Valami elindult? Kirúgták a plagizáló főszerkesztőt.
2012. november 30. írta: Szentimreváros

Valami elindult? Kirúgták a plagizáló főszerkesztőt.

Korábbi cikkeinkben már többször írtunk arról, hogy miként plagizálnak Újbudán informatikai stratégiát, képviselő-testületi előterjesztést, forrás megjelölés nélküli Index cikket. Ez utóbbi felelősét talán utoléri a méltó jutalma.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott információk szerint a napokban kirúgták közös megegyezéssel eltávolították a Média 11. Kft. ügyvezetőjét aki a kerület internetes és nyomtatott sajtójáért felel. Csak találgatni tudjuk, hogy mi lehet a kirugás valódi oka. A legjobb verzió az lehetne, ha Hoffmannék felismerték volna, hogy ez az út nemcsak járhatatlan, de számukra is kínos. zoltán-andrás-tóth.jpgHogy kiszorítanak minden ellenzéki vagy kritikai hangot a kerületi médiából, telepakolják saját cimboráikkal és párttársaikkal a céget. Az újság eközben olvashatatlan, még a jobboldali olvasók és kerületi lakosok is egyre kevésbé elérhetőek ezen a színvonalon. Nem beszélve azokról a szavazókról, akiket a Fidesznek meg/vissza kell nyernie 2014-re, ha Újbudán nem akar megalázó vereséget elszenvedni, ami a mostani teljesítménye alapján nem utópisztikus feltételezés...

A másik vélemény ennél egy kicsit pesszimistább, bár annak is lehet egy pozitív olvasata. A legutóbbi Újbuda újságban egy kedves címlapkép jelent meg. Egy kedves asszony ajándékot ad egy kedves kisbabának. Hogy mi a gond mindezzel?

A fenti képen a cím után "cuki" kis újszülötteket várna a kedves olvasó, de e helyett  Hoffmann Tamás polgármester feleségét és egy aranyos - de az újszülött korból már kinőtt - gyerkőcöt kap. Lehet, csak egyszerűen összecserélték a képeket, vagy Tamásunk ötetet merített a nagyoktól és elkezdődött az orbáni személyi kultusz építése kicsiben?

201223_ketujbaba_elsooldal.jpgNagyításhoz kattintson a képre!

Vajon mi nem tetszhetett a képen Hoffmann Tamásnak? Három változat a lehetséges polgármesteri reakcióra.

-Nem akarok személyi kultusz, engem ne blamáljanak ilyennel. Kirugni! (Ez lenne tán a legszimpatikusabb...)
-Na és én hol vagyok? Virág elvtársat már senki nem akarja...? Kirugni!"
-Ki fotózta ezt? Miért nem szemből? Ez nem jó kép az asszonyról. Kirugni!"

A pontos válaszokat talán sosem tudjuk meg, ezt olvasóink fantáziájára bízzuk, aki tudja a "tutit" nyugodtan írja meg a kommentekben. Valamiért az az érzésünk, hogy nem az első az igazi megfejtés. Ráadásul az elmúlt hetekben egyre többször szerepel a polgármester a felesége és a családja társaságában nyilvános eseményeken. Feltehetően ez egy új kommunikációs stratégia, amin régóta lázas tempóban dolgoznak a polgármesteri agytrösztben, és akár sikeres is lehet. Bár nem árt azt is figyelembe vanni, hogy a tettek hiányát csak részben képes ellensúlyozni a jóságos és családszerető városvezető képének felépítése. Ebben Hoffmann Dianának nagy szerepe lehet és talán van is. Hogy ki hordja a családban a nadrágot, azt nem tudjuk, de beszédes, hogy már van olyan Újbuda TV-s tudósítás, ahol a polgármester felesége hosszabban nyilatkozik, mint városvezető férje.

ÚjbudaTv

(Csak zárójelben kezdünk el azon gondolkozni, hogy milyen lesz majd a 2014-es kampány, ha Molnár Gyula tényleg újra elindul a polgármesterségért. Akkor a csajozós, kicsit piázós, néha csúnyán beszélős, de  eredményeket felmutatni képes Molnár áll majd szemben legújabb divatú Boss öltönyében a szerényebb sikerekkel büszkélkedhető, egy számmal nagyobb öltönyt viselő, de a keresztény értékek mellett szigorúan elkötelezett Hoffmann-nal, aki példás családapa, és még villamossal is jár...)

Na de messzire kalandoztunk, térjünk vissza a kerületi sajtóra. A kerületi ellenzék nyár eleje óta bojkottálja az Újbuda újságot, ugyanakkor hónapok óta próbálkoznak, hogy valamilyen kompromisszumos megoldást találjanak, ami kielégití Hoffmannék sajtóuralmi törekvéseit és az ő megjelenési ígényeiket, vagy legalább azok egy részét. Az elmúlt hetekben újra tárgyalások kezdődtek a pártok között, de információink szerint a kerületi vezetés nem kíván gesztust gyakorolni. Az új kommunikációs stratégia szerint továbbra is pártlapként, a kormánypárti politikusok, elsősorban a polgármester népszerűsítésére akarják használni az újságot, az eddigieknél ugyan kifinomultabb, izlésesebb módszerekkel. Ha ez tényleg így van, akkor Hoffmannék az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hogy megtépázott népszerűségüket úgy építsék újra, hogy közben valós eredményeket már nem tudnak felmutatni. Szép feléadat, de még Pálfy G. Istvánnak sem sikerült.

Érdekes a főszerkesztőváltás időzítése is. Információink szerint már az előző testületi ülésre be akarták hozni a vezetőváltást, de a belső ellentétek miatt az utolsó pillanatban a kérdés lekerült a napirendről, a Fidesz belső frakciói nem tudtak megállapodni. Talán a végjátékban már nem bíznak egymásban sem, mindenki a saját emberét szeretné befutó helyen látni. A várható utód Milassin Levente, aki jelenleg az önkormányzat sajtófőnöke. Ő jelenleg egyszerre több önkormányzati helyről kap fizetést, ahogy azt egy szintén kerülettel foglakozó blogon nemrégiben olvashattuk.

Vajon lesz-e folytatás? Az első plagizátort már leváltották. Ez egy megtisztulási folyamat kezdete vagy informatika stratégiát lopni másolni, törvénysértő felügyelő bizottsági üléseket tartani még mindig büntetlenül lehet Újbudán? Reméljük Hoffmanék tényleg komolyan gondolják és a kerületi cégek élére szakmailag elismert, vezetői képességekkel rendelkező emberek kerülnek, nem pedig volt cégtársak, kampányban szórólap osztogatásra használt haverok.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr74938156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubul111111 2012.11.30. 17:23:48

Óh, megint milyen bennfentesek vagytok. :-)
Rajtatok kívül ezt még sehol nem olvastam. Ami dicséret is lehetne irányotokba, de a hitelességetek korábban megkérdőjelezett gyanúját is újra felébreszti bennem... Ti kis tisztességesek. :-)

Mindenesetre kemények vagytok. Azért az elő szokott fordulni, hogy nem írják ki a szerzőt, forrást (most kint van annál a cikknél, tehát még igazatok sincs), úgyhogy szerintem titeket ez a főszerkesztő-gyerek zavar. Jó, hát hülye feje van, abszolút nem szimpatikus, de annyira azért nem durva bűn ez. Ti tudjátok kire szálltok rá. Csak nem te (ti) szeretnél Újbuda főszerkesztő lenni? Ha barátságosabb lennél Hoffmann-nal, még lehet, hogy lenne esélyed. :-)

Egyébként én kedvelek egy-két új rovatot onnan, olvashatóbb mint évekkel ezelőtt volt, de az igaz, hogy egyoldalú. Mutass olyan kerületi újságot - de még országosat is mutathatsz -, ami nem egyoldalú manapság. Nyilván így rendelik meg tőle, ő meg kellően komolyan veszi a parancsot. (a híretek szerint csak eddig vette komolyan... :-) )

Egyébként én rohadtul nem vagyok kíváncsi egyik pártnak a dumájára sem. Emlékeim szerint 2011-ben már ez a gyerek volt, amikor volt a pártoknak szövegelési lehetősége. Két oldalon át - emlékeztek, dőlt a holt unalmas pártszöveg. Akkor, gondolom, az volt a kérés. Én akkor írtam is egy levelet az egyik - itt most meg nem nevezett pártnak - hogy ne sértegessenek - mert akkor olyan szöveget engedett meg magának, amit magamra vettem, mint a nép egyszerű gyermeke. Hát, én azt utáltam, borzalmas szövegeket tudtak ezek a semmirekellő politikusok minden oldalról írni.

