Ezt írták Újbudáról - január
2013. február 05. írta: Szentimreváros

Ezt írták Újbudáról - január

Blogunk egyik fő feladatának tartja, hogy kiegészítse  a hivatalos kerületi médiát, amely szinte csak a sikerekről próbál beszámolni, és a valós eredmények hiányában megpróbálja rózsaszínre festeni a narancssárga világot, annak minden szürkeségével együtt. A kerületben azonban sok minden történik, sok mindenről írnak az újságok, honlapok. Ezek nagy részéről viszont hallgat a kerületi sajtó, részben politikai okokból, részben érdektelenségből. Ezt az űrt szeretnénk egy kicsit betölteni, így a jövőben összefoglalót készítünk azokról az írásokról, amelyekről az Újbuda Média valamiért megfeledkezett vagy háttérbe szorított.

Persze a januári fő téma a polgármester, alpolgármesterek és cégvezetők jutalmazása volt, ezekről mi is beszámoltunk, ahogy a hazai sajtó nagy része is. Ugyancsak több helyen beszámoltak a Dayka Gábor utca környékének megmenekülésről is. De más érdekességek is szóltak Újbudáról.

Hoffman Tamásék lassan két éve nem tudnak mit kezdeni a Karolina úton működő Club Play diszkóval, ami újra az őrületbe kergeti az ott lakókat. Bár a szórakozóhelyet 2010 elején az önkormányzat már bezáratta, rá egy évvel különböző trükkökkel újranyitott, egy akkori cikk szerint totális hülyét csinálván az önkormányzatból. Az index.hu mostani beszámolója szerint a hely újra megnyitott, immár rendőri védelem mellett. A környéken élők persze a helyszínen tiltakoztak, az ittlakunk.hu kerületi oldala szerint volt aki így akadt ki a helyszínen: „Államilag garantált szervezett bűnözés a XI. kerületben !!!!, anarchia, "rendőrök" védik közpénzből az engedély nélkül, több ezer fővel nyitó maffiadiszkót !!!!” Mások Orbán Viktorhoz és a rendőri vezetéshez írtak levelet, hátha ők képesek megvédeni őket. Ráadásul a diszkót üzemeltető cég félmilliárdos kártérítési pert indított az önkormányzat ellen.

play.jpgA bezárt diszkó (forrás: clublpay.hu)

Önkormányzatunknak nemcsak a Karolina úton, de Lágymányoson is sikerült a lakók kedélyét felborzolni, a szó szoros értelmében. Az önkormányzati tulajdonú Újbuda Prizma egy lakóház pincehelyiségét nem másnak, mint egy horror színháznak adta bérbe, írta meg a hvg.hu. A lakóknak így sikolyokat, különféle kínzások és egyéb kedélyeket borzoló hangokat kell elviselniük. Hazafelé menvén pedig – hogy vizuális élmény is legyen – egy vérben ázó fejet és a Holtak háza feliratot csodálhatják meg.

Ezzel kedveskedik a kerület a lakóknak

De persze még egy olyan kerületben is, aminek ilyen vezetése van, több jó dolog történik, szerencsére mindent még ez a vezetés sem tud elrontani.  Ezekről sem szeretnénk megfeledkezni.

A kerületben működik az egyik legjobb és legismertebb család és szülőtámogató intézménye, a Szülők Háza, amely idén elnyerte az Európai Unió elismerését is. A díj alkalmából interjú készült az intézet vezetőjével, Regős Judittal.

Úgy látszik azért van olyan kormánypárti politikus, aki legalább próbál valamit tenni a kerületért. Simicskó István lobbizása lassan célba ér és megépül a Tüske csarnok mellé az új uszoda. Így nemcsak a régóta torzóként éktelenkedő Tüskecsarnokba lehelnek új életet, de tovább bővülhet a kerületi sportlétesítmények száma. 

És, hogy ne legyünk igazságtalanok, nem szeretnénk elhallgatni a kerületi önkormányzat legújabb sikerét sem, merthogy ilyenekről is be tudunk számolni! Mostantól a polgármesteri hivatal udvarán a kerületi gyermekek által készített madáretetők lesznek elhelyezve. Még madáretető építő versenyt is hirdettek, aminek győzteseit személyesen a polgármester díjazta! Kicsi de fontos hír, mert jelzi, hogy amikor egy kerületben már minden rendben van, ilyen apró dolgokra is juthat figyelem.

madareteto.jpgMég a cinkékre is jut figyelem

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr555055672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása