Jég veled Újbuda
2017. január 21. írta: Szentimreváros

Jég veled Újbuda

avagy jégpályák éjszakája Újbudán

Újbuda Önkormányzata is csatlakozott a Magyar Jégkorong Szövetség által kezdeményezett Jégpályák éjszakája elnevezésű rendezvényhez. Ezáltal január 21-én (szombaton) este 23-ig lehet korcsolyázni a kerületi jégpályán.

Újbuda vezetése felismerte a sport és a rendezvény fontosságát és úgy döntött, hogy akik szeretnének a rendezvényen részt venni akár már otthon korcsolyát húzhatnak és az időjárás által alkotott és kerületi vezetés által gondosan megóvott természetes korcsolyapályákon közelíthetik meg a rendezvény színhelyét, így nem kell a fagyban átöltözéssel vacakolni.

ujbuda_jegpaly_6.jpg

Hála az égieknek, az időjárás kegyes a rendezvény szervezőihez és önkormányzatunk vezetőihez, a rendezvényt ki tudják terjeszteni a kerület közútjaira és még hetekig lehet hódolni a téli sportoknak, bár sok helyen a magánházak tulajdonosai tönkretették a sportolásra is alkalmas jégfelületet, ezzel elrontva sok sportolni vágyó örömét.

jegpalyak_ejszakaja_hosszabbitas.jpg

Hiába a kerület sporthoz való pozitív hozzáállása, sportos országgyűlési képviselője/minisztere, néhány eltunyult sportot maximum a tévében látott lakójának nem tetszik a kialakult helyzet.

Több mint egy heti csúszkálás sportolás után, ezt a helyzetet elégelték meg a gazdagréti lakótelepen lakók, és sokan úgy döntöttek, hogy hangot adnak véleményüknek, és írnak a helyi képviselőnek -aki nem mellesleg alpolgármester a kerületben- Király Nórának.

Volt, aki levelet küldött az alpolgármesternek, de sokan a facebookon nyilvánították ki véleményüket, hogy ez a helyzet tarthatatlan, mert nincsenek tisztítva az utak, ami nagyon balesetveszélyes, volt olyan is aki már a kezét törte az önkormányzat alkalmi jégpályáján.

fb_poszt.jpg

Természetesen az alpolgármester, nem tudott azonnal reagálni a nyilvános megkeresésekre, mivel pár évvel ezelőtt kilépett a csoportból, mert nem tudta elviselni a munkájával járó, esetleges negatív kommenteket. Persze legyünk korrektek, néhányan bizony túlléptek egy határt.

Mikor tudomására jutott az eset, azonnal elkezdődött az ilyenkor szokásos mismásolás. Facebook oldalán közzétette, hogy igen, bár az Önkormányzat feladata lenne DE, vállalkozói szerződés keretein belül ők ezt kiadták a Zöld Újbuda Konzorciumnak, akik szegények bizony minden nap szórtak, és dolgoztak, csak hát ugye mínuszok voltak, meg hát ne felejtsük el, hogy a lakótelepen a terepviszonyok sem ideálisak.   Ha valaki veszi a fáradságot, akkor könnyen utánanézhet, hogy az önkormányzat 39.507.000 HUF fizetett a fentebb megnevezett cégnek.

kn_poszt.jpg

Megvan a bűnös: hideg van

Több kérdés is felmerül ebben az esetben. Király Nóra, ugye a lakótelep közelében lakik, és elég sokat jár a gazdagréti lakótelepen. Ezt teszi főleg akkor, amikor saját magát kell promotálni.

Úgy gondolom, nem egy földtől elrugaszkodott felfogás az, ha azt mondom, hogy mint a környék, megválasztott képviselőjének, kutya kötelessége lett volna, minél előbb fellépni annak érdekében, hogy ez a balesetveszélyes helyzet megoldódjon.

Olvasóink fotói

Attól, hogy kiadják a feladatokat, az Önkormányzat és az egyéni képviselő felelőssége nem szűnik meg, hiszen őt pont azért választották meg, hogy a helyi lakosok ilyen és más problémáit képviselje, és adott esetben megoldja. Kötelessége lett volna ellenőrizni, hogy elvégzik e a feladatot, és ha azt érzékeli, hogy nem, akkor minél előbb cselekednie, és figyelmeztetni kellett volna a Zöld Újbuda Konzorciumot a kialakult helyzetre.

Mivel a képviselő asszony ezeket a kötelességeit elmulasztotta, és helyi lakosok között ez nagy felzúdulást keltett, úgy gondolta, hogy ha Ő maga kimegy jeget törni és akinek kedve van tartson vele, akkor azzal a feladat el van intézve.

kn_bizakodjunk.jpg

Megvan a megoldás: megvárjuk még meleg lesz

Természetesen, ez egy nagylelkű gesztus, de egy megkésett gesztus, és joggal vetődnek fel azok a kérdések, hogy akkor a megbízott cég, miért is kapott több milliót az adóforintjainkból.

Talán végre észhez kéne térni, és elfogadni azt, hogy nem csak akkor kell mozgolódni, amikor saját magát, vagy a pártját kell ezerrel reklámozni, hanem akkor is amikor ilyen feladatokat kellene megoldani.

El kéne fogadni, hogy nem a választók vannak a képviselőért, hanem a képviselő van a választókért.

Reméljük, hogy ezzel az írással, nem vívjuk ki Kerékgyártó Gábor, polgárőr/képviselő haragját, és nem esik neki egy fogassal a téli sportokat kevésbé kedvelő újbudai lakosoknak, ahogyan azt korábban párttársaival tette.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr8912142641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A budai polgárok és a hóeltakarítás 2017.02.04. 08:26:18

Örök téma és aktuális is volt az elmúlt hetekben, hogy Budapesten valahogy nem megy a hóeltakarítás. Panaszkodnak a gyalogosok, panaszkodnak a kerékpárosok. Nem takarítják a havat az önkormányzatok, nem takarítja az FKF, nem takarítja a BKV. Szóval m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2017.01.21. 20:57:22

Azért a 39.5 millából telhetne egy kerti traktorra hóekével,homok/sószóróval amivel fel lehetne törni a lefagyott havat,nálunk úgy csinálják+kézimunka.
süti beállítások módosítása