coop Kft,) az ingatlanából?! Mi a fenéért nincsen civil ellenállás az ügyben? Mit hiszünk? - hogy majd ez velünk nem történik meg? Lehet... Mindenesetre Újbudán már a fideszes fiúk nagyon el vannak szállva a világtól és semmi félelemérzetük nincsen, bármit megmernek tenni... Agresszív, dilettáns banda

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 09:08:56

@Úró Rudi:
Ne gibbonozd őket, Gibbonnak engem szoktak hívni, mert elég magasról is lehúzom az átemeléseket. :)

Nem tudom, milyen jogi történések vannak, de azon csodálkoznék, ha a bérletesek közül senki nem tenne feljelentést a jelen állapot miatt ismeretlen tettes (= az önkormányzat) ellen.
Én is érintett vagyok, csak lusta, meg nem szeretek jogászkodni.

EHH 2013.09.20. 09:48:12

Ez egyre gázabb! Először "kilakoltatják" az Uniker-coop Kft-t, úgy, hogy semmi jogi eljárásról nem hallottunk, semmiféle jogi határozat nem volt. Ehelyett negyven kigyúrt biztonsági őrrel zárják ki a bérlőt és az ott sportolókat? Ez aztán demokratikus.
Felépítettek egy futópályát, de mellette mit csináltak? Amiben tudnak megpróbálnak keresztbe tenni Molnár Gyulának.
Most nézzük ezt a videót. Gördeszkapálya, plusz vendéglátó egységek? Ellenben a park zöld területe folyamatosan csökken, egyre több fát vágnak ki.
Jajj neked Újbuda, jajj neked itt lakók!

borso74 2013.09.20. 10:05:34

Azt nem tudja esetleg valaki, hogy az Etele-Tétényi kereszteződésben létesített rémronda "pihenőhely" mennyibe került, és mi értelme van? Nem lehetett volna megcsinálni helyette a tőle kb 50m-re lévő játszótér balesetveszélyes homokozóját? Illetve a Bikás játszótérről elvitt játékok miért nem kerülnek vissza? A sportpálya hab a tortán, de már néztem máshol gyerekteniszt.
Ja és az Újbuda újságban leírt sikertörténet a közétkeztetést bonyolító cégről kamu. Az oviban az adagok lecsökkentek, és rendszeresen késve érkezik az ebéd. Persze ezek apró dolgok, de összeségében mégis úgy érzem a kerület inkább leépül mint épül. Bár belegondolva lehet a haverok ezt másképp látják.

naaaaaa 2013.09.20. 10:26:41

Én is az USC lefoglalását hiányoltam a leírtakból, de úgy látom nem egyedül. Pont aznap vettem volna új bérletet amikor lezárták. Ráadásul a parkba vezető átjárót is. Amúgy az nem közterület? Az lehet így lezárogatni?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 10:33:59

@naaaaaa:
Ha nem zárták volna le, külön erő kellene a teniszpályák és a klubház megvédésére, így pedig a bezárt étteremben ül 1 darab előember, együtt védi mindkettőt.
És nézi az üzemeltető nagyképernyős tévéjét.

Az önkormányzat nem szórja a lakosság pénzét, hanem felelősen gazdálkodik!

EHH 2013.09.20. 10:34:09

@naaaaaa: Könnyen elképzelhető, hogy közterület. Az biztos, hogy az az egyik bejárata volt a Bikásnak és ők lezáratták azt is. Úgy látszik a fideszes városvezetésnek nincsenek határai. Bármit megtehetnek.

