Itt a vég! Vágási Feri hazudott!
2014. szeptember 24. írta: Szentimreváros

Itt a vég! Vágási Feri hazudott!

Szombat óta egy ország érzi úgy, hogy becsapták. Miután mindannyiunk kedvence, a Szomszédok Vágási Ferije hevesen tiltakozott, hogy politizálással vádolják, megjelent a Fidesz plakátjain és Újbuda  polgármesterének kampányarca lett. Ez utóbbi persze már nem Vágási Ferit minősíti.

Gazdagréten lassan negyed százada rendeznek halászléfőző versenyt. Bár a tenger errefelé kiszáradt már vagy félmillió éve, manapság pedig se tó, se folyó nincs a közelben, hal még kevesebb, évek során a rendezvény mégis Újbuda egyik legnépszerűbb közösségi eseménye lett. A gazdagrétieknek általában szerencséjük van, mert a politika távol tartja magát a halászlétől, de választási évben -ahogy kell- megjelennek a pártok is, polgármesterestül, jelöltestül, zászlóstul.

nemcsak_budaorsi.jpgHáttérben a rendezvény helyszíne. Az érkezőket Vágási Feri köszönti.

Az idei év azonban még a korábbi kampányokat is felülmúlta nemcsak kampányolásban, de bunkóságben is: a „főtéren” csak a kerületi önkormányzatnak és a Fidesznek volt szabad sátrat állítani, mindenki mást, még a versenyzőket és a csapatokat is háttérbe szorítottak, a szó szoros értelmében. A pártvezetőségnek kijelölt helyen aztán volt minden ami szem szájnak ingere, különösen kampányidőszakban. Hatalmas üstökben melegítették a fagyasztva felhozott halászlevet, amit aztán Gazdagrét hálás (?) népe ingyen kaphatott meg a polgármestertől, aki a korábbi évek gyakorlatával szemben most nagy erőkkel és csapattal érezte szükségét, hogy elvegyüljön a nép között.

fb_gret_fidesz_okorm.jpgFideszes kampányleves, az önkormányzati sátor előtt. Még a látszatra sem kell odafigyelni?

Igazi pártállami hangulatot sikerült tehát varázsolni Újbuda vezetésének, amit sikerült megkoronázni a késő kádári kor megasztárjával, Nemcsák Károllyal, alias Vágási Ferivel. Mindez persze tűnhetne jó ötletnek is, de Nemcsák művész úr nemcsak egy önkormányzati rendezvény sztárvendége volt, hanem elvállalta, hogy Gazdagrét környékének összes Fideszes óriásplakátján népszerűsítse kedvenc pártját, persze a közpénzen szervezett rendezvénnyel egyidőben. Még ez sem lenne akkora baj, ha ugyanő néhány hónapja egy vicces közleményben nem tiltakozott volna hevesen, amikor néhány tréfás kedvű mémgyáros kapcsolatba hozta a Fidesszel, ami a korábbi fellépéseit tekintve nem is volt akkora újdonság.

szaomszedok_reszlet_beszel2_1.jpg

Így sikerült egy jó ötletből és egy negyedszázados tradícióból, buta kampányeseményt generálni, ahova még a meghívottak sem jöttek el, leszámítva a kormánypárt fanatikus híveit és lekötelezettjeit.

Ami pedig a plakátokat illeti, a választások és a rendezvény előtti napokban több tucat plakáthelyet állítottak fel az önkormányzat engedélyével Gazdagrét különböző pontjain, ahol szintén Nemcsák művész úr ajánl különböző Fideszes politikusokat, persze teljesen politikamentesen... Ilyen hely például a lakótelepet kettévágó sétálóutca, a Kaptató sétány, ahol eddig sosem volt ilyen hirdetőtábla, most viszont épült, világítós, lebetonozott, a helyiek nem kis megrökönyödésére. És Fidesz is lett rajta, nem is kis számban, kivilágítva, lebetonozva. Ha valakinek sikerült elbújnia a kerületi polgármester több száz (ezer?) plakátja elől, akkor ő most az utolsó menedékét is elvesztette.

nemcsak_mix2.jpgVajon Gazdagréten hoz vagy visz Vágási Feri? Október 12.-én talán ez is kiderül...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr246719587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy Srác 2014.09.24. 16:38:58

Na, tessék! Már Janka néni is megmondta, hogy vigyázni kell ezzel a csirkefogóval!
Régi szép idők... amikor még majdnem minden részben elgyepálta valaki. :P

easywork 2014.09.24. 19:08:24

Nemcsák azon különleges képességű művészek körébe tartozik, akiknek nem csorbul az életművük nagyszerűsége akkor sem, ha politikához dörgölődznek.
Lévén sosemvolt ilyenjük.
süti beállítások módosítása