ujbuda.hu, ahol még Molnár Gyula a polgármester
2012. július 24. írta: Szentimreváros

ujbuda.hu, ahol még Molnár Gyula a polgármester

Meglepő hanyagságot, a legendás fideszes éberség lanyhulását tükröz a XI. kerület honlapja. Nem azért, persze, mert az ujbuda.hu-n még mindig Molnár Gyulának hívják a polgármestert, sőt azért sem, hogy már büszkén írnak a Lágymányosi-öbölről, és a Kopaszi-gátról, amit ellenzéki korukban többször is feljelentettek. Viszont – meglepő önkritikáról tanúbizonyságot téve – egy sor sem került a kerületi fejlesztések rovatba, és a honlap tanúsága szerint a választókkal is tavaly barátkoztak a fideszes politikusok utoljára.  A rendteremtést ígérő csapatnak még a honlapot sem sikerült rendbe raknia.

ujbuda.hu.jpg

Az uborkaszezonra tekintettel könnyed, és politikamentes cikkel készültünk. Ezért nem is nagyon tervezzük kommentálni az ujbuda.hu-n megjelenő anyagokat, inkább azzal foglalkozunk, hogy mi jelent meg rajta, és még többet azzal, hogy mi nem! Ez ugyanis pontosan megmutatja, milyen magasról tesznek a fideszesek a tájékoztatási kötelezettség törvényi előírásaira, mit gondolnak az átláthatóságról, és főleg arról, hogy egy munkáért nemcsak a pénzt kell felvenni, hanem el is kell azt végezni. Cikkünk a kerületi médiával szemben garantáltan pártsemleges lesz, így nem is kesergünk azon, hogy a kerületi ellenzék az elmúlt két évben gyakorlatilag egyetlen egyszer sem fért be a hírek, tudósítások közé. A honlap többi részével ellentétben ezt a részt gyakran frissítik, és olyan fontos információk mellett, mint a polgármester faültetései, a közintézmények bombariadói vagy Simicskó István karate bemutatója, alkalmanként még hasznos dolgok is megjelennek.

A hozzáértéssel kapcsolatos fideszes gondolkodásmód (ki ne emlékezne rá: a szakértelem bolsevista trükk!) a honlap egészén visszatükröződik. Mi egyébről tanúskodna, hogy a jobb oldalon található aloldalak egyikén, a kerület történetét taglalón, az utolsó esemény az Újbuda név felvétele 2005-ben, majd pedig Molnár Gyula másodszori polgármesterré választása 2006-ban. A rendezvényeket bemutató aloldalon is tavalyi az utolsó bejegyzés, pedig érdemi munka helyett idén is számos kampányrendezvényt tartott az önkormányzat, ahol a létező összes Fideszes politikus felvonult, gyereket simogatott vagy fát ültetett. Dicséretes visszafogottság, főleg akkor, ha megvizsgáljuk a rendezvények társadalmi hasznát, ami egyébként egyenes arányban áll színvonalukkal, viszont igen kedvező a rendezvényeket szervező, baráti cégek árbevételeit tekintve. Molnár Gyula az Újbuda Galéria ablakocskánál is visszaköszön, úgy látszik nem voltak elég éberek a takarítók, nehogy pártfegyelmit kapjanak. A galéria azon kevés dolgok egyike, ami működik az új vezetés alatt is, az elmúlt években is több tárlat nyílt, a témát bemutató 2009-es videón viszont még az előző polgármester nyit meg egy kiállítást.

Bombariadó Újbudán. "A polgármester pedig személyesen is ellátogatott a helyszínre, hogy meggyőződjön arról, biztonságban vannak a gyerekek." (forrás: ujbuda.hu)

Újabb gyöngyszem a kerületi fejlesztések menüpont. Az újbudai fideszes vezetés amúgy sem az erőltetett tempójáról híres, de még így is kevéssé hihető, hogy az utolsó fejlesztés 2010-es dátumú. 2010-ig rendszeresen feltüntették a honlapon az út-, járda-, közmű- és egyéb fejlesztéseket, azóta viszont megállt az idő. Két éve a mozgássérültek sem tudják, hogy hol készültek el az újabb akadálymentesített járdák. A közbiztonsági ablak sem naprakészségéről híres: az még hagyján, hogy nem frissülnek a forgalmirend- változások, de a szelektív hulladékgyűjtők felsorolása is megáll 2009-ben, pedig azóta számos változás történt a kerületben, a Sasadi úti szigettől kezdve a Sopron útiig.