EHH 2013.09.20. 10:37:20

@Hepci: Igen, úgy tűnik... Kérdés, hogy mi lesz az üzemeltetővel? A károkat ki fizeti meg? Ezek gondolnak egyáltalán másokra?

naaaaaa 2013.09.20. 10:41:20

@Hepci: A múltkor én is láttam a tv-ző valamit iszogató embereket. Egy pillanatig azt is hittem, hogy újra kinyitott a hely, de aztán rájöttem, hogy nem eszik ilyen forrón a kását...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 10:52:04

@naaaaaa:
Írni készülök róla, ezért fényképeztem is.
Jelenleg a bérletesek egy része kiköltözött a Sportmax nevű teniszpályára, Demján szellemlakótelepére (Kőérberek). Mi is ott játszunk, az olyan szarul ment korábban, hogy olcsón-rugalmasan lehet kapni pályát az új üzemeltetőtől.

naaaaaa 2013.09.20. 11:01:56

Teniszben nem vagyok érdekelt, én a kondi-aerobik vonalon mozogtam. De így is eléggé zavaró most az új hely keresése.
Sportmax nekem nagyon kiesik, amúgy lennének ott is jó órák, de nem járok oda.

igazsag11 2013.09.20. 11:36:03

Egyes lakótelepi pletykák szerint az üzemeltető cég felajánlott bankgaranciát az önkormányzatnak most miután megvolt ez a látványos bezárási akció...az önkormányzat az aktuális közgyűlésen mégis úgy döntött, hogy visszaveszi - mert csak így lehet azt kommunikálni, hogy "jaj de ezt az előző vezetés.."

Semmi másra nem megy az egész mint arra hogy a jövő évi választásokra tudjanak valamit produkálni - mert effektiv produktivitás nulla, a szart rakják egyik oldalról a másikra, a meglévő sportéletet szétverték, a jog szerint sportra kötelezően fordítandó összegnek nulla látszata van, saját ötlet semmi, csak a "csináljunk valamit"- effektus működik, de azt sem saját kútfőből...itt most a sportolni vágyó bérleteseket károsítják meg...de mindegy, bármi áron, csak valami legyen amit 1 év múlva mondani tudnak.
Borzasztó az egész és csak remélni tudom, hogy a helyi szavazókat nem lehet megvezetni.
Igen nyilván nem vagyunk hülyék, bármilyen elkötelezettségű is a vezetés, nyilván lesz baráti kör és stb...de az nem mindegy, hogy mindeközben a polgár is kap-e valamit, vagy még azt sem.

naaaaaa 2013.09.20. 11:41:56

@igazsag11: Én is úgy érzem, hogy ezzel maguk alatt vágják a fát, csak azt nem látom, hogy milyen mértékben. Az biztos, hogy engem ez a vezetés még csak megkárosított, tehát én nem tartanék rájuk igényt a továbbiakban. Azt nem tudom, hogy mekkora súlya van annak, ha azok, akikkel ezt csinálták ellenük szavaznak. Én úgy gondolom, hogy sajnos ez édes kevés lesz.

EHH 2013.09.20. 12:01:20

Úgy olvastam, hogy 120 millió forintba került az, hogy gyakorlatilag "hozzájussanak" a sportcentrumhoz. 120 millió... Ezt nem lehetett volna másra költeni? Mondjuk olyanra amivel a polgárok is jól járnak? Rengeteget pusztult a kerület az elmúlt pár évben és ahelyett, hogy csináltak volna valamit, tönkreteszik, bezáratják azt ami jó. Hát, gratulálok...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 12:10:30

@EHH:
A sportközpont épülete mindenképp a kerületé lett volna 2020 körül (az szerződés PPP-konstrukciója szerint tizenvalahány év alatt "lakják le" a beruházást, pontosabban - gondolom - abból a saját erőt), a terület pedig a kerületé, azt csak bérli (bérelte?) az üzemeltető.
A vita a bank (CIB) és az üzemeltető között folyt, mivel a fizetendpő részlet kb. úgy emelkedett, mint szegény zemberek esetében, akik frankalapú hitelt vettek fel magáncélra. Így kitermelhetetlenné vált a részlet a láthatóan jó kihasználtsággal működő létesítmény ellenére.
Ebbe avatkozott bele az önkormányzat, a bank nem jutott el odáig, hogy ilyen lépést tegyen. Annál is inkább, mert ilyet tenni jogerős bírósági döntés után szoktak normális helyeken...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.20. 15:18:31

bár szerkesztett és valamennyire talán manipulált, de zseniális videó hoffmannról

www.youtube.com/watch?v=mYv9MqNP_WQ

szólok a 444-nek hogy kicsit járják már körül a kerület ügyeit, az egész molnár-ügy, az ügyészség és hoffmann áldásos tevékenysége nem kis jelentőségű

