Mire gondolhatott a tervező?
2016. november 30. írta: Szentimreváros

Mire gondolhatott a tervező?

A Fehérvári út felújítása körüli problémákról már sokan és sok helyen megemlékeztek a későbbiekben mi is készülünk egy kis összefoglalóval, de addig is itt egy kis napi színes.

kkorlat_10.jpg

Nem tudjuk mi járhatott a tervező, kivitelező, aszfaltos Józsi bácsi fejében amikor elkövették a fenti műalkotást. Ez a korabeli kerítésdarab már évtizedek óta nem tölti be a funkcióját, de gondos kezek precízen körbeaszfaltozták, bizonyára ez egyszerűbb volt mint lebontani. Talán a város- vagy kerületvezetés így akart megemlékezni a múltról vagy csak egyszerű nemtörődömségről, "jó lesz egy így, csak menjünk már" felfogásról van szó. A szomorú az egészben az hogy volt "felelős" tervező, kivitelező és valaki ezt át is vette.

 kkorlat_gmaps.jpgA felújítás előtt sem volt már funkciója a korlátnak
Forrás: Google Maps

kkorlat_06.jpgAki tudja, hogy mi lehet az oka korlát maradásának, kérjük ossza meg velünk!

kkorlat_03_muskatli.jpgA későbbiekben talán muskátli tartó állványként lehetne hasznosítani

Ha van ötlete mire lehetne használni, ossza meg velünk (szentimrevaros@gmail.com)!

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr8812010232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobby Newmark 2016.11.30. 10:16:58

Arra azért jó, hogy ne tudjon odaállni a paraszt, ahol lebassza a fejét a villamos visszapillantó tükre.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2016.11.30. 10:23:27

A művészetet a maga korában nem mindig értik meg.

2016.11.30. 10:30:50

Mementoként maradt ott.

chigabi 2016.11.30. 11:27:52

Ami a fenti képekről nem derül ki, de a Google térképén látható, hogy valami vízfolyás megy át az út alatt, tehát valami műtárgy van itt, amit feltehetőleg meghosszabbítottak. Annak a valamikori szegélye lehetett. Elbontásával több szerkezeti probléma is felmerülhet, szigeteléshez hozzá kellene nyúlni, esetleg felújítani a műtárgyat, vagy elbontani és újat építeni. A leg költséghatékonyabb, ha nem nyúlnak hozzá.

Tűzvályó 2016.12.02. 17:50:15

Azért került oda, hogy legyen majd mibe kapaszkodniuk a tűzoltóknak, ha kiszállnak a felborult gépjárműfecskendőjükből a BKK agyatlansága miatt:
www.langlovagok.hu/tuzvonal/1164_csapdat-allitott-a-bkk-a-tuzoltoknak
süti beállítások módosítása