Nézzük a legkedvesebb feledékenységet, a Lágymányosi öböl fejezetet. Az előző ciklusban versengve tettek a Fideszes politikusok feljelentéseket ebben az ügyben. A park népszerűsége a budapestiek körében a fideszesek figyelmét sem kerülte el, mert mára úgy beszélnek róla, mintha Budapest egyik legnépszerűbb pihenőparkjának létrehozásához bármi közük lenne. Számos önkormányzati rendezvényt visznek oda, de a honlap szerint "akkor kapott új lendületet a terület fejlesztése, amikor „2003-ban a kerület Önkormányzata és a környékbeli telkek tulajdonosa közösen létrehozott egy közös vállalkozást, az ÖBÖL XI. Kft.-t, hogy végre gazdára és funkcióra találjon a terület.” Ha ezt Kupper András vagy Schneller Domonkos elolvassa… (a fenti képen látható, hogy a honlapon még kezdőképként is szerepel az öböl)

Van viszont pozitívum is az oldalon: ha a metróépítkezéssel kapcsolatban kérdésünk, panaszunk van, Újbuda metróbiztosához, Kovács Leventéhez fordulhatunk, levélben vagy telefonon. Az viszont senkit nem zavar, hogy Kovácsot a választás után azonnal kirúgták, a posztjára pedig senkit nem raktak, így az első kattintás után a 404-es hibával találkozhatunk.

404.jpg

Bár tucatjával vannak még kisebb-nagyobb hanyagságok a honlapon, egy szó mint száz, nem szívesen lennénk a honlapért felelősök helyében! A fideszes polgármester kampánycsapatából a kerületi informatikai cég, a Kör Kft. vezetői székébe ejtőernyőző fiatalember, vagy a szintén Fideszes Tóth Zoltán, a Média11 Kft. vezetője arra sem képesek, hogy legalább kétévente átnézzék a rájuk bízott honlapot. Ugyanaz a hanyagság, mint amikor Janurik úgy fizetett ki több milliót egy tanulmányért, hogy át sem olvasta, majd blogunk derítette ki, hogy az anyag nagy része egy vidéki város anyagának szó szerinti átvétele. Úgy látszik a másolás megy, az önálló gondolat, a munka kevésbé. De legalább a történelmet át kellene írni, ezt még pártunk és kormányunk is elvárja. A főszerkesztő esetében sem szebb a kép. Tóth azzal büszkélkedhet, hogy szerkesztése alatt a kerületi honlap és TV egyetlen ellenzéki hírről sem számolt be, az újság szerkesztése pedig a legszebb szabadnépes időket idézi. A honlap frissítése helyett arra viszont volt energia, hogy párttársát, a ferencvárosi Fidesz elnököt alkalmazza, havi több százezres fizetésért. Ezzel „összbudapestivé” vált az újbudai csapat, az önkormányzati intézményekben, cégeknél, ugyanis rendre tűnnek fel más kerületek fideszes káderei, ami arra utal, hogy a kerületi „centrális erőtér” gyengén van ellátva hozzáértőkkel. Esetleg azt, hogy a XI. kerületi fideszesek más kerületekben kapnak állásokat, pénzes pozíciókat, amit így viszonoz a polgármester, s így kevésbé feltűnő a kerületi kassza egybeolvasztása a pártkasszával.

Hogy így van-e, arról majd később írunk, most elégedjünk meg azzal, hogy –bár rendet ígértek- a fidesz két év alatt még az önkormányzat honlapját sem volt képes rendbe rakni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr474675256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civiltv11 2012.07.25. 06:36:41

Problémák és nem tetsző dolgok sajnos csőstül vannak!
Jó lenne, ha egyszer egy "élhető" kerület lenne Újbuda.
(volt már rá példa)
Pökhendi, a kerületi lokálpatriótát asztalról lesöprő kerületi vezetés nagyon megüli az ember bögyét.
A 60+ program is kimerül a "terhestorna" megtartásában, pedig értelmes tevékenységre lenne szükség. Ötletekben gazdag vagyok, a megvalósításban tevékenyen részt vennék, ha emberszámba vennének

Molnár Sanyi 2012.09.03. 23:07:36

Köszönöm Istenem, hogy nem vagyok Fideszes.
süti beállítások módosítása