Újbuda, ahol még Orbánnal is szembe mennek a helyi Fideszesek
2014. június 04. írta: Szentimreváros

Újbuda, ahol még Orbánnal is szembe mennek a helyi Fideszesek

Főleg ha a saját pénzükről van szó...

Még tavaly decemberben, a választási kampány kezdetén Orbán Viktorra hivatkozva Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató levélben fordult a FIDESZ választókerületi elnökeihez, melyből két mondatot szeretnénk kiemelni:

„Tájékoztatunk benneteket, hogy pártelnök úr határozott álláspontja, hogy a kormánypárti polgármestereknek, alpolgármestereknek idén is tilos jutalmat felvenni.”

„Elvárjuk az önkormányzati politikusoktól, sőt az önkormányzati cégek vezetőitől is azt, hogy mondjanak le az extra juttatásokról, a jutalmakról és prémiumokról."

Ezek után az egyszerű polgár joggal gondolhatta úgy, hogy a "Kedves Vezető" szava legalább a Pártban szent és sérthetetlen, idén a tízmilliók nem a cégvezetőkké kinevezett pártkatonák zsebébe vándorolnak. A közlemény után a sajtóban nem is nagyon hallhattunk a korábbi évekhez hasonló prémium kifizetésekről. Hogy mindez kampány előtti demagógia vagy becsülendő önmérséklet és mértéktartás, azt mindenki döntse el maga.

A választások sikeres abszolválása után azonban a régi elvek mintha már kevésbé lettek volna fontosak, a cégek pénzügyi beszámolóiból kiolvashatjuk, hogy - a pártelnök határozott utasítása ellenére - a pénz nagyobb úr az önmérsékletnél, mértéktartásnál vagy akár a vezetőhöz való hűségnél is. A májusban napvilágot látott beszámolók szerint az újbudai cégvezetőknek busás prémiumok lettek kifizetve.

 

kor_jutalom_2013.jpgRészlet az Újbuda Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő KÖR 2004 Informatikai Kft. 2013. évi beszámolójából. 2013-ban az ügyvezető a hétmilliós fizetése mellé több mint nyolcmillió prémiumot vett fel.
Nagyításhoz kattints a képre!

Információink szerint Újbudán nem csak az informatikai cég az, ahol a "tiltás" ellenére prémiumot fizettek, hanem ez az általános gyakorlat az önkormányzati cégeknél. A pénzügyi beszámolókban ugyan mindent elkövettek, hogy ne legyen egyértelmű a jutalom vagy a prémium mértéke, de egy kis utánjárással hamar kiderül az igazság.

ujbuda_cegvezjuttatas.jpg

Újbuda önkormányzati cégvezetőinek juttatásai. Információink szerint a prémiumok 2013-ban ki lettek fizetve.
forrás: ujbuda.hu

A fent hivatkozott levélnek még van egy fontos mondata:

„a jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása”

Bár a cégvezetőknek nincs mandátumuk, ugyanakkor jelentős részük a Fideszből érkezett: van aki a Fidesz ifjúsági szervezetének helyettes vezetője, van aki Fideszes képviselőjelölt volt, más pedig Fideszes aktivistaként segítette Hoffmann Tamás kampányát. Kíváncsian várjuk az újbudai cégvezetők tömeges lemondását, vagy a kifizetett milliók visszafizetését, jótékony célú felajánlását.

sport+informatika2.jpgAz informatika és a sport Kft. mai vezetői a 2010-es kampányban

Kocsis Máté szerint "mindenkinek ki kell vennie a részét Magyarország talpra állításában".

Úgy tűnik az újbudai cégvezetőknek vagy Magyarország talpra állása nem fontos, vagy a saját maguk talpra állásuk fontosabb mindennél.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr166234557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Türkménbasi 2 másképp 2014.06.20. 14:29:10

Logikus igény, hogy egy diktátorral ne puncsoljanak egy demokratikus nemzet képviselői. Ez ugye azért fontos, mert az ilyen körökkel hitelesíthetjük az ő működését, kvázi elismerjük a jogát a sajtószabadság korlátozására és a személyi kultuszra, illetv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újbudai mindenttudó 2014.06.04. 21:05:24

Küldtem nektek e-mailt, nézzétek meg a levelesládátokat. Erről az informatikus zseniről van benne pár érdekes dolog aminek érdemes lenne utánamennetek.

