Plagi Pali Újbudán járt
2012. július 11. írta: Szentimreváros

Plagi Pali Újbudán járt

avagy Újbuda 2012-ben elfogadta Székesfehérvár 2008-as informatikai stratégiáját
 

infostratborito.jpg

Lopott dokumentumokkal ékeskedik Újbuda fideszes vezetése: 2012-ben lemásolták Székesfehérvár 2008-as informatikai stratégiájának nagy részét, majd súlyos milliókat kifizetve érte, el is fogadták úgy, hogy még a hibákat sem javították ki benne. A stratégia kidolgozásával a kerület informatikai cégét bízták meg, de a cég a feladatot egy külsős cégre bízta, természetesen súlyos milliókat kifizetve érte.  

Hofmann Tamás polgármester tájékoztatása szerint azért volt szükség külsős cégre a stratégia kidolgozásakor, mert a kerületi informatikai cégben „nem feltétlenül van meg az a tudás, ami egy ilyen komoly célokat megjelölő stratégia elkészítéséhez szükséges…” Mondja ezt azután, hogy a teljes céget lefejezték, elküldték a régóta ott dolgozó szakembereket, a cég élére pedig a helyi Fidesz egyik emberét, Hoffmann Tamás kampánycsapatának tagját ültették.



sport+informatika_1.jpg

A 2010-es kampányban a kép bal oldalán szereplő Janurik Lajos, a Kör Kft. vezetője, Hoffmann Tamás kampánycsapatában dolgozott, ma is aktív párttag. Középen Kocsis Sándor Fidesz képviselőjelölt, akit az önkormányzat a Sport Kft. igazgatójának nevezett ki a választások után.


Az elfogadott stratégiával számos probléma van. És nem csupán az, hogy az anyag közel fele szó és szám szerint megegyezik Székesfehérvár 2008-as informatikai stratégiájával! Nem hasonló, nem azt vették alapul, hanem Ctrl C, Ctrl V! A hasonlóság már a tartalomjegyzéknél feltűnik, a kettő szinte szó szerint megegyezik. Számos táblázat és grafikon ugyanaz, a legpancserebb hiba, hogy a gépek fogyasztásánál még a 2008-as energiaárakkal, 30 Ft/kW árral számolnak.

Még ahhoz is lusták voltak, hogy helyesen tüntessék fel, hány számítógépes munkaállomás van az újbudai önkormányzatnál és intézményeinél, mechanikusan átmásolták ide is a fehérvári adatokat. Az pedig csak elhanyagolható apróság, hogy az anyagban olyan fejlesztési elképzeléseket is benne hagytak, amelyek 2008-ban Székesfehérváron még – költőien szólva – a jövő méhében szunnyadtak, 2012-ben Újbudán azonban már korábban megvalósultak, mint például a központi nyomtatás. Sebaj, legfeljebb a fideszes csapat felírhatja teljesített választási ígéreteinek nyúlfarknyi listájára.

A dokumentumról nem lehet azt mondani, hogy egysíkú: a Google nem csak a fehérvári stratégiát, de a más internetes oldalakról kimásolt részleteket is kidob, például a térinformatikával foglalkozó rész szó szerinti másolás a www.tekire.hu oldalról. Az összképet tovább rontja, hogy a „stratégia”tele van félkész, üres táblázatokkal.

Nem nehéz kitalálni, mi lehet az oka annak, hogy ezt a fércművet (amit Hoffmann és csapata arra se méltatott, hogy átnézzen, és kicsit kipofozzon) miért is fogadhatta el a fideszes közgyűlés. Persze, hogy a kifizetett milliókért. Más oka nem lehet, mert sem az önkormányzat dolgozóit, pláne Újbuda lakóit nem szolgálja ez a plagizált hablaty. A jobboldal legszebb schmittpáli tradíciói élednek újjá Újbudán!

Az a helyzet, hogy ezek a fideszesek lopnak! Ötletet, dokumentumot, doktori disszertációt, országot, közutat, iskolát, pénzt! Mikor mi akad a kezükbe. És eközben hátrafelé mutogatnak, hangosan kiabálnak, hogy ők a tisztakezűek, az okosak, a bátrak. De egyre több papírunk van arról, hogy hazudnak. Ez a stratégia is ilyen!  

Tekintettel arra, hogy információink szerint az anyag további részeiben is találhatóak szó szerinti másolások más anyagokból, kérjük olvasóinkat, hogy amennyiben ilyet találnak, küldjék el azt nekünk a szentimrevaros@freemail.hu email címre. Minden helyes beküldőnek (digitálisan) dedikált Hoffmann Tamás képet küldünk ajándékba!


Székesfehérvár 2008-as informatikai stratégiája az önkormányzat hivatalos honlapján:

http://onkormanyzat.szekesfehervar.hu/_user/7/File/koncepciok_strategiak/szekesfehervar_info_helyzetelemzes_strat_1_02x.doc

Újbuda 2012-es informatikai stratégiája (elfogadva a 2012 június 21.-i testületi ülésen) az önkormányzat hivatalos honlapján:

http://ujbuda.hu/kepvtest_ules_eloterj/2012_06_21/pdf/9_informatikai_strategia_tervezet.pdf

A két anyag egybevetése, sárgával jelölve a Fehérvárról kölcsönzött szöveg (a címsorba bemásolva nyitható meg a file):

https://docs.google.com/open?id=0ByjInrVCkYyfNkpHTktoU1doZnc

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr744636668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okkoskka 2012.07.12. 20:44:17

Utolsó link kattintásra nem működik

Gera 2012.07.12. 21:20:26

@Okkoskka: Pedig de, bemásolva megy. Egy 50 megás pdf.

dolgozni kék 2012.07.12. 21:21:20

ez ült,gratulálok:

"Az a helyzet, hogy ezek a fideszesek lopnak! Ötletet, dokumentumot, doktori disszertációt, országot, közutat, iskolát, pénzt! Mikor mi akad a kezükbe. És eközben hátrafelé mutogatnak, hangosan kiabálnak, hogy ők a tisztakezűek, az okosak, a bátrak. De egyre több papírunk van arról, hogy hazudnak. Ez a stratégia is ilyen!"

ob.szerver 2012.07.12. 21:46:02

Kezd egyre többek számára felfesleni a NER felszíne, és ami alatta van az a bűzös romlás és rothadás. (Ugyanúgy mint 1998-2002 között, csak az emberi emlékezet túl rövid.)
Azért kellett kisajátítani a rendőrséget, ügyészséget, bíróságokat médiát, hogy ez minél később és minél kevesebbek számára tűnjön fel.
Csakhogy ott a net, amiről Orbán Viktor, aki nem tudja megkülönböztetni a faxot az e-mailtől (a Kubatov lista névadója szerint), mit sem sejtett. És amikor már látótávolsaágban lesz a NER vége, az ilyen és ehhez hasonló történetek százával és ezrével lepik majd el a média még szabadon működő részét.

dolgozni kék 2012.07.12. 23:05:00

@ob.szerver: így lesz, ahogy mondod. A Fidesz 2006 ősze óta tudatosan építi fel (focipályáról vett hasonlattal élve) a támadásait, aminek a végén jó nagy öngólokat rúgnak.
most már fárad a csapat, görcsölnek a vádlik, romlik a morál, a szurkolók fújjolnak, zakó lesz a vége.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.12. 23:05:17

Most még sem mondhatják, hogy itt van Öcsi 20 millió, tudod, 10 nekem, 5 pedig a Petinek, ahogy lezsíroztuk.

Az korrupció lenne.
süti beállítások módosítása