igazsag11 2013.09.22. 10:36:19

@EHH: Igen én is ilyen összeget hallottam, és azt amit még írtam, hogy a cég ( akármi is volt előtte a bank és közte) egy bankgaranciát vitt az önkormányzatnak...amit az önkormányzati közgyűlésen "leszartak" és inkább visszavették.
Miért is? elsősorban biztos azért, hogy a kevésbé informált lakosok előtt ezt úgy prezentálják az elkövetkezőkben, hogy a "Molnár Gyula" miatt lett ez a kiadás...másodrsorban hallottam pletykákat a tervezett átalakításról, kiváncsi leszek ebből mi valósul meg, azt mondanom sem kell, hogy bődületes baromságok azok amikről pletykálnak. de nyilván kell valamit "látványosan" csinálni, különben hogy számolnak el a sporttámogatási pénzzel, azzal a többszázmillióval amit jogszabály szerint az önkormányzatnak kötelező sportra fordítanI, Amit előtt az UTC kapott, amiből lett egy egységes kerületi club, ahol ezres nagyságrend volt már a végén az igazolt tagok létszáma a különböző sportágakban, ahol több sportágban már a nagyon látványos eredmények felé tendált minden.
Nos mega-intelligens "sporttámogató" fideszes polgármester jött, első dolga volt szétverni ezt a clubot, aminek egyetlen magyarázata az volt, hogy " Molnár Gyula pénzmosodája", és ehelyett kisebb nagyobb tessék-lássék kluboknak utalták szét a többszázmilliót. Nem szándékozom őket kritizálni ( ezekete az "egyesületeket), de hogy így aztán semmi de semmi látszatja nincs ennek a többszázmilliós sporttámogatási összegknek az nyilván nem kérdés...azzal meg etessenek mást, hogy ezekből a kiutalt összegekből nem vándorolt egy rész ebbe meg abba a zsebbe. Hülyék a másik oldalon.
Én nem támogatom egyik oldalt sem - illetve vállalom, hogy 3 éve a Fideszt támogattam ( nem Hoffmann Tamást), pont azért mert a gyerekem imád sportolni éshát a Fidesz és a sport...de amit művelnek országosan is, és itt kiemelten a kerületben az bicskanyitogató, és ezzel nagyon sokan vagyunk így, így bízom benne, hogy 1 év múlva leszünk annyian, hogy ne válasszák őket újra.
Tekintettel arra, hogy nincsenek illúzióim ( és ettől kapok hányingert, hogy miközben mindkét oldal játszik saját zsebre bárhol is legyenek, és ezt mindenki tudja), ezért bízom abban, hogy ahogy a mostani vezetés a választás előtt 2 héttel kirobbantotta a "Molnár-botrányt" és az embereket meg tudták ingatni, úgy a majdani másik oldal is talál a mostani vezetésről olyat amit majd a választás előtt jaj pont véletlenül 2 héttel kirobbant. Elég csak megnézni azt a nagy tükörzsebet ami pl a sportoldalon arról a mega-szuper sportos kinézetű vezetővel ellátott Újbudai Kft-nél van...legutolsó jelentés meg szerződés 2012...persze majd ha most olvassák gyorsan pótolják és beszerkesztenek valamit, a választások előtt meg hagyján...de ötletük nulla, történés nulla, összefogás nulla, mindenhonnan csak az elégedetlenség jönn vissza. Gratulálok Uraim ez sem ki munka, és ha Maguk tükörbe néznek, akkor maguk tudják ám az igazságot és ami mögötte van...és az igazság előbb-utóbb kiderül..
És ez nem arról szól, hogy ez az oldal vagy az az ember. A tény az, hogy az előző vezetés alatt fejlődött a sport, fejlődött a kerület, és ebben az esetben nem érdekli az átlagembert, hogy odafent mennyit tesznek el maguknak. Mert ezt megteszik akármilyen színűek is.
Úgyhogy én ebben bízom, engenm az érdekel, hogy mit tesznek le az asztalra a kerületért, felőlem hupilila is lehet.
süti beállítások módosítása