Újbudai jelölt is Orbán kegyvesztettjei között?
2013. szeptember 07. írta: Szentimreváros

Újbudai jelölt is Orbán kegyvesztettjei között?

Ami egy bukás kapcsán érdekes lehet

Bár hivatalosan cáfolták, a magyar sajtó nagy terjedelemben foglalkozott azzal a hírrel, hogy Orbán Viktor több választókerületi elnököt menesztett, rossz vagy rossznak vélt teljesítménye miatt. A hírek 4+1 kegyvesztettről szóltak, a négy vidéki jelölt ismert volt, a fővárosi sokáig nem. A minap aztán megtört a jég és a napok óta keringő híresztelések igaznak bizonyultak: Németh Zoltán Budafok és Újbuda képviselőjelöltje bejelentette, hogy nem indul a jövő tavaszi választáson. Állítása szerint a sajtóhíreknek semmi közük nincs a döntéséhez, az időzítés is csupán véletlen egybeesés, mint ahogy a másik állítólagosan menesztett politikus is önként döntött a visszalépésről. Bár a budafoki önkormányzat honlapján "több hónapos gondolkodás után" egy fatális véletlen folytán pont aznap jelent meg az interjú, amiben a politikus bejelenti, hogy az önkormányzati munkát választja, mi mégsem keresünk szoros összefüggéseket Orbán bejelentése és a városfejlesztést hirtelen "szépnek és felemelőnek" találó Németh döntése között.  A budafoki képviselő döntését sem kommentáljuk, mindenki döntse el, hogy mennyire hihető ez a magyarázat. Az újbudai közélet iránt érdeklődőknek vagy a pártatlan és tisztességes közmédia híveinek  egészen más az érdekes Németh menesztésével vagy döntésével kapcsolatban. 

nz.jpgBudafoki képviselő Újbudán kampányol. A helyi média augusztusban még készségesen asszisztált (kép: ujbuda.hu)

Németh Zoltán budafoki és fővárosi önkormányzati politikus, Újbudához egyetlen kötődése van: ő (volt) a Budafokot és Újbuda egy részét magába foglaló országgyűlési választókerület Fideszes jelöltje a 2014-es választásokra. A kötődés teljes hiánya azonban nem volt akadály annak, hogy a pártatlan, kiegyensúlyozott  és független kerületi sajtó rendszeresen szerepeltesse a hírekben, önkormányzati rendezvények fővédnöke és főszereplője, újbudai iskolai rendezvények rendszeres látogatója lehessen. Természetesen mindez nem kampány, csak a véletlen műve, nem is mertünk szólni miatta egy árva szót sem. Még akkor sem ha -néhány Fideszes kampánygurut leszámítva- halvány lila gőze nem volt senkinek sem arról, hogy mit keres állandóan a kerületi tudósításokban egy szomszédos kerület politikusa. Vagy ha már szomszédos kerület, akkor miért nem Pokorni Zoltán vagy Nagy Gábor Tamás szerepel ilyen sokat a kerületi újságban, tévében, honlapon? Vagy ha már parlamenti képviselő, akkor miért nem láthatjuk soha a kerületi lakos Vona Gábort vagy Novák Elődöt a kerületi hírekben? Ha pedig annyira fontos a fővárosi képviselők munkája és véleménye, akkor miért nem láthatjuk soha Molnár Gyulát az Újbuda hasábjain? Rosszindulatú és a nemzeti együttműködést smafúnak tekintő szélsőbalos és szélsőjobbos provokátorok szerint csupán azért mert ők nem indulnak Fideszes képviselőjelöltként Újbudán, de ezektől a negatív és bomlasztó hozzáállástól szerkesztőségünk egyértelműen elhatárolódik.

Budafoki politikus újbudai adventi ünnepségen. Az Újbuda TV sem marad le semmiről (video: ujbuda.hu)

Meggyőződésünk ugyanis, hogy Németh Zoltán színes személyiség, fontos, közismert és karakteres politikus, érdekes ember, újbudai közéletben való szereplése minden újbudai számára tanulságos és kívánatos, még akkor is ha már nem képviselőjelölt. Sőt, akkor még érdekesebb! Döntésétől függetlenül várjuk a következő hónapok tudósításait, reméljük, hogy ezek után is találkozhatunk a budafoki politikussal a pártatlan, kiegyensúlyozott és független újbudai médiában, ahogy -sok kétkedő számára érthetetlen okból- találkozhattunk például itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt vagy akár itt. És persze még sok más helyen, újságban, tévében és talán még mosógépben is.

Csak bízni tudunk benne, hogy a helyére lépő új Fideszes képviselőjelölt hagy számára elegendő felületet a pártatlan,  kiegyensúlyozott  és független kerületi médiában. Végérvényesen bebizonyítva minden elégedetlenkedő, kételkedő számára, hogy Németh Zoltán képviselő-jelöltsége és az újbudai megjelenések között semmi, de az égegyadta világon semmi összefüggés nem volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr455498533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újbudai polgár 2013.09.07. 13:44:21

Valami nagyon nem kóser a kerületi Fidesszel! Ebben a körzetben már másodszor cserélik le a jelöltjüket, 2010-ben Orbán Anitának már gyűjtötték a kopogtatókat, már kint voltak a plakátjai az oszlopokon, úgy hívták vissza. Állítólag a férje érintett volt a BKV botrányban, ezt pedig nem merte bevállalni a nagyvezér. Előtte meg a komplett kerületi szervezetet oszlatták fel, miután az 3 részre szakadt, és egymást jobban utálták mint a komcsikat... 2010-ben meg a polgármester jelölés vált tragikomikussá, miután már mindenki kihirdette magát jelöltnek, de a főnök egyiket sem engedte. Így lett -nevető harmadikként, vagy huszadikként - az addig szinte ismeretlen, másodvonalbeli Hoffmann a polgármester jelölt. A megosztottság és intrika állítólag azóta is mindennapos a kerületi Fideszben. Az alpolgármesterek egymással, a polgármester az alpolgármestereivel hadakoznak, Hoffmann régi szövetségese, Jelen alpolgármester is kegyvesztett lett, és a pénzes lobbi is csóválja a fejét. Szóval egész érdekes egy társaság ez....

Petri István 2013.09.08. 13:47:17

És hova tűnt Rétvári Bence??? Helyette mindenhol a Simicskó szerepel, még az ő körzetében is. Az Újbudában már vagy két éve nem szerepelt semmivel. Nem mintha hiányérzetem lenne, de akkor mi a fenét csinál, mint kerületi képviselő? Mondjuk a keletkező űrt szépen betöltötte a Hoffmann-Simicska páros. Molnár is szeretett szerepelni (sőt!), de ezekhez képest ő egy puritán, gátlásos politikus volt.
süti beállítások módosítása