Más tollával ékeskedni?
2014. augusztus 26. írta: Szentimreváros

Más tollával ékeskedni?

avagy amikor az "elmúltnégyév" az "elmúltnyolcév" eredményeivel kampányol

 

Előző cikkünkben  a közpénzből történő, sikerek nélküli sikerpropagandáról írtunk, ami felkeltette egy őrmezei olvasónk figyelmét, aki egy új plakátra hívta fel figyelmünket:

 szenvedely_lakohaz.jpg

Első érzésünk az öröm lehetne, hogy a kerületi önkormányzat Fideszes vezetése ennyire szívén viseli a panellakók sorsát, akár főnökeik régi és elhíresült panelprolizást szeretnék ily módon jóvátenni, akár komolyan gondolják, hogy segíteni kell a panelban lakók életkörülményein, örülnünk kell a jó szándéknak. De örömünkbe rögtön üröm is vegyült, mert első ránézésre ugyan azt hinné az ember, hogy a kerületet szenvedélyesen szerető városvezetésnek köszönhetjük ezeknek a panelházaknak a felújítását, de sajnos hamar ki kellett józanodnunk, mert a tények makacs dolgok. Az őrmezei házakat 2008 előtt, még az átkos, elmúltnyolcévben újították fel, ez volt az első magyar lakótelep, ami teljes egészében megújult. Nem is hagyta ki az akkori vezetés, hogy kellően nagy pompával, a szerénységnek még a látszatát is elkerülve, megünnepelje és megünnepeltesse magát, aminek nem kis sajtóvisszhangja is volt akkoriban, ahogy arra őrmezei olvasónk is emlékeztetett. A kerületi Fidesz sem maradt tétlen -képviselőinek sikerült az átlagos magyar politikusi szintet is alulmúlni- sajtótájékoztatót tartottak az építkezés kellős közepén, amelyben határozottan felléptek a lehulló hongarocellgolyócskák súlyos problémáira. Ha valaki azt hiszi, hogy viccelünk vagy rágalmazunk, akkor tekintse meg ezt a linket.

De visszatérve a normális emberek világába, szép és nemes gesztus, ha egy  önkormányzat magáénak érzi elődei sikereit is, civilizált országban ez így is lenne rendjén, nálunk azonban van egy kis szépséghibája a történetnek. A hazai politikai elit ciklusok óta nem legyőzni, hanem megsemmisíteni akarja az ellenfeleit, Újbuda pedig ennek a mintapéldájává vált: az ügyészség segítségül hívása a választási kampányban, majd négy év után újra a jól bevált lemezzel való fenyegetés nem azt erősíti, hogy a ciklusokon átívelő fejlődésre büszke lenne a kerület Fideszes vezetése. Egész egyszerűen lenyúlják és sajátjukként adnak el valamit, amit annak idején pitiáner módon próbáltak megfúrni. Magyarán, saját híján, más tollával ékeskednek, ráadásul mindezt a mi pénzünkön, ami finoman szólva sem elegáns, már amennyire ez a szó a magyar politikai szótárban egyáltalán értelmezhető.

ormezo_20081020.JPGAz önkormányzat honlapján található kép szerint a felújítás már 2008 előtt megtörtént.
kép forrása: terinfo.ujbuda.hu

Merthogy elegáns az lenne, ha látványtervek helyett valóságos eredményekkel, a politikai ellenfél/ellenség eredményei helyett a saját eredményeikkel kampányolnának a magyar politikusok, ezt akár még közpénzből is megtehetnék. Ennyi ára lehetne egy város vagy egy kerület fejlődésének, beleférne, mint az éppen regnáló polgármester jutalma, homokozója négy évente... De Újbudán a valóságos eredmények híján, maradnak a látványtervek, a hazugságok, a sikerek elcsenése, a mi zsebünkből.

ps.

Cikkünkhöz kapcsolódik egy másik olvasónk által készített kép, amit kommentár és véleményezés nélkül teszünk közzé, olyan meggyőzően szemlélteti mostani és előző cikkünket:

IMG_20140821_145302.jpgAmikor semmi nem számít, egyszerre négy önkormányzati óriásplakát egymás mellett.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentimrevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr416567211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet Más az 1-es villamos! 2014.09.02. 13:15:13

Úton-útfélen halljuk, hogy jó ez a "Lehet Más..." szlogen,  könnyű már egy félmondatban elmondani, hogy trágya, ami most van; na, de mi a programotok?" Ahelyett, hogy filozófiai magasságokba ugranék (a"Lehet Más" önmagában igenis program, életfilozófia...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.26. 15:20:16

"Amikor semmi nem számít, egyszerre négy önkormányzati óriásplakát egymás mellett."

Már hogy ne számítana. Pont ez a lényeg. Vajon kinek a cégéhez tartoznak a közpénzből kidekorált plakáthelyek?

Muzsikok közt 2014.08.26. 15:48:54

Ki nem fossa szájba az újbudai prolikat?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.26. 16:21:27

@Muzsikok közt: Az aki kirúgta az általánosból a mocskos szájú anyucikád, aki így tanította meg neked a magyar nyelvet.

s 2014.08.26. 16:30:49

Szerintem húzzon el mindenki a retkes picsába.

Netuddki. 2014.08.26. 17:52:16

"a saját eredményeikkel kampányolnának a magyar politikusok, ezt akár még közpénzből is megtehetnék"

Nem, nem tehetik meg, ugyanis ez sikkasztás lenne. Jobb helyeken...

Netuddki. 2014.08.26. 17:53:58

@Muzsikok közt: Szájkaratés nethuszár! Megnézném kit fosnál te szájba! És azt, hogy utána mit kapnál...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.08.26. 19:09:22

A fidesz folyamatosan hülyének nézi a választókat, és azt kell mondanom, hogy sajnos igazuk van, mert az átlagember tényleg hülye. Lásd a kétharmadot.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.08.26. 20:06:35

A csepeli MSZP iroda után az újbudai MSZP pártiroda is nyitott egy saját blogot ?

Hazudjatok MSZP csicskák, ahogy szoktatok

Ezért fizetnek titeket.

Újbudai polgár 2014.08.26. 21:15:05

Mi volt ebben acikkben a hazugság? Hoffmann Tamás, Molnár Gyula által átadott dolgokkal kampányol. Van fénykép, link és évszám. Buta dologaz, ha egy állításra, ami nem tetszik, nem értünk vele egyet, nem érvekkel-tényekkel válaszolunk, hanem komcsizással. Ez már uncsi.

tisztapista 2014.08.26. 22:48:21

"Szenvedélyünk Újbuda"

Ez mindent elmond. Egyes szenvedélybetegek néha emlékezetkiesésben is szenvednek. Pl. az alkoholisták.

Ezek a derék politikusok annyira szenvedélyesen szerették Újbudát, hogy közben kiesett az emlékezetükből, hogy mit is csináltak. Mit is csináltak ők és az elődeik.

Szigeti György 2014.08.26. 23:02:16

Szenvedélybetegek, csak el ne játsszák a kerületet...

s 2014.08.27. 09:15:25

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Az ő szavazóik esetében ez teljes mértékben meg is felel a valóságnak.
süti beállítások módosítása