Szóval ebben megfogtalak, mert hazudtál. Írtad a nekem szóló válaszodban, hogy vitatkozzunk a tényeken. Íme. Tény. Lapozz fel korábbi Újbudákat még Vincze Kinga idejéből: nem volt politikai szöveg, 2011-ben volt. Hitelesség!!!

Mindenesetre ha már ennyire bennfentes informátoraitok vannak, akkor mondjuk Gryllus Dorka vagy Gubás Gabi bugyiméretét nem tudnátok kinyomozni? Előre is köszi.

Szentimreváros 2012.11.30. 20:46:48

Ubul!
Bocs, de lassú a felfogásom. Miért hazudtunk? Ha azért, mert az írtuk, hogy nem írták ki az indexet mint forrást, akkor figyelj légyszi jobban, mert a mi cikkünk után napokkal írták ki, utólag. Ha gondolod elküldöm a lementett oldalt. Bár feltételezem, hogy ennyire nem gondolsz minket amatőrnek, úgyhogy másban hazudtunk? Remélem nem abban, hogy szerinted korábban nem volt politikai szöveg az Újbudában. 2010 előtt a csapból is Kupper, Schneller, Molnár és Lakos folyt, váltakozó intenzitással, a főszerkesztő asszony és csapata mindent elkövetett, hogy mindenkinek kielégítse a vágyait... Egy szóval se mondjuk, hogy ez jó volt és ezt kell visszahozni! De az a gyakorlat, ami 2010 után kialakult, az a legbájosabb Szabad Népes időket idézi, ráadásul kifejezetten szánalmas formában, tökéletes példája a kontraproduktív teljesítménynek. Szóval ne fordítsd ki a szavainkat, légyszi. Mi az egyoldalú tájékoztatás ellen szólunk, nem pedig a politikusok megszólalásáért küzdünk. Meg lehet találni az egészséges kompromisszumot.
Amúgy nem zavar a főszerkesztő gyerek, ő egy közepes képességű végrehajtó, nem az ő hibája, egyszerűen a gyomrunk forog ettől a gyakorlattól. És miközben forog, néha még nevetni is tudunk, annyira gáz ez az egész!
Dorka és Gabi méretein dolgozunk, ha van infónk elsőnek Neked küldjük meg! Ebben látod, hasonlóan látjuk a világot... :)

Újbudai polgár 2012.11.30. 21:30:42

Átnéztem az elmúlt hetek kerületi híreit, a kerületi first lady többször szerepelt a hírekben mint a miniszterelnök felesége az egész magyar sajtóban. Újbuda baba, karácsonyi vásár, Teleki Blanka bejárás... Nekem is furcsa egy kicsit, fökeg, amikor egy technika termet szemlél meg a polgármester felesége. Miért is? Egy kicsit erőltetetnek tűnik, túl átlátszó...
Tamás! Dolgozni kellene inkább, annak több haszna lenne, hidd el!

sztorma(HCJD) 2012.12.01. 10:24:00

Egy kis adalék Milassin Levente "munkájához" slapaj.blog.hu/2012/09/26/interju_helyett
Ha az újságot is így fogja főszerkeszteni, akkor jaj az olvasónak ismét

ubul111111 2012.12.01. 11:17:57

Azt jegyeztem meg, hogy 2011-ben volt lehetősége a pártoknak két egész oldalon kifejteni a semmitmondó véleményüket, és azt tettem még hozzá, hogy már akkor is Fidesz volt, akkor is Hoffmann volt a polgármester, és - az archívumuk szerint - ez a srác volt a főszerkesztő. Azóta változott valami, az tény. Az lehet érdekes, hogy mi történhetett, hogy akkor még igen, azóta már nincs helye a pártok szövegének. Erről nem találtam semmilyen infót. Szóval nem biztos, hogy erről a leváltott főszerkesztő tehet, még csak az sem biztos, hogy a Hoffmann... (bár....) Ő csak parancsot teljesített. Valaki szólt valahonnan, hogy így jobb, az lehet az érdekes, hogy ki parancsolt így. Egy háborúban sem az az érdekes, ha a harctéren lelő valakit egy közkatona, hanem az aki ezt parancsolta neki.

És ezek tisztázása után jegyzem meg, hogy azért olyan sokat nem tett egyik párt sem az elmúlt időszakban, hogy az hírként megjelenhetne. Olyat találtam, de erről ők is beszámoltak, hogy a Gajárszki elfogott egy zsebtolvajt, meg a jobbikos hölgyet lecserélték. Ezen kívül milyen ellenzéki kezdeményezés történt? Nyilván nem végeztem óriási kutatómunkát. Megköszönöm, ha felvilágosítotok.

Azzal egyetértek, hogy ez a parancsuralmi médiacsinálás, ez rossz gyakorlat. De ezért a végrehajtók kevésbé felelősek, mint a parancsot adók. Ezért jó, hogy vannak nem hivatalos médiumok, ahonnan lehet üdítő friss véleményeket is hallani. De a vesszőparipám, hogy azért ott is hagyatkozzunk a tényekre, és azokról mondjunk véleményt.

Pirimoricz 2012.12.01. 14:30:02

@ubul111111: Az én férjem közel volt a tűzhöz, aztán kicsinálták, mert a nagyméltóságú úrnak már nem volt tovább szüksége rá. Mindent megcsinált neki, még bajba is sodorta magát, hogy védje az illetőt, aztán eldobták. Azóta utálom a politikusokat, pedig jól fizető meló volt. Mondjuk ez a szocik idején volt, de gondolom nem változott. Azóta nyitott inkább egy üzletet, hogy ne kelljen ezekkel dolgoznia.

ubul111111 2012.12.01. 15:26:16

Nekem is vannak politikus ismerőseim, meséltek már ezt azt.
Egy üzlet jó, abba nem dumál bele senki, csak az engedély megadásakor kell megkenni egy-két embert. :-)

dr. Tóth Bertold 2012.12.01. 18:15:17

Kedves Kötekedők!

Miért zavarja Önöket, hogy a Polgármester a feleségével jár a rendezvényékre? ez aztán tényleg nagy probléma:) Látom, most nem volt miről írni, és ki kellett találni valamit, hogy minden héten új bejegyzés kerüljön a blogra.Vincze Kinga idején vagy Molnár Gyula volt a címlapon vagy Lakos Imre, csak épp arról felejtettek írni, hogy szegény volt Alpolgármester úrnak, honnan volt ennyi pénze egy 30 milliós luxus autóra?

index.hu/belfold/budapest/2009/09/30/lakos_imre_harmincmillios_bmw-vel_jar/

www.blikk.hu/blikk_aktualis/luxusautoval-jar-lakos-2000912

A következő bejegyzés akár foglalkozhat ezzel is, kérem próbálják kideríteni, gondolom sokan kíváncsiak erre is!

ubul111111 2012.12.02. 11:35:40

Nem az a baj, hogy a feleségével jár, hanem hogy reflektorfénybe kerül. Egyébként biztosan egy tiszteletreméltó asszony.

Én időnként feladtam hirdetést Vincze Kinga idején is, meg most is. Annak idején a Szent Gellért térre kellett menni, mostanában meg a neten intézem. Más különbség nincs. Tény, hogy más arcokról van kép mint akkor volt.
Lakos meg biztosan takarékos volt, és úgy szerezte a kocsiját.

panaszkonyv 2012.12.03. 11:19:09

sziasztok

Én a kerületi intézmények "átvétele" utáni online elérhetőségekre hívnám fel a figyelmet. A kondorosi-nyéki imre uszinak hónapokig nem volt honlapja, és most a star sport akadémia úgy jelenik meg, hogy sok infot nem találsz ott. Pl. az elérhetőségeknél egy kelenföldi utca szerepel : www.starsportakademia.com/elerhetoseg.html
A felújított, főnökcserés (megjegyzem utóbbi tényleg szükséges volt) albertfalvai közösségi ház honlapja pedig nem üzemel...
Persze kell újítani, de ha új vezetőséget lehet szerezni gyorsan, akkor talán egy új webes céget is...

Pollack 2012.12.11. 13:41:29

Hoffmann kezdeményezte az ügyvezetővel a közös megegyezéses távozást. Az indoklás arra vonatkozott, hogy egy új, kampány jellegűbb profilt akarnak adni a újságnak, amihez új vezető dukál.
Ezek után várhatóan Milassin lesz az új boss, s vélhetően az eddig is pártlappá alacsonyodott újságot konkrét kampányújsággá fogja alakítani.
100% dicsőítés, semmi kritika alapon.
süti beállítások módosítása