Szelektív gyűjtés: így van értelme?
2018. február 23. írta: Szentimreváros

Szelektív gyűjtés: így van értelme?

Érdekes, részletekbe menő cikket olvashattunk minap az index.hu-n a szelektív hulladékgyűjtés kulissza titkairól.

A cikk bevezetőjéből idézve:

"Máig tartja magát a városi legenda, hogy a szelektív kukákba dobott hulladékot a szemetesek úgyis végül összeöntik a többi szeméttel." 

A lenti kép szerint azért ennek a "városi legendának" mégis csak van valami alapja mert -bár nem háztartási szeméttel- de végül mégis csak egybe kerül a kukás autóba a szelektíven válogatott papír és műanyag.

szelektiv_ujbuda_02.jpg

A képet olvasónk küldte, aki elmondta, hogy ürítés után látszott hogy az egyik kukából műanyag a másikból pedig papír került a gyűjtőautóba. Sajnos nem ez az első eset, hogy ilyenről értesülünk, az Etele téri aluljáróban például rendszeres, hogy a szelektív szemetesek tartalmát egy ürítőedénybe gyűjtik a "kollégák", azzal a felkiáltással, hogy az emberek is össze vissza dobálnak bele mindent...

Jóhiszeműek vagyunk, bízunk abban, hogy ezek elszigetelt jelenségek, csak ritkán, kivételes esetekben, esetleg emberi hanyagság miatt fordulnak elő. Ennek a cikknek nem a botránykeltés és vádaskodás a célja, hanem a figyelemfelkeltés, hogy még ritkán és kivételes esetekben se fordulhasson ilyen elő!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr213691810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása