Hőguta Újbudán, avagy a kánikula győzelme a józan ész felett
2013. augusztus 09. írta: Szentimreváros

Hőguta Újbudán, avagy a kánikula győzelme a józan ész felett

A PR vízosztók már a második nap eltűntek, a PR virágoknak viszont nem jutott víz

Ha valakinek a fenti alcím nem lenne elég egyértelmű, akkor álljon itt két hír kerületünk pezsgő közéletéből:

"Újbuda önkormányzata megkezdi a lakossági vízosztást, amely a hőségriadó végéig tart. A vízosztás helyszínei: Fehérvári úti piac előtti terület, Móricz Zsigmond körtér, Gomba. Időtartam: 12.00-14.00." Forrás: ujbuda.hu

ujbuda_felhivas.jpg

A kánikulában a kerületi önkormányzat tehát azzal segít az embereknek, hogy két helyen, napi két órában vizet osztanak az arra járó embereknek. Ha valakinek még ez sem világos, mert nekünk sem volt az elsőre, akkor még egyszer: van valaki Újbudán, ráadásul felelős pozícióban, aki azt gondolja, hogy azzal lehet segíteni a kerületieknek, ha kettő, azaz kettő órára kiállítanak egy szerencsétlen közmunkást a 40 fokba és vizet osztogattatnak vele, a Körtéren és az Allénál, ahol kb. 100 helyen lehet ásványvizet, üdítőt kapni. Kettő óra, értjük??? Ez segít Újbuda izzadó népén! És még ez sem elég, merthogy annak ellenére, hogy a polgármester kabinetfőnök helyettese (neki ilyen is van!) büszkén posztolja a Facebookon, hogy ők mennyire ott vannak a szeren, ha segíteni kell, szóval ezek a csóringer, idevezényelt, szerencsétlen vízosztók a meleg erősödésével nagy hirtelenjében eltűntek, vagy hőgutát kaptak. Merthogy a gyorsan megcsinált fénykép és PR cikk után se tegnap, se ma nem láttunk senkit aki vizet osztogatna a megadott helyeken és időben. Lehet, hogy az egésznek csak a cikk és a fotó volt a célja? Félreértés ne essék, nem a hiányérzet szólalt meg bennünk, hanem az ilyen vízosztogatás értelmetlensége, a fölösleges magamutogatás, a félreértelmezett humanizmus, a "csináljunk ebből is egy jó kis cikket" felfogás, a pipáljuk ki, ez is megvolt hozzáállás.

vizosztas_korter.jpgFent: A  PR képen minden szép és jó, lent: a valóságban a megadott napokon és helyszíneken, délután 1 órakor nyoma sincs a vízosztásnak

És van még valami, ami összefügg a fentiekkel. A meleggel, vízzel, Újbudával, hülyeséggel. Úgy látszik a kerületi parkokat és virágokat gondozó cég, az Újbuda Prizma élére kinevezett kerületi Fidelitas alelnök, Lőrincz Gergely nem lehet túl gyakorlott kertész, mert júniusban jutott eszébe, hogy virágba borítja a Tétényi út közepét, ami akár dicséretes dolog is lehetne. Élcelődhetnénk azon, hogy így szeretne polgármesterünk kedvében járni, aki arra felé jár haza fárasztó és munkás hétköznapjai végeztével, de ez túl olcsó poén lenne, ki is hagyjuk. Csakúgy mint a pártállami időkben, a pártkongresszusra kicsinosított, majd magára hagyott közterekre utaló hasonlatainkat, pedig ez már jobban ülhetne. Merthogy az a fránya természet csak közbeszólt és -mindenki teljes döbbenetére- júliusban elkezdett marha meleg lenni. A szépen fellobogózott virágba borított Tétényi úti virágok pedig elkezdtek száradni, hervadozni, merthogy innentől kezdve senki rájuk sem nézett, a locsolásról már nem is beszélve. Szerencsétlen, szomjazó virágokon még a kerületi Fidesz elnökségének 6:4 arányban meghozott, elsárgulást tiltó határozata sem segített, így két héttel később újra megjelentek a szorgos kertészek és kiszedték az elhervadt virágokat, szépen elgereblyézték a területet, néhány élve maradt, rebellis virágot a helyén hagytak és távoztak, persze továbbra is locsolás nélkül hagyván a területet. De az a fránya természet és kánikula újra támadt és a maradék virágokat is kivégezte. (döbbenetes, de úgy tűnik. hogy a NER egyenlőre nem képes megbirkózni a természettel, az aszállyal, de nagyon reméljük, hogy mindez csak idő kérdése)

tetenyi_virag.jpgSzegény virágok nem tudtak a 2/3-os párthatározatról, kiszáradtak. Egy kis víz talán segített volna.

Úgy látszik a kerületi politika nagy reményeket fűz a virágokhoz, kár hogy ez csak az utolsó évben jutott eszükbe. Merthogy két évig nem voltak muskátlik a virágoszlopokon, ahogy közeledik a választás, nő a bizonytalanság, most lettek. Sőt, tavasszal még muskátlikat is osztogattak a kerületieknek, polgármesterestül, államtitkárostul. Bár az osztogatás majdnem botrányba fulladt, és más egyéb érdekességet is rejtegetett, politikusaink büszkén mosolyogtak a helyi média tudósításaiban.

safrany_busz_2013.jpg

Az elmúlt években nem volt muskátli (fent). Közelednek a választások, megjelentek a muskátlik is (lent). Talán korábbi cikkünk is hatással volt arra, hogy az ELMŰ kicserélje a lassan kidőlő villanyoszlopot. A virágtartót viszont egyszerűbb volt kidobni, mint átrakni...

Egy szónak is száz a vége, néhány tanulság a következő évre, amikor ráadásul kampányév lesz, tehát ilyen hanyagságokat a Párt nem tűrhet el következmények nélkül: virágot tavasszal ültetünk és a melegben meglocsoljuk őket. Ennyi, nem több, nem bonyolult. Ha mégis bonyolult, akkor nem pártemberre, hanem egy kertészre kell bízni a kerületi virágokat, a pártembernek pedig más, fontos fronton kell feladatot adni. A vízosztást sem kell okvetlenül rábízni, ha nem megy, vagy akár nyugodtan el is lehet hagyni, senki nem fogja hiányolni, nem egy kétórás vízosztástól lesz gondoskodó egy önkormányzat és annak vezetése. Azt a néhány liter pisimeleg ásványvizet pedig inkább adják a virágoknak. Annak talán van értelme.

muskátli.jpgEgy muskátli, két politikus. Divatba jött virágok Újbudán (forrás: ujbuda.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr575452831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Tóth Bertold 2013.08.10. 13:56:14

Sajnálom, ha egy blogszerkesztő unalmában ilyen témákról ír uborka szezonban.. Miért baj az, ha egy kerületi Önkormányzati cég vízosztást szervez, két kiemelt kerületi csomópontra? Járva a fővárost több kerületben találkoztam ilyen kezdeményezéssel, ez egy bevett szokás. Szomorú, ha Önök ilyen elfogultak, nyilván ha annak idején Molnár Gyula szervezett volna vízosztást a hőségriadó idején, akkor ezt nem kommentálták volna negatívan.
Önök kinek a megbízásból írják a blogot?
Miért nem tetszik Önöknek egy ilyen pozitív kezdeményezés mint a vízosztás?

dr.Tóth Bertold

Újbudai polgár 2013.08.10. 19:26:51

Nem az a baj, hogy vizet osztanak, hanem az, hogy ezt két órában teszik és még akkor sincsenek ott! Bár szerintem a főváros leggazdagabb kerületében, üzletek tucatjainak környékén nem a legnagyobb találmány, de tegyék ha jónak látják. Akkor viszont csinálják rendesen, ne csak a fotó erejéig!
A virágok kiszáradása meg felháborító. Nem a meleg, hanem az emberi hülyeség a hibás, máshol miért nem száradnak ki? Rogán Tóni miért tudja locsoltatni a virágokat? Ő miért nem ültet olyan helyre virágot, ahol tudja hogy nem lehet locsolni??? Mert neki van egy csöpp esze, ami a mi vezetőinkből hiányzik, ők csak egy napra, egy fotó erejéig képesek gondolkozni, hogy mi lesz holnap, az már másodlagos, majd lesz valahogy. A városvezetés bonyolultabb dolog, nem csak a buta magamutogatásból, kommunikációból áll.
A muskátlik pedig felháborítóak, igazatok van! Ennyire hülyének nézni az embereket, hogy két évig semmi, majd most hirtelen újra visszarakják, ez a pofátlanság netovábbja és az emberek teljes semmibevétele.

Szentimreváros 2013.08.10. 23:03:47

Kedves Bertold!
Igazad van, ez csak egy nyári, uborkaszezonos cikk, semmi több. Nem ez a kerület legnagyobb gondja, csak három kis apróság, ami viszont sokat elárul. A vízosztás bénasága, a kiszáradó virágok, az újra előkerülő muskátlik, a hülyének nézett választópolgárok, végül a sok kis részletből áll össze az egész, béna, középszerű, korrupt rendszeretek.
Amúgy utánanéztünk, a Molnár Gyula is osztogatott vizet, az is totál marhaság volt. Azt már nehéz lenne megtudni, hogy ő is csak a kamerák kedvéért csinálta-e, de nincs kizárva. Az önfényezésben, kamerák előtti pózolásban ő is erős volt, úgy látszik volt kitől tanulni a mostaniaknak. Viszont nála nemcsak a választások előtti évben kezdtek el muskátlikat kirakni, virágokat ültetni, ez nem egy elhanyagolható különbség.
Na szép napot, örüljünk, hogy vége a kánikulának, most már talán a virágok is fellélegezhetnek egy kicsit...

igazsag11 2013.08.18. 10:34:48

A Doktor úr sem gondolja remélhetőleg azt amit írt...Egyébiránt elgondolkoztató, hogy az érvelés egyetlen fonala a "máshol is" és az "előző vezetése is vagy éppen sem..."
Nem lehetne esetleg a mostani vezetésnek önálló gondolata? A jelek szerint sajnos nem sok, mások ötleteit utánozni, nagyon más nem....nem baj,eddig ment vagy a nagy semmittevés, vagy a rombolás ( gratulálok), de nem baj,majd jön a választás, belehúznak, pártpolitikailag is most alkotnak hisz a sok szenilis választót be kell hülyíteni pár hónapra, hogy oda ikszeljenek ahova...gondolom ezt itt is kicsiben bevetik, hát csak remélhető, hogy az újbudai lakosok kevésbé megvezethetőek...és mielőtt Tisztelt Doktor úr reagálna, szeretném felvezetni ez NEM az előző vezetés mellett szól, hanem a mostanit véleményezi - kéretik nem automatikusan egyenlőségjelet vonni, ennél legyünk felnőttebbek!
Majd Újbuda polgárai el fogják dönteni, hogy mikor kaptak többet a kerületi vezetéstől, és ennek megfelelően fognak ikszelni...
És remélhetőleg ők nem lesznek szenilisek és józanabbul mérlegelnek, mint országos szinten a szegény emberek akiket lehet parasztvakítani a rezsicsökkentéssel és hasonlóval...
süti beállítások módosítása