Újbudai polgár 2014.06.04. 21:12:10

Valahol csak ki kell fizetni a kampányban nyújtott segítséget, meg az elmúlt évek seggnyalásait. Ki tudja meddig tart még ez az aranykor, elcsapják a Hoffmannt vagy jön a Molnár, aztán hirtelen a tehetségükkel kellene boldogulni, ami azért elég macerás lenne...
Amúgy szerintem ezt már másodszor csinálják meg, felsőbb utasításra nem veszik fel, aztán a következő évben dupla prémiumot osztanak ki maguknak, nehogy egy fillér is bent maradjon, ennek is érdemes lenne utánanézni.

Petri István 2014.06.04. 21:28:24

Valaki mondja meg nekem, hogy egy önkormányzati cégnél, mint amilyen az informatikai kft, ahol a bevétel 99 százaléka az önkormányzattól származik, annak hogy a fenében vagy mi a fenéért kell 100 milliós nyereséget produkálni? Vagy túlszámláznak mindent, vagy nem végzik el a rájuk bízott munkát, vagy valahova tartogatják ezt a pénzt, meg a másik 170 milliós eredménytartalékot. Egy önkormányzati cégnek, aminek az a dolga, hogy a hivatalt és intézményeit ellássa, annak nem nyereséget kell produkálnia, hanem zökkenőmentesen kell üzemeltetnie a rendszert. Milyen álszent dolog az, hogy kap 400 milliót az önkormányzattól, 100-at nem költ el, majd büszkén hirdeti, hogy mennyire nyereségesek vagyunk... Totál idiotizmus. Adjanak 100-zal kevesebbet, és költsék el másra azt a pénzt, ha ennyire jól állnak.

Újbudai mindenttudó 2014.06.05. 07:29:01

Egyébként 2012-ben is is kapott 5.664.000 Ft prémiumot, tehát duplán érthetetlen a tavalyi 8 milliós zsozsó.

kor.ujbuda.hu/kozerdeku_adatok

Itt lehet mazsolázni....
A legfelső 2013-as mellékletben szépen egymás mellett vannak a 2012-es és 2013-as számok.
Hoffmann azt mondta Molnárra, hogy "ügyesen tudnak papírozni". Na ezek még a papírozáshoz is hülyék, vagy ennyire pofátlanok. Végül is meg lehet élni 47 ezer forintból. Ennek is sikerült. Naponta.

bunbenfoganthoffmann 2014.06.05. 08:20:07

Rossz nyelvek szerint Hoffmann mögül kezd kiállni a saját csapata, csak a két régi haver (Janurik, Kocsis) beszél már vele és keltik azt látszatot, hogy Hoffmann "komoly" ember. Úgy látszik sokba van ez a barátság az adófizetőknek.

Szentimreváros 2014.06.05. 08:29:29

@Újbudai mindenttudó: Köszi, megkaptuk. A "szakmai" részével hamarosan jelentkezünk viszont magánéleti "pletykákkal" a blog szerzői nem kívánnak foglalkozni.

bunbenfoganthoffmann 2014.06.05. 11:36:20

Lassan össze lehet rakni a mozaikokból az egészet:

Hoffmann mögül kezd ellépni a pártja, alkalmatlanságát egyre több helyen vetik fel saját pártján belül is. A újbudai polgármester jelölti harcba beszállt a jelenlegi főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor is aki a jelek szerint egyébként a bukásra játszik.

index.hu/belfold/budapest/2014/06/05/a_vesztesekbol_lesznek_nyertesek_a_fovarosban/

Hoffmann még a választások előtt kistrafirungozza a haverokat, az adófizetők pénzéből 100 milliókat ment át az önkormányzati cégekbe, hogy onnan egyszerűbben tudja aztán kivenni. (Kamu tanulmányok, megbízási díjak, ügyvédi költségek stb.)
Kérdés persze, hogy a helyi FIDESZ ezt fogja-e hagyni, hisz eddig van két alkalmatlan jelölt, elzavarják-e mindkettőt és hoznak valaki konszenzusos de vállalható embert maguk közül, hisz ha polgármester elbukik ők is messzebb lesznek a kondértól.

s 2014.06.05. 14:03:57

Van egy univerzális nyelv, amin lehet üzenni. A világon mindenhol megértik, mindenhol ugyanazt jelenti.

Bomba a kocsiban. Akinek a pénzét elvitték, - jelen esetben az állampolgárok pénzéről van szó - ezzel hozta a tettes tudomására, hogy nem ért egyet a cselekedetével.
süti beállítások